Φοιτητικός Διαγωνισμός «JA Start Up 2022»

 Φοιτητικός Διαγωνισμός «JA Start Up 2022»

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στο Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JAStartUp» του JuniorAchievementGreece.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το Φοιτητικό Διαγωνισμό «JA Start Up» παρατείνονται έως τις 10 Μαρτίου 2022. Η συμμετοχή είναι ήδη μαζική, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, και θα θέλαμε να δώσουμε την ευκαιρία στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που δεν πρόλαβαν την αρχική ημερομηνία να είναι μαζί μας στο φετινό διαγωνισμό και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία.

Ο διαγωνισμός «JA Start Up» διεξάγεται για 8η συνεχή χρονιά από το Junior Achievement Greece. Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν όλα τα βήματα δημιουργίας μιας επιχείρησης, να διεκδικήσουν διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη και ευκαιρίες για δικτύωση, που θα τους βοηθήσουν για να προχωρήσουν την ιδέα τους στην αληθινή αγορά.  

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Οι δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται εδώ:  https://bit.ly/JA_Start_Up_2022.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με αληθινή ματιά στο μέλλον και μας χαροποιεί ιδιαίτερα η υλοποίηση «JA Start Up» για μία ακόμα χρονιά. Όχι μόνο για όσα έχουν επιτύχει οι ομάδες κατά τα προηγούμενα χρόνια αλλά πρωτίστως διότι τους παρέχει σημαντικά εφόδια για την μετέπειτα σταδιοδρομία τους», σημειώνει η υπεύθυνη του προγράμματος Ιωάννα Κυπριώτη.

«Με το πρόγραμμα αυτό διασφαλίζουμε ότι όλοι ανεξαιρέτως οι φοιτητές και οι φοιτήτριες αποκτούν πρόσβαση και γνώση σε όλες τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις. Συνδράμουμε έτσι, ως Junior Achievement Greece, στο όραμα για ένα μέλλον με ίσες ευκαιρίες», τονίζει ο Αργύρης Τζικόπουλος, γενικός διευθυντής του Junior Achievement Greece.   

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

To πρόγραμμα «JA Start Up» είναι ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του JA Europe που υλοποιείται ταυτόχρονα σε 300 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 15.000 φοιτητών. Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές και φοιτήτριες 18-30 ετών να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και τους βοηθάει να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους σε διάφορους τομείς και δραστηριότητες μιας επιχείρησης. Ουσιαστικά, φοιτητές δημιουργούν ομάδες και για διάστημα τριών μηνών εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής ιδέας, έχοντας υποστήριξη από καθηγητές και μέντορες.

Η σημαντική διάκριση του 2021

Την κορυφή της Ευρώπης κατέκτησε η Eλληνική φοιτητική «start-up» Swim.me, η οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Φοιτητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας JA Europe Enterprise Challenge 2021 με το «έξυπνο» σκουφάκι πισίνας για άτομα με προβλήματα όρασης.

Τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της «Swim.me» που κατέκτησαν το «χρυσό μετάλλιο» στην Ευρώπη,  συνεχάρη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,  σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

About Author