Έχω κυτταρίτιδα και κάποια επιπλέον κιλά, εσείς τι νέα; Thisisus.gr

Έχω κυτταρίτιδα και κάποια επιπλέον κιλά, εσείς τι νέα; Thisisus.gr

Είμαι η Μαρίνα, 39 χρονών όπου να ΄ναι (Ω, Θεέ!), μάνα δυο παιδιών, σύζυγος του Διονύση (κατά πολύ στενών, Σάκη), συγγραφέας (το παλεύω) και έχω κυτταρίτιδα και κάποια επιπλέον κιλά. Ναι… ξεκίνησαν να σκάνε και οι πρώτες ρυτίδες. Σας νοιάζει; Προφανώς και σας νοιάζει. Κι αυτό φαίνεται κάθε φορά που σχολιάζετε εκείνην μωρέ στην παραλία με την κυτταρίτιδα και την κοιλιά. Ή την άλλην που τόλμησε κι έβαλε σορτς με εκείνα τα μπούτια που κολλάνε το ένα δίπλα στ’ άλλο!

Κοιτάξτε για να είμαι ειλικρινής απέναντι σας κι εμένα κάποιες φορές με νοιάζει και με ενοχλεί. Επειδή δεν κουμπώνει ένα φόρεμα, επειδή δεν ανεβαίνει άλλο το τζιν μου. Και τότε ξεκινώ διατροφή, ξανά μανά, για να χάσω αυτά τα πέντε κιλά που με ταλαιπωρούν. Και τα χάνω. Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα βάλω πάλι. Γιατί τα βάζω; Ναι και γι’ αυτό οφείλω να σας δώσω λογαριασμό. Γιατί σας νοιάζει είπαμε. “Έλα μωρέ, θυμάσαι πόσο καλή ήσουν τότε που έχασες τα κιλά; κρίμα που τα έβαλες πίσω πάλι…” Κρίμα για σένα που με βλέπεις ε; Σου χαλάω την εικόνα; Ή μήπως νιώθεις το βάρος που κουβαλώ κι εγώ; Όπως και να ‘χει κρίμα μωρέ…

Σας έχω νέα. Κρίμα είναι να είσαι πικρόχολος και επικριτής των πάντων. Να μην βρίσκεις την ευχαρίστηση σε ότι κάνεις ή να μην απολαμβάνεις την τροφή σου. Άλλο το τρώω σωστά κι άλλο το στερούμε για να είμαι πιστόλι, όπως συνηθίζουν να χαρακτηρίσουν οι αιώνιοι φίλοι μου, έφηβοι σαράντα παρά, κάθε γυναίκα που γουστάρει να φωτογραφίζετε ημίγυμνη σε ξαπλώστρες ή μπαρ.

Φάτε

Αν θέλεις να μασουλάς μαρούλι και να είσαι φιτ, ή αν γουστάρεις τα πιτόγυρα, καλά κάνεις! Ο καθένας όπως την βρίσκει. Δεν είναι κακό. Κακό είναι να μην αντέχεις ΕΣΥ εσένα . Κι όχι οι υπόλοιποι.

Έχω φίλες με κορμάρες, άλλες με ματάρες, άλλες με κιλά, λίγα ή πολλά και τις αγαπώ όλες το ίδιο. Γιατί συνηθίζω να τις βλέπω με τα μάτια της καρδιάς. Κι εκείνα πάντα μπορούν και βλέπουν πολύ πιο βαθιά.

Πριν χρόνια είχα μια φίλη η οποία ζύγιζε 100 κιλά συν. Είχε πρόβλημα. Μέσα σε δυο χρόνια είχε μείνει η μισή. Συναντηθήκαμε που λέτε από κοντά κι ήμουν τόσο χαρούμενη για την ίδια που επιτέλους πέτυχε ότι ποθούσε τόσο καιρό. Ο άντρας μου, χαμπάρι. “Καλά δε θα της πεις κάτι;” τον ρωτάω. “Δεν πρόσεξες πόσο άλλαξε;” “Τι άλλαξε; Ο ίδιος άνθρωπος με πριν είναι!” το 45 κιλά μείον δεν το θεώρησε τόσο σημαντικό για να το πει! Ναι, τότε ίσως να τον ξαναερωτεύτηκα για λίγο. Γιατί ο ίδιος ο άνθρωπος πάντα θα μετράει περισσότερο από την εικόνα.

Κυτταρίτιδα και κιλά

Και η κάθε γυναίκα και ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να είναι όπως είναι. Και οι πραγματικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν κάποια κιλά περισσότερα ή λιγότερα, ρυτίδες, κυτταρίτιδα και διάφορα άλλα. Κάποιοι παλεύουν με αυτά χρόνια μέχρι να κατασταλάξουν και άλλοι τα αποδέχονται και συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ, όχι δικό σου.

Εσύ να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη κάθε μέρα και να ευχαριστείς τον Θεό, το σύμπαν κι ότι άλλο θες που είσαι τόσο τέλειος και ωραίος και αψεγάδιαστος άνθρωπος. Και μείνε εκεί στην τελειότητα σου χωρίς να κουράζεις τους υπόλοιπους. Άστους να ζήσουν όπως επιθυμούν χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Είμαι η Μαρίνα, σαράντα παρά, έχω χάσει δυο κιλά και προσπαθώ να χάσω κι άλλα για να ρυθμίσω διάφορα θέματα υγείας και ρούχων! Α, επίσης έχω λεύκη και κάτι ξαδελφούλες της σε ολόκληρο το σώμα μου και τα καλοκαίρια συνηθίζω να είμαι πουά. Την πρώτη λεύκη την έβγαλα στα 15 από ερωτική απογοήτευση (άτιμοι εφηβικοί έρωτες) και τα υπόλοιπα ένα busy period στο audit (τα μαύρα επαγγελματικά μου χρόνια). Είμαι καλά με μένα, με αγαπώ ιδιαίτερα και επιθυμώ να μας αφήσετε ήσυχες να ζήσουμε με τα ελαττώματα μας.

Καλό καλοκαίρι.

Ειρήνη υμίν.

Μαρίνα.

Διαβάστε επίσης

Στην καραντίνα δεν πέρασα ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μου

Μαμαδοομάδες του Facebook, αυτή η μάστιγα

Οι φίλοι της μετά παιδιών εποχής 

Από τύχη ζούμε, της Μαρίνας Φραγκεσκίδου

About Author