Το μουσικό CD που αγαπάει τον αυτισμό από το Ίδρυμα Ωνάση “Ένα παράθυρο μικρό”-Thisisus.gr

Το μουσικό CD που αγαπάει τον αυτισμό από το Ίδρυμα Ωνάση “Ένα παράθυρο μικρό”-Thisisus.gr

Ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς υπογράφουν μια σειρά τραγουδιών για τη χαρά, τη φιλία και τα συναισθήματα. Ένα cd που διατίθεται από το ίδρυμα Ωνάση και το οποίο γεννήθηκε ως ιδέα μετά από 8 χρόνια που το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» βάζει τις μελωδίες στη ζωή παιδιών που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού.

«Ένα παράθυρο μικρό» ανοίγει μελωδικά για παιδιά με και χωρίς Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, γονείς, παιδαγωγούς και φίλους. Ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς, ακολουθώντας τον ρυθμό και τους στόχους του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό», δημιούργησαν μελωδίες και στίχους που, μέσα από ρυθμικά μοτίβα, γίνονται το δημιουργικό εκείνο μέσο το οποίο ενισχύει με έναν ασφαλή και ευχάριστο τρόπο τον αυθορμητισμό και την ευέλικτη σκέψη.

Όλοι μαζί τραγουδάμε για να γίνει πιο εύκολη η κατανόηση απλών καθημερινών στιγμών, συναισθημάτων, αντιδράσεων, αλλά και για να μοιραστούμε τη ζωή μας με περισσότερη μουσική και έμπνευση.

ΓΙΑ ΤΟ CD

Δύο μουσικές συνθέσεις απευθύνονται στους «μεγάλους» («Μπαμπά πού πάμε» και «Ένα παράθυρο μικρό»).

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς, παιδιά με και χωρίς Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, γονείς.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Δημήτρης Παπαδημητρίου: μουσικοσυνθέτης

Μιχάλης Γκανάς: στιχουργός

Η σειρά ολοκληρώνεται με δύο μουσικές συνθέσεις μουσικών και παιδαγωγών που συμμετείχαν στο εργαστήριο: Guido de Flaviis (μουσική) και Τζίνα Παπαμιχαήλ (στίχοι).

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ

Χρήστος Θηβαίος: ερμηνευτής
Βερόνικα Δαβάκη: ερμηνεύτρια
Δημήτρης Τσάκας: σαξόφωνο
Ρόζη Μαστροσάββα: μαέστρος
Παιδική Χορωδία Rosarte
Δήμητρα Καλλιόπη Καλούμενου: solo

Μπείτε στη σελίδα του Ιδρύματος Ωνάση για να κατεβάσετε και να ακούσετε τα τραγούδια και τις μελωδίες του cd.

About Author