«Ένα δώρο για τη Νίνα» της Σοφίας Παλαμήδη –Thisisus.gr

«Ένα δώρο για τη Νίνα» της Σοφίας Παλαμήδη –Thisisus.gr

Συγγραφέας και εικονογράφος: Σοφία Παλαμήδη – « Ένα δώρο για τη Νίνα ».

«Ο Νίνο ετοιμαζόταν να πάει να βρει ένα δώρο για τη Νίνα, την καλύτερή του φίλη. Αλλά αυτό ήταν λιγάκι δύσκολο. Γιατί δεν ήθελε να της δώσει ένα οποιοδήποτε δώρο. Ο Νίνο ήθελε να της δώσει… ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΣΤΕΡΕΝΙΟ ΔΩΡΟ».

Δυο πιγκουινάκια στην Ανταρκτική είναι φίλοι καλοί. Ο Νίνο θέλει να της δώσει ένα δώρο μοναδικό αλλά κάθε φορά που της το πηγαίνει, κάτι γίνεται… Θα καταφέρει τελικά να της το δώσει; Τελικά η Νίνα θα απογοητευτεί με το δώρο της;

Το βιβλίο απευθύνεται σε ηλικίες 2+, είναι πλούσιο σε εικονογράφηση, συνοδεύεται από εκπλήξεις και δραστηριότητες, καθώς μπορεί να δουλευτεί ενώ μελετάμε τα ζώα της Ανταρκτικής, το χειμώνα, τη φιλία.

Οπισθόφυλλο βιβλίου

Τι είναι αστερένιο και μοναδικό αλλά λιώνει στο λεπτό; Μια χειμωνιάτικη περιπέτεια στην Ανταρκτική, με πρωταγωνιστές δύο πολύ αγαπημένους πιγκουίνους. Θα καταφέρει άραγε ο Νίνο να δώσει το δώρο του στην καλύτερη του φίλη; Μια τρυφερή ιστορία για τη φιλία, την επιμονή και την αγάπη.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα και εικονογράφο

Η Σοφία Παλαμήδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο κέντρο της Αθήνας. Από μικρή ήταν ένα ανήσυχο καλλιτεχνικό πνεύμα. Παράλληλα με τις σπουδές της στη φωτογραφία, στην παραδοσιακή μουσική, στα παιδαγωγικά και στη μουσικοκινητική αγωγή ORFF, παρακολουθεί αμέτρητα σεμινάρια θεάτρου, γλυπτικής, εικαστικών, μόδας και χειροτεχνίας. Η αγάπη της για τα παιδιά και η δημιουργικότητά της, την ώθησαν στο να ξεκινήσει το πιο όμορφο ταξίδι της μέχρι σήμερα, αυτό της συγγραφής και της εικονογράφησης παιδικών βιβλίων.

Μπορείτε να εξερευνήσετε τα βιβλία καθώς και όλες τις δημιουργίες της στο ηλεκτρονικό της κατάστημα στην ιστοσελίδα της www.coocootales.com. Εκεί, πέρα από τα παραμύθια της, θα βρείτε διακοσμητικά για το παιδικό δωμάτιο, παιδικά ρούχα και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Για το Thisisus.gr γράφει η παιδαγωγός, Ανδρομάχη Καλλιβρούση.

About Author