Νέες σειρές εργαστηρίων στο UTech Lab  Ίδρυμα Ευγενίδου -Thisisus.gr

Νέες σειρές εργαστηρίων στο UTech Lab  Ίδρυμα Ευγενίδου -Thisisus.gr
Πέφτει η Νύχτα στο Παλέρμο
Προγραμματισμός παιχνιδιών με αλληλοσυνδεδεμένα microbit

Ηλικίες: 10-13 ετών (Ε’, ΣΤ΄Δημοτικού & Α’ Γυμνασίου)
Σε αυτόν τον κύκλο τεσσάρων εργαστηρίων δημιουργούμε ένα δικό μας ομαδικό διαδραστικό παιχνίδι! Μαθαίνουμε και προγραμματίζουμε τους μικροελεγκτές microbit ώστε να μας αναθέτουν τυχαίες ταυτότητες και ρόλους, παρακολουθούμε τις ψήφους, μπλοφάρουμε και ξεγελάμε όλους τους συμπαίκτες μας. Με αυτό τον τρόπο ερχόμαστε σε επαφή με βασικές έννοιες του προγραμματισμού, της μηχανοτρονικής και με τα κλασικά παιχνίδια ρόλων.Για την συμμετοχή στα εργαστήρια δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία.Ημέρες και ώρες διεξαγωγής:
Κυριακή 31/3, 7/4, 14/4, 21/4 | 11:30-13:00

Τιμή εισιτηρίου:
32€ για όλο τον κύκλο
Αγορά εισιτηρίου

Roblox Game Makers
Δημιουργία Video Game με το Roblox Studio

Ηλικίες: 11-13 ετών (Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού & Α΄ Γυμνασίου)
Σε αυτόν τον κύκλο 5 εργαστηρίων θα δημιουργήσουμε και θα προγραμματίσουμε το δικό μας παιχνίδι περιπέτειας. Στόχος του παίκτη μας; Να φτάσει στο τέλος του παιχνιδιού ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια και τις δοκιμασίες στον δρόμο του.

Στον συναρπαστικό κόσμο του Roblox, ερχόμαστε σε επαφή με τον προγραμματισμό και το game design με αφορμή τα video games που αρέσουν σε όλους. Έχοντας ως οδηγό το πλάνο σχεδίασης (design document) του παιχνιδιού, θα γνωρίσουμε τις βασικές αρχές του game development μέσω του Roblox Studio, του λογισμικού που χρησιμοποιείται για την δημιουργία παιχνιδιών Roblox.

Στο τέλος της σειράς, θα έχουμε την ευκαιρία να δημοσιεύσουμε και να μοιραστούμε τα παιχνίδια μας με τους υπόλοιπους.

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής:
Πρωινός κύκλος: Σάββατο 30/3, 6/4, 13/4, 20/4, 27/4 | 10:30-12:30
Απογευματινός κύκλος: Σάββατο 30/3, 6/4, 13/4, 20/4, 27/4 |14:30-16:30

Τιμή εισιτηρίου:
40€ για όλο τον κύκλο
Αγορά εισιτηρίου πρωινού κύκλου
Αγορά εισιτηρίου απογευματινού κύκλου
Python 1: Εισαγωγή στην Python
Από τις μεταβλητές στις παραθυρικές εφαρμογές

Ηλικίες: 12-18 ετών (Α΄ Γυμνασίου – Γ΄ Λυκείου)
Το εργαστήριο αυτό αποτελεί μια εισαγωγή στις θεμελιώδεις έννοιες προγραμματισμού και στην γλώσσα προγραμματισμού Python, μια δημοφιλή γλώσσα, προσιτή και με μεγάλη χρηστικότητα.

Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τι είναι οι εντολές, οι αλληλουχίες, οι βρόγχοι και οι λογικές συνθήκες. Θα γνωρίσουν και θα χρησιμοποιήσουν τις σταθερές, τις μεταβλητές και τις συναρτήσεις, θα δημιουργήσουν δικό τους κώδικα και θα εξασκηθούν στην επίλυση προβλημάτων. Τέλος, θα δημιουργήσουν διασκεδαστικά παιχνίδια, όπως η κρεμάλα και το κουίζ αναγραμματισμένων λέξεων, καθώς και παραθυρικές εφαρμογές.Αποτελείται από τέσσερεις δίωρες ενότητες και για την συμμετοχή δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού.

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής:
Σάββατο 30/3, 6/4, 13/4, 20/4 | 15:00-17:00

Τιμή εισιτηρίου:
32€ για όλο τον κύκλο
Αγορά εισιτηρίου

About Author