Επίλεξε το αντιηλιακό που σου ταιριάζει – Thisisus.gr

Επίλεξε το αντιηλιακό που σου ταιριάζει – Thisisus.gr

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις τώρα για την προστασία της επιδερμίδας σου από τον ήλιο και τα μυστικά γύρω από το αντιηλιακό σου.

Όταν αγοράζεις αντηλιακά, μην εστιάζεις μόνο στην τιμή. Υπάρχουν και άλλες ιδιότητες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Για παράδειγμα: Έχει ευχάριστο άρωμα; Απορροφάται εύκολα από το δέρμα σου; Αν ένα προϊόν μυρίζει άσχημα ή δεν απλώνεται ομοιόμορφα, δε θα το χρησιμοποιείς τόσο συχνά όσο χρειάζεται.

Τώρα κοίταξε τα συστατικά. Περιέχει κάποιο αντιοξειδωτικό ή αναπλαστικό συστατικό; Έναν αντιφλεγμονώδη παράγοντα όπως το εκχύλισμα κουρκουμά; Μια ενυδατική ουσία όπως το υαλουρονικό οξύ; Με αυτά τα συστατικά συνήθως αντιμετωπίζεις και άλλες συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο, όπως η φλεγμονή, οι ελεύθερες ρίζες και η αφυδάτωση.

Έχεις αλλεργία στον ήλιο;

Έλεγξε αν είσαι αλλεργική στον ήλιο. Δύο συνηθισμένες φωτοαλλεργίες, η φωτοδερματίτιδα και η «ακμή της Μαγιόρκα» (ένα επιθετικό είδος ακμής) προκαλούνται από την απότομη είσοδο της ακτινοβολίας UVA στις κατώτερες στιβάδες κυττάρων της επιδερμίδας.

Ανησύχησε περισσότερο αν είσαι σε ώριμη ηλικία. Το επίπεδο μελανίνης στον οργανισμό μειώνεται κατά 10-20% ανά δεκαετία. Έτσι, το δέρμα γίνεται πιο επιρρεπές στην ακτινοβολία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λευκές κηλίδες(πανάδες) και έντονες δυσχρωμίες και επιταχύνεται η γήρανση του δέρματος. Από την άλλη, ο κίνδυνος πρόκλησης μελανωμάτων καραδοκεί.

Είναι έτοιμη η επιδερμίδα σου για ηλιοθεραπεία;

Προετοίμασε την επιδερμίδα σου πριν από την ηλιοθεραπεία. Η επαρκής ενυδάτωσή της θα δημιουργήσει ένα πέπλο προστασίας που θα αποδυναμώσει την ένταση διείσδυσης της ηλιακής ακτινοβολίας.Ίσως ένα Serum βαθιάς ενυδάτωσης σε βοηθήσει πολύ όταν μάλιστα το αντιηλιακό σου δεν έχει έντονη ενυδατική δράση. Mη χρησιμοποιείς δραστικά καθαριστικά (όπως πίλινγκ) που ανοίγουν τους πόρους πριν το αντιηλιακό σου.

Επένδυσε σε «φρέσκα», φυσικά αντηλιακά με δείκτη προστασίας μέχρι 30. Επιπλέον, μόνο χημική επιβάρυνση θα σου επιφέρει.

Προμηθεύσου ένα καινούριο αντηλιακό προϊόν και απόφυγε να χρησιμοποιείς τo περσινό σου, καθώς είναι πιθανό τα συστατικά του να έχουν αλλοιωθεί και τα φίλτρα να μην έχουν ισχύ.

Μην τσιγκουνεύεσαι την ποσότητα αλλά κυρίως έχε στο νου σου να το επαναλαμβάνεις όσο πιο συχνά μπορείς. Ποτέ μην απλώνεις λιγότερο από 1 κ.γ. στο πρόσωπό σου και βάζε από 1 κ.σ. από το αντηλιακό σώματος σε κάθε ώμο και κάθε πόδι και λίγο παραπάνω στο μπούστο και στην πλάτη. Άπλωνέ το ομοιόμορφα καλύπτοντας όλη την επιφάνεια με παχιά στρώση, ιδανικά μισή ώρα πριν από την έκθεσή σου στον ήλιο και μετά κάθε μία με δύο ώρες.

Όταν η ηλιοθεραπεία συνδυάζεται με το αλκοόλ, άπλωνε συχνότερα αντηλιακό. Η ζάχαρη και το αλκοόλ ή και τα δύο μαζί συνδυαστικά με τη θερμότητα του ήλιου δημιουργούν φλεγμονή στο δέρμα με συνέπεια την ταχύτερη παραγωγή ελεύθερων ριζών στον οργανισμό.

Τα ίδια ισχύουν και για τα μέλη της οικογένειας σου. Αλλά αυτό θα το αναπτύξουμε με την πρώτη ευκαιρία.

Σας φιλώ και μη ξεχνάτε :ο ήλιος είναι φίλος μας με την κατάλληλη αντιηλιακή προστασία!

Για το Thisisus.gr γράφει η Αργυρώ Μπέσιου.

Η Αργυρώ Μπέσιου με τον Πάνο Ρεντίφη, φαρμακοποιό, κρύβονται πίσω από την καινοτόμα σειρά δερμοκαλλυντικών Filia, που μπορείτε να βρείτε σε επιλεγμένα Φαρμακεία και χώρους ομορφιάς.

Δείτε επίσης

Γιατί να χρησιμοποιείς φυσικά καλλυντικά;

Απολυμαντικά και αντισηπτικά στο δέρμα μας

About Author