Βρήκαμε τα πιο εύκολα, νόστιμα, αφράτα, μυρωδάτα και λαχταριστά κεφτεδάκια φούρνου. Τα καταβρόχθισαν μικροί μεγάλοι με μεγάλη χαρά στο σπιτικό μας. Άντε και στα δικά σας.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:
- 600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο δύο φορές από τη μηχανή
- 5 γεμάτες κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
- 1 μικρή ντομάτα (ή μισή μέτρια) λιωμένη στο μπλέντερ
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη με την πρέσα σκόρδου
- ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη
- 1 χούφτα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ. Ζυμώστε πολύ καλά για περίπου 5 λεπτά. Όσο ανακατεύετε τόσο αφρατεύει και το μίγμα.
Κλείστε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και τοποθετείστε το για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο (μπορείτε να το αφήσετε και για όλο το βράδυ).
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα και πλάστε τα κεφτεδάκια. Τοποθετείστε το ένα δίπλα στο άλλο και ψήστε για 25-30 λεπτά. Δεν χρειάζεται να τα γυρίσετε κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Καλή όρεξη!!
Τη συνταγή είδαμε και αγαπήσαμε εδώ