EnterFest: Το 1ο Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης του Junior Achievement Greece

EnterFest: Το 1ο Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης του Junior Achievement Greece

Θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από 17 έως 22 Σεπτεμβρίου 2021

Ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός επιχειρηματικότητας Junior Achievement Greece, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργανώνει και εγκαινιάζει ένα νέο, δυναμικό και αναπτυσσόμενο θεσμό, το EnterFest: Inspire-PrepareSucceed, το 1ο Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2021.

Στο πλαίσιο του EnterFest θα εορταστούν οι φετινές, εθνικές επιτυχίες των «start up» Swim.me και FlowOn, που για πρώτη φορά στην ιστορία του JA Greece, κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης και έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες. Στις 15 Ιουλίου 2021, η φοιτητική Swim.me κέρδισε το 1ο Πανευρωπαϊκό Βραβείο και η μαθητική «FlowOn» το 2ο Πανευρωπαϊκό Βραβείο στους μεγάλους τελικούς διαγωνισμούς του JA Europe – GEN-E. Oι ομάδες τιμήθηκαν στα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας του Elevate Greece.

Πως έφτασαν οι δύο ελληνικές νεανικές «start up», «Swim.me» και «FlowOn», σε τόσο υψηλό επίπεδο έτσι ώστε να κερδίσουν το χρυσό και το ασημένιο «μετάλλιο» στην Ευρώπη; Πως μπορούν όλοι οι μαθητές και φοιτητές της Ελλάδας να κατακτούν βραβεία και να κυνηγούν με αξιώσεις τα όνειρά τους; Πως καταφέρνουν οι μαθησιακές εμπειρίες του Junior Achievement να εμπνέουν, να προετοιμάζουν τους μαθητές και τους φοιτητές για την αγορά εργασίας και να τους οδηγούν στην επιτυχία και την ιδανική επαγγελματική αποκατάσταση;

Οι απαντήσεις θα δοθούν στη διάρκεια του EnterFest μέσα από διαδικτυακές, πρωτότυπες δράσεις του Junior Achievement Greece που θα είναι ανοιχτές στο κοινό με δήλωση συμμετοχής και τήρηση σειράς προτεραιότητας. Οι δράσεις αυτές θα επικεντρωθούν στους 3 πυλώνες της εκπαίδευσης στην νεανική επιχειρηματικότητα που εφαρμόζει το Junior Achievement σε 120 χώρες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι είναι:

  1. Η Επιχειρηματική Εκπαίδευση / Entrepreneurial Education
  2. Η Εργασιακή Ετοιμότητα / Work readiness
  3. Ο Οικονομικός Εγγραμματισμός / Financial literacy

Φεστιβάλ EnterFest: «Mπες στην νεανική επιχειρηματικότητα του JA Greece

Μαθητές, στελέχη επιχειρήσεων και εκπαιδευτικοί, θα είναι στο EnterFest μαζί με την ομάδα του JA Greece, για να παρουσιάσουν νέες μεθόδους και πρακτικές, να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες, προκειμένου η επιχειρηματικότητα και η εκπαίδευση να αναδείξουν συνεργατικά τη δυναμική τους σε ένα εορταστικό κλίμα. Στην κορύφωση του EnterFest θα πραγματοποιηθεί, στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, το 1ο Διεθνές Συνέδριο «Εκπαίδευση για την Επιχειρηματικότητα: εφαρμογές και καλές πρακτικές στο Σχολείο και το Πανεπιστήμιο». Το Συνέδριο διοργανώνεται διαδικτυακά σε συνεργασία με το JA Europe, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το University of Stockholm. Θα παρουσιαστούν προτάσεις και καλές πρακτικές από εκπαιδευτικούς που στην πράξη έχουν εφαρμόσει προγράμματα επιχειρηματικότητας του JA Greece, αποτελέσματα ερευνών για την επιχειρηματική εκπαίδευση σε εθνικό επίπεδο καθώς και πρακτικές εφαρμογής από χώρες του JA Europe.

«Η ΕΕ συστήνει στους μαθητές και τις μαθήτριες της Ευρώπης να έχουν τουλάχιστον μια βιωματική εμπειρία επιχειρηματικότητας πριν τελειώσουν το σχολείο καθώς αυξάνει την αυτοπεποίθηση και καλλιεργεί όλες τις ήπιες δεξιότητες που χρειάζεται να έχουν τα παιδιά», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του JA Greece και Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του JA Europe, Αργύρης Τζικόπουλος. «Μια επίσκεψη στο Enterfest θα πείσει μικρούς και μεγάλους ότι η συμμετοχή στα προγράμματά μας αποτελεί μεγάλο βήμα προς την επιτυχία. Το κοινό θα αντιληφθεί ότι το JA Greece προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην επιχειρηματικότητα και τον επαγγελματικό προσανατολισμό από κάθε άλλο εκπαιδευτικό οργανισμό. Σας προσκαλούμε με μεγάλη χαρά «to enter», «να μπείτε» στη νεανική επιχειρηματικότητα του JA Greece!», είπε ο κ. Τζικόπουλος.

H επίσημη τελετή έναρξης του EnterFest

Το ΕnterFest θα ξεκινήσει με την επίσημη τελετή έναρξης που θα προβληθεί στα social media υπό τη διοργάνωση του Junior Achievement Greece. Στην τελετή έναρξης, που φιλοξενήθηκε στο αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, συμμετείχαν: ο Πρόεδρος του JA Greece Mάρκος Βερέμης, η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, ο Γενικός Διευθυντής του JA Greece και Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του JA Europe Αργύρης Τζικόπουλος, o CEO της Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης FlowOn Δαβίδ Μπεγκτζανιάν, η CEO της φοιτητικής «start up» Swim.me Ράνια Βλάχου, ο εκπαιδευτικός Γιώργος Βουζαξάκης, η υπότροφος του JA Greece Mαρία Κοκάλα και τα μέλη της ομάδας του JA Greece Mαρία Γιαννέτου, Μαριάνθη Καρατζά, Ελένη Χελιώτη, Μάνος Παυλάκης, Σοφία Μανσόλα, Ελίζα Παυλίδη, Ιωάννα Κυπριώτη, Γιώργος Στέφας, Χριστίνα Λαμπριανάκη και Ρίκα Πανόργιου. Στο γύρισμα για την τελετή έναρξης, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2021, τηρήθηκε το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού. Δείτε την επίσημη τελετή έναρξης.

Xoρηγοί Εκδήλωσης: ΤΙΤΑΝ, LAMDA Development, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Aθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Capital.gr, The Toc, Athens Dj, Rock FM, Λάμψη, Tηλεθεατής, Τηλέραμα, Epixeiro.gr, ελculture.gr, AtticaNews.gr.

Υπεύθυνη EnterFest: Ρίκα Πανόργιου

Δείτε την τελετή έναρξης, το αναλυτικό πρόγραμμα και δηλώστε συμμετοχή στο EnterFest εδώ: http://eventora.gr/enterfest2021

Το JA Greece είναι βραχίονας του παγκόσμιου Junior Achievement που εκπαιδεύει στην επιχειρηματικότητα 12 εκατομμύρια μαθητές και φοιτητές κάθε χρόνο στις ΗΠΑ και σε άλλες 120 χώρες. Το JA Worldwide, με ιστορία 100 ετών, βρίσκεται στην 7 η θέση των 200 Καλύτερων Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών με τη σημαντικότερη προσφορά, επιρροή, αποτελεσματικότητα και δικτύωση σε όλο τον κόσμο.

Δείτε εδώ την συνάντηση του πρωθυπουργού με τους νέους startuppers στο Μαξίμου. Μας κάνατε περήφανους ως χώρα ήταν η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μαρία Γιαννέτου

Δημοσιογράφος – Διευθύντρια Επικοινωνίας JA Greece

maria.giannetou@jagreece.org – 6932192633

About Author