Ένα εναλλακτικό βιβλίο για τη σεξουαλικότητα -Thisisus.gr

Ένα εναλλακτικό βιβλίο για τη σεξουαλικότητα -Thisisus.gr

«Κάτι αλλάζει … ένας διαφορετικός οδηγός γύρω από τη σεξουαλικότητα» του ZEP, BRULLER HELENE από τις εκδόσεις Πατάκη.

Και ενώ όλα βαίνουν καλώς και η ζωή κυλάει όμορφα ανάμεσα σε κούκλες , Lego και αυτοκινητάκια , ξαφνικά κάτι γίνεται και όλα αλλάζουν! Η φωνή αλλάζει, το σώμα αλλάξει, η ψυχολογία αλλάζει και η πορεία δείχνει να είναι μη αναστρέψιμη! Ο γνώριμος κόσμος της χαράς και της αθωότητας καταρρέει και ένα άγνωστο πλάσμα παίρνει τη θέση του χαριτωμένου μικρού παιδιού.

Είναι η στιγμή που αρχίζουν οι αναζητήσεις και οι απορίες για τον έρωτα, το σεξ, την αναπαραγωγή, την αντισύλληψη και όλα τα παρελκόμενα. Οι ερωτήσεις φέρνουν αμηχανία στους περισσότερους γονείς και ΣΙΓΟΥΡΑ το διαδίκτυο δεν είναι η καταλληλότερη πηγή ενημέρωσης, οπότε ας είμαστε προετοιμασμένοι!

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το βιβλίο  «Κάτι αλλάζει … ένας διαφορετικός οδηγός γύρω από τη σεξουαλικότητα»  δίνει επιστημονικές απαντήσεις συνδυασμένες με σκίτσα του Ζep,

του σχεδιαστή του κόμικ  Τιτέφ . Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών, αλλά αποτελεί καλό σύμβουλο και για τους γονείς.

Κάπου ανάμεσα στις απορίες , τους προβληματισμούς και τα παθήματα του Τιτέφ, κάθε παιδί θα αναγνωρίσει τον εαυτό του και θα καταλάβει ότι το ίδιο συμβαίνει σε όλους τους συμμαθητές του. Το ίδιο είχαν πάθει και οι γονείς του σε προηγούμενο χρόνο. Δεν είναι κάποια παράξενη μετάλλαξη που συμβαίνει μόνο σε αυτό!

 Η 12χρονή  φίλη μου Μάιρα, που μου το πρότεινε,  είπε ότι «είναι κατανοητό, απλό και τα λέει  με αστείο τρόπο». Σίγουρά κάτι θα ξέρει καλύτερα!Γιατί το χιούμορ είναι ο καλύτερος τρόπος να υποδεχτείς αυτή την απίθανη περιπέτεια που λέγεται εφηβεία!!!

Γράφει για το Thisisus.gr η Βασιλική Παπαδοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου μας διαβάζει το Ανέβα Επίπεδο

«Τι κάνουν η Μαμά και ο Μπαμπάς τη Νύχτα;» Ένα βιβλίο γεμάτο περιπέτειες

“Τα πρέπει και τα θέλω στου Σκιάχτρου το καπέλο” για κάθε θέλω χωρίς πρέπει

About Author