Φροντίστε τα μαλλιά σας με σπιτικές μάσκες μαλλιών – Thisisus.gr

Φροντίστε τα μαλλιά σας με σπιτικές μάσκες μαλλιών – Thisisus.gr

Σπιτικές μάσκες μαλλιών το απόλυτο must για υγιή και λαμπερά μαλλιά. Προϊόντα που όλοι έχουμε στα σπίτια μας κάνουν τα μαλλιά μας ακαταμάχητα. Αυτό μας είπε η Ροδούλα Σάββα, ιδιοκτήρια του κομμωτηρίου REN HAIR, στη Λεμεσό της Κύπρου. Οι μάσκες προσφέρονται ΚΑΙ για γυναίκες ΚΑΙ για άντρες!

Είστε έτοιμοι; Ξεκινάμε με τις καλύτερες και ισχυρότερες σπιτικές μάσκες μαλλιών.

Σπιτική Μάσκα ενυδάτωσης μαλλιών

Μάσκα ενυδάτωσης μαλλιών

Θα χρειστείτε

 • 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
 • 1 Αυγό
 • Μισό αβοκάντο (πολύ ώριμο)

Ανακατεύετε σε μπολ όλα τα υλικά και περνάτε το μίγμα στα μαλλιά κυρίως σε ρίζα και άκρες. Έπειτα τα χτενίζετε πολύ καλά και τα τυλίγετε με μια διάφανη μεβράνη. Αφήστε τα για τουλάχιστον μισή ώρα. Στη συνέχεια ξεπλένετε καλά με άφθονο νερό, δυο – τρεις φορές σαπουνάδα με το προσωπικό σας σαμπουάν και οπωσδήποτε το κοντισιονερ σας στο τέλος!

ΥΓ. αν τα μαλλιά σας είναι πολύ λιπαρά τότε χρησιμοποιήστε αυτήν τη μάσκα ΜΟΝΟ στις άκρες. Αποφύγετε την επαφή με τη ρίζα.

Σπιτική μάσκα λάμψης και ενδυνάμωσης μαλλιών

To ελαιόλαδο χαρίζει λάμψη στα μαλλιά ενώ τα θρέφει

Εδώ θα χρειαστείτε μόνο το μαγικό ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ. Απλώνετε ελαιόλαδο απο άκρη σε άκρη σε όλα τα μαλλιά σας και στη συνέχεια τα χτενίζετε πρώτα καλά και τα τυλίγετε με μια πετσέτα ή με μια διάφανη μεβράνη. Αφήνετε για όση ώρα μπορείτε και στη συνέχεια ξεβγάζετε πρώτα με άφθονο νερό και στη συνέχεια με σαπουνάδα χρησιμποιοώντας το δικό σας σαμπουάν μαλλιών και οπωσδήποτε το κοντισιονερ σας στο τέλος!

ΥΓ. Αν τα μαλλιά σας είναι ξανθά τότε καλύτερα να χρησιμοποιήσετε άσπρα λάδια όπως είναι πχ το λάδι καρύδας, για να μην υπάρχει αλλοίωση στο χρώμα σας.

Σπιτική μάσκα ενυδάτωσης με μέλι

Τα μαλλιά σας αγαπούν το μέλι

Θα χρειστείτε:

 • 2 κ.γλ. μέλι
 • 1 κρόκο αυγού

Ανακατεύετε σε μπολ όλα τα υλικά και περνάτε το μίγμα στις άκρες των μαλλιών . Έπειτα χτενίζετε πολύ καλά και τα τυλίγετε με μια διάφανη μεβράνη. Αφήστε τα για τουλάχιστον μισή ώρα. Στη συνέχεια ξεπλένετε καλά με άφθονο νερό, δυο – τρεις φορές σαπουνάδα με το προσωπικό σας σαμπουάν και οπωσδήποτε το κοντισιονερ σας στο τέλος!

Σπιτική Μάσκα για μαλλιά με ψαλίδα

Ψαλίδα, τέλος!

Θα χρειστείτε:

 • 1 κ.γλ. αμυγδαλέλαιο
 • 1 κ.γλ. μηλόξυδο
 • 2 κ.γλ. μέλι

Ανακατεύετε σε μπολ όλα τα υλικά και περνάτε το μίγμα μόνο στις άκρες. Στη συνέχεια, αφού χτενίσετε πολύ καλά τα μαλλιά σας τα τυλίγετε με μια διάφανη μεβράνη και τα αφήνετε για τουλάχιστον μισή ώρα. Στη συνέχεια ξεπλένετε καλά με άφθονο νερό, δυο – τρεις φορές σαπουνάδα με το προσωπικό σας σαμπουάν και οπωσδήποτε το κοντισιονερ σας στο τέλος!

Σπιτική μάσκα για θρέψη και απαλά μαλλιά

Σπιτική μάσκα μαλλιών

Θα χρειστείτε:

 • 1 κ.γλ. γάλα
 • 1 αυγό
 • 2 κ.γλ. μέλι

Ανακατεύετε σε μπολ όλα τα υλικά και περνάτε το μίγμα στα μαλλιά. Στη συνέχεια, χτενίζετε καλά τα μαλλιά σας και τα τυλίγετε με μια διάφανη μεβράνη και τα αφήνετε για τουλάχιστον μισή ώρα. Στη συνέχεια ξεπλένετε καλά με άφθονο νερό, δυο – τρεις φορές σαπουνάδα με το προσωπικό σας σαμπουάν και οπωσδήποτε το κοντισιονερ σας στο τέλος!

Γιατί το αυγό είναι τόσο σημαντικό στις σπιτικές μάσκες μαλλιών;

Το αυγό στα μαλλιά κάνει θαύματα!
 • Το αυγό περιέχει ανάμεσα σε άλλα και βιταμίνες Β5, Β12 Α, D, Ε καθώς και πρωτεϊνη, όπως και υγιή λιπαρά που βοηθούν στη θρέψη των μαλλιών.
 • Σε κανονικά μαλλιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο το αυγό, στα ξηρά καλύτερα μόνο τον κρόκο, ενώ στα λιπαρά προτιμήστε μόνο το ασπράδι.

Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε ομελέτα μην πετάξετε τους έξτρα κρόκους, φτιάξτε μια μάσκα μαλλιών για όλη την οικογένεια!

About Author