Φτιάξτε ένα λαβύρινθο και μάθετε τα πολλαπλά οφέλη του για τα παιδιά! –Thisisus.gr

Φτιάξτε ένα λαβύρινθο και μάθετε τα πολλαπλά οφέλη του για τα παιδιά! –Thisisus.gr

Οι λαβύρινθοι είναι πολύ αγαπητοί στα παιδιά αλλά και στους ανθρώπους που δουλεύουν με παιδιά και στους θεραπευτές τους. Τα οφέλη του παιχνιδιού για τα παιδιά είναι πολλαπλά και δεν περιορίζονται απλώς στην βελτίωση της απλής κινητικότητας. Φτιάξτε ένα λαβύρινθο και μάθετε τα πολλαπλά οφέλη του για τα παιδιά και στην πράξη!

Επίλυση προβλημάτων:

Οι λαβύρινθοι εκτός από την διασκέδαση, βοηθούν τα παιδιά να εξασκηθούν στην επίλυση προβλημάτων. Διάφορες στρατηγικές πρέπει να ακολουθήσουν κάθε φορά για να φτάσουν στον επιθυμητό στόχο. Εξασκούν άριστα τις εκτελεστικές λειτουργίες του εγκεφάλου. Σχεδιάζουν, υλοποιούν και πολλές φορές αναδιοργανώνουν τα σχέδια τους προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους.

Συγκέντρωση:

Ένα από τα βασικότερα ίσως προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς με τα παιδιά είναι το πρόβλημα της συγκέντρωσης. Παιχνίδια όπως ο λαβύρινθος, τα σταυρόλεξα και το Sudoku, βοηθούν πολύ τα παιδιά να εξασκήσουν ευχάριστα αυτή τη δεξιότητα. Ας μην ξεχνάμε πως η ικανότητα της συγκέντρωσης δεν είναι επίκτητη αλλά είναι μια δεξιότητα που μαθαίνεται και καλλιεργείται όπως πολλές άλλες. Τα οφέλη της συγκέντρωσης για τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες είναι τεράστια.

Λεπτή κινητικότητα:

Οι λαβύρινθοι, ειδικά όταν είναι σχεδιασμένοι στο χαρτί βοηθούν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο τα παιδιά να εξασκήσουν τη λεπτή τους κινητικότητα. Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια προγραφής για τα παιδιά είναι ειδικοί λαβύρινθοι παιχνίδια που τα βοηθούν να εξασκήσουν τα μικρά χεράκια στις δεξιότητες που απαιτεί η γραφή. Συντονισμός ματιού και χεριού, συντονισμός του χεριού με το μολύβι αλλά και η ικανότητα που απαιτείται για να σκανάρουν το οπτικό πεδίο του λαβύρινθου ώστε να βρουν τη λύση, είναι δεξιότητες που απαιτεί η γραφή και η ανάγνωση επίσης.

Αυτοπεποίθηση:

Η ικανότητα μας να λύνουμε προβλήματα και να παρέχουμε λύσεις μας κάνει να πιστεύουμε στον εαυτό μας. Ο λαβύρινθος είναι ένα παιχνίδι κινητικής δραστηριότητας το οποίο ενισχύει την εμπιστοσύνη που πρέπει να έχει το παιδί στον εαυτό του. Αφήστε το παιδί σας να ξεκινήσει με ένα απλό λαβύρινθο, ώστε να του προσφέρει άμεση επιτυχία και στη συνέχεια δώστε του να ολοκληρώσει λαβύρινθους αυξημένης δυσκολίας.

Καλά παιχνίδια

Με αγάπη Σοφία

About Author