Εσένα σε έχεις πάρει ποτέ αγκαλιά; – Thisisus.gr

Εσένα σε έχεις πάρει ποτέ αγκαλιά; – Thisisus.gr

Κάθομαι στον καναπέ και γράφω. Κι είναι ο γάτος μου αγκαλιά. Εσύ τι παίρνεις αγκαλιά; Ή μάλλον παίρνεις αγκαλιές πλέον; Το ξεχνάμε. Μας έχουν φοβίσει κιόλας. Είσαι σίγουρος όμως ότι φοβάσαι τον ιό ή μήπως φοβάσαι το συναίσθημα; Τo συναίσθημα. Γένους ουδέτερου. Βάσει γραμματικής. Αλλά στην καρδιά δεν υπάρχουν κανόνες. Και σε καμία περίπτωση το συναίσθημα δεν είναι κάτι ουδέτερο. Αυτά τα δύο δεν πάνε ποτέ μαζί.

Αν αποφασίσεις να νιώσεις και να αγκαλιάσεις, τότε τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει. Το συναίσθημα δεν μπαίνει καραντίνα. Τα μόνα μηνύματα που θα χρειαστεί να στείλεις θα είναι: «Μου λείπεις», «Θέλω να σε δω», «Θέλω να μείνουμε μαζί» «Κρυώνω, πού είσαι;», «Έλα να κοιμηθούμε μαζί», «Είδα ένα ωραίο λουλούδι και σε σκέφτηκα», «Σου αφιερώνω αυτό το τραγούδι», «Θέλεις να σου μαγειρέψω;» και τόσα άλλα ωραία μηνύματα. Που η μόνη έγκριση που θα χρειαστεί να πάρεις για να τα στείλεις είναι… από το μυαλό σου! Το οποίο έχει συνηθίσει να παίρνει την τελική απόφαση για τα πάντα.

Όχι όμως! Καμία έγκριση πια! Αρκετά! Τουλάχιστον σε αυτό ας απελευθερωθούμε. Προτείνω να αγκαλιάσεις ό,τι μπορείς. Το κατοικίδιό σου; Τον σύντροφό σου; Τους φίλους σου; Το δέντρο στο πάρκο της γειτονιάς σου; Το μαξιλάρι σου; Ένα καινούριο ρούχο που λαχταρούσες καιρό να πάρεις; Ένα φουλάρι που μυρίζει το αγαπημένο σου άρωμα; Μήπως και τα προβλήματά σου; Τους φόβους σου; Αυτή είναι η πιο δύσκολη αγκαλιά… Έχει όμως μαγικές ιδιότητες. Και μπορεί ξαφνικά να βρεθεί η λύση σε κάποιο σου πρόβλημα ή να εξαφανιστεί ένας φόβος σου.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Όπως και να έχει, εσύ άνοιξε τα χέρια σου. Συχνά τα έχουμε σταυρωμένα. Τα βιβλία λένε ότι αυτό δείχνει άμυνα. Εγώ λέω ότι δείχνει απραγία. Λύσε τα. Λύσου!

Άπλωσέ τα να πιάσεις τα όνειρά σου αλλά πρώτα απ’ όλα άπλωσέ τα σε σένα; Εσένα σε έχεις πάρει ποτέ αγκαλιά;

Γράφει η Μαρία Ιατρίδη (Εκπαιδευτικός, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας)

ΠΗΓΗ

About Author