Εσείς που έχετε παιδιά στο Δημοτικό, τάμπλετ πήρατε; Thisisus.gr

Εσείς που έχετε παιδιά στο Δημοτικό, τάμπλετ πήρατε; Thisisus.gr

Τάπλετ σε μαθητές Δημοτικού.

Εσείς κληθήκατε από το σχολείο σας να δηλώσετε αν το παιδί σας χρειάζεται τάμπλετ για την τηλεκπαίδευση; Μάλλον ναι γιατι η σχετική εγκύκλιος έφτασε σε όλα τα σχολεία της χώρας. Και τώρα το ερώτημα είναι ένα. Είναι δυνατόν το κράτος να μοιράσει τάμπλετ σε όλους τους μαθητές που το έχουν ανάγκη; (Μεταξύ μας σε όλους θα έπρεπε καθώς αν υπάρχει ένα λάπτοπ ή ένα ταμπλετ σε κάθε σπίτι, αυτό το χρειάζεται ο γονέας που εργάζεται από το σπίτι για να κρατάει το παιδί στο σπίτι). 

Και αν τελοσπάντων το κράτος πήρε αυτή τη γενναία απόφαση πότε θα γίνει αυτό; Πριν τελειώσει η καραντίνα η μετά; 

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το κονδύλι των 20 εκατ ευρώ

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως υπάρχει κονδύλι 20 εκατ ευρώ. για ταμπλετ και τεχνολογικό εξοπλισμό. Κονδύλι που δεν αρκεί για την κάλυψη όλων των μαθητών της χώρας. Ως εκ τούτου θα προηγηθούν όσοι έχουν μεγάλη ανάγκη (ακριτικές περιοχές, οικονομικά αδύναμες περιοχές) . Το υπουργείο αναζητά ταυτόχρονα δωρεές για να καλυφθούν και οι υπόλοιποι. 

Την ίδια ώρα για τη δυνατότητα που θα δοθεί στις σχολικές επιτροπές να μπορούν να αγοράσουν λάπτοπ για μαθητές που βρίσκονται σε αδυναμία, τα οποία μετά την επιδημία θα επιστρέφονται στα σχολεία ως ιδιοκτησία των μονάδων, μίλησε στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Όπως είπε τη δυνατότητα θα εξετάσει το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας ώστε να συμπεριληφθεί στην ΠΝΠ που θα εκδοθεί αυτές τις μέρες. Η χρηματοδότησή τους θα γίνεται είτε μέσω της εξοικονόμησης των λειτουργικών εξόδων των σχολείων, είτε με τη συνδρομή των δήμων. 

Μεταξύ μας πάντως πρώτα θα έπρεπε να είχαν καταγραφεί οι ανάγκες, τουλάχιστον οι άμεσες και μετά να είχε αρχίσει το πρόγραμμα τηλεμαθημάτων, ώστε με βάση την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της πρόσβασης στην Εκπαίδευση για όλους να είχαν καλυφθεί οι μαθητές που αυτήν τη στιγμή δεν μπορούν να συμμετέχουν στα τηλε-μαθήματα. 

About Author

1 Σχόλιο

  • by Γιαννης Posted 8 Απριλίου 2020 8:28 μμ

    Άμα περιμέναμε και την καταγραφή των μαθητών και των αναγκών του κάθε σχολείου δεν μας έφτανε ούτε το 2021….

Τα σχόλια είναι κλειδωμένα.