Ευγένιος Τριβιζάς ‘’Let’s Imagine’’ ένα υπέροχο βίντεο για τη Φαντασία –Thisisus.gr

Ευγένιος Τριβιζάς ‘’Let’s Imagine’’ ένα υπέροχο βίντεο για τη Φαντασία –Thisisus.gr

Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι ένας και Μοναδικός και δεν χρειάζεται συστάσεις! Τα υπέροχα παιδικά του βιβλία έχουν κρατήσει σε χιλιάδες παιδιά συντροφιά και έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για γονείς και εκπαιδευτικούς! Το ίδιο υπέροχες όμως είναι και οι ομιλίες του, ειδικά όταν έχουν σαν θέμα τη φαντασία!

Η ομιλία του «Let’s imagine» στο TEDxAthens 2013 είναι μια ομιλία που μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι και πιο δημιουργικοί! Είναι μια μοναδική ομιλία που λειτουργεί σαν κινητήριος δύναμη για όλους μας! Μακάρι να μπορούσαμε να την ακούμε κάθε μέρα!

Το κύριο συστατικό λοιπόν των παραμυθιών είναι η Φαντασία. «Η Φαντασία είναι η πρώτη που χαρτογραφεί τα αχαρτογράφητα νερά» μας λέει ο Ευγένιος Τριβιζάς και έχει απόλυτο δίκιο! «Στη φαντασία μας, συντελούνται, αρχικά, τα πιο τολμηρά ταξίδια!»

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Τον Τίτλο της Ομιλίας «Ας φανταστούμε» ο Ευγένιος Τριβιζάς τον έχει πάρει από μια διάλεξη που είχε δώσει ο Τζέιμς Μάξγουελ για τη μοριακή δομή των αερίων. «Στην επιστήμη πρέπει να φανταζόμαστε όλο και περισσότερα όλο και τολμηρότερα!»

«Η Φαντασία δηλαδή η Ικανότητα να συλλαμβάνουμε στο νου μας εικόνες και ιδέες πέρα από την εμπειρική πραγματικότητα, έχει άμεση σχέση με την τεχνολογική πρόοδο, με την επιστημονική σκέψη και ζητούμενο σήμερα, την οικονομική ανάπτυξη!»

Ακούστε τα υπόλοιπα στην υπέροχη ομιλία του Ευγένιου Τριβιζά και  δημιουργήστε τις προυποθέσεις ανάπτυξης της φαντασίας των παιδιών!

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε επίσης:

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου μας διαβάζει το Ανέβα Επίπεδο

Παραμύθια με την Ξένια Καλογεροπούλου

Torben Kuhlmann, ένας αυθεντικός ποντικοπαραμυθάς

Oliver Jeffers, ένας σπουδαίος παραμυθάς για όσους έχουν παιδική καρδιά

About Author