«Για ξανασκέψου το αυτό την επόμενη φορά που θα ξαναρωτήσεις κάτι τέτοιο μια μανούλα»

«Για ξανασκέψου το αυτό την επόμενη φορά που θα ξαναρωτήσεις κάτι τέτοιο μια μανούλα»

«Έχετε τύψεις που αφήσατε το παιδί σπίτι;» ρώτησαν τη Τουμασάτου που διέλυσε το σεξισμό!

«Για ξανασκέψου το αυτό την επόμενη φορά που θα ξαναρωτήσεις κάτι τέτοιο μια μανούλα» απάντησε αποστομωτικά η Μαριάννα Τουμασάτου.

Αντί να έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα προόδου, στην Ελλάδα του 2021, οι ερωτήσεις πολλών δημοσιογράφων σε γυναίκες ηθοποιούς, πολιτικούς κι επαγγελματίες έχουν να κάνουν με την μητρική τους ιδιότητα κι αν τις κάνει να νιώθουν ενοχές που κάνουν κι άλλα πράγματα εκτός από την ανατροφή των παιδιών τους.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Όλο ίδιες και ίδιες ερωτήσεις στις γυναίκες: Αν σκοπεύουν να παντρευτούν, να κάνουν παιδί, να κάνουν κι άλλο παιδί, πώς νιώθουν που δουλεύουν ή έχουν ζωή πέρα από το μεγάλωμα των παιδιών, αν πήραν ή έχασαν κιλά, πώς τα έχασαν, κοκ.

Κι αυτό διότι ακόμη και σήμερα πολλοί ακόμη αρνούνται να δεχθούν ότι οι γυναίκες έχουν κι άλλους ρόλους κι ότι η ανατροφή των παιδιών δεν είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση.

Η Μαριάννα Τουμασάτου, μιλώντας χθες στην πρεμιέρα της παράστασης «Αγώνας Νέγρου και Σκύλων» προσέφερε μία ομολογουμένως αποστομωτική κι οφειλόμενη απάντηση στον σεξισμό που θέλει τις γυναίκες σπίτι να μεγαλώνουν παιδιά και να πρέπει να αισθάνονται ενοχές αν κάνουν κάτι για τις την καριέρα ή τη διασκέδασή τους.

Αφού ρωτήθηκε για την παράσταση, έπειτα δημοσιογράφος την ρώτησε αν νιώθει τύψεις που βγαίνει από το σπίτι κι αφήνει το παιδί της.

«Έχετε ρωτήσει κάποιον άντρα αν έχει τύψεις που βγαίνει ή μόνο τις μανούλες; Για ξανασκεφτείτε το πριν ξαναρωτήσετε μια μανούλα, να ρωτήσετε κι έναν μπαμπάκα. Οι τύψεις δεν είναι ίδιον των γυναικών ούτε των μητέρων. Τύψεις νιώθεις όταν δεν φέρεσαι καλά. Όταν φέρεσαι καλά στο παιδί σου, δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην κάνεις τίποτα άλλο για να πουν όλοι “είναι μία καλή μαμά”. Είμαι καλή μαμά έτσι κι αλλιώς», σχολίασε η Μαριάννα Τουμασάτου.

Και καλές μαμάδες και αυθύπαρκτες προσωπικότητες κι επαγγελματίες.

Πηγή: www.rosa.gr

About Author