Φτιάξτε Oobleck και ξεκινήσετε το messy Play – Thisisus.gr

Φτιάξτε Oobleck και ξεκινήσετε το messy Play – Thisisus.gr

Η καλύτερη συνταγή για Oobleck για να ξεκινήσετε υπέροχα παιχνίδια!

Το messy play το αγαπάμε και τα οφέλη του για τα παιδιά είναι πολλά και σημαντικά για την ανάπτυξή τους. Το messy play είναι αυτό ακριβώς που λέει και η λέξη. Είναι το παιχνίδι που λερώνει…. Το παιχνίδι που επιτρέπει στα παιδιά να γίνουν ένα με τα υλικά που χρησιμοποιούν. Να τα πιάσουν να τα ζουλήξουν, να τα νιώσουν και να τα ταλαιπωρήσουν όσο και με όποιον τρόπο εκείνα θέλουν. Με το messy Play τα παιδιά ενεργοποιούν τις αισθήσεις τους, γίνονται μικροί επιστήμονες και διασκεδάζουν αφάνταστα χωρίς καμία προσδοκία για μάθηση.

Αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία στο messy Play δεν χρειάζεται να σας δείξουμε πολλά για αρχή. Η συνταγή του Oobleck αρκεί για να ενθουσιαστείτε εσείς και τα παιδιά σας!

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το Oobleck είναι ένα μη Νευτώνιο υγρό. Τι σημαίνει αυτό;

Αυτό σημαίνει ότι το oobleck έχει ιδιότητες τόσο υγρών όσο και στερεών. Θα καταλάβουμε πως συμπεριφέρεται σαν ρευστό όταν του ασκούμε μικρές δυνάμεις, ενώ συμπεριφέρεται σαν στερεό όταν ασκούμε μεγαλύτερη δύναμη.

 Το Oobleck είναι υγρό ή στερεό;

Είναι στην πραγματικότητα και τα δύο. Εντάξει, ίσως να αναρωτιέστε πώς συμβαίνει αυτό; Αυτό είναι που κάνει αυτή τη δραστηριότητα τόσο διασκεδαστική! Μπορείτε να ζουλήξετε το Oobleck και να σχηματίσετε μια μπάλα και θα φαίνεται σαν να είναι στερεό. Ωστόσο, αν κολλήσετε το δάχτυλό σας στο μείγμα, το νιώθετε σαν υγρό. Αφήστε τα παιδιά να σχηματίσουν το Oobleck σε μια μπάλα. Μόλις σταματήσουν να παίζουν με αυτό, θα χάσει το σχήμα του και θα μετατραπεί σε υγρό. Τόσο διασκεδαστικό!

Συνταγή για το Oobleck:

2 φλιτζάνια κορν φλάουρ

1 φλιτζάνι νερό

Χρώματα Ζαχαροπλαστικής (Προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε το νερό με το χρώμα ζαχαροπλαστικής και στη συνέχεια το ρίχνετε μέσα στο κορν φλάουρ και ανακατέυετε! Το Oobleck είναι έτοιμο!

Tips: Μπορείτε να παίξετε βάζοντας το σε μια λεκάνη και νιώθοντας κάθε φορά την υφή του. Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε διάφορα εργαλεία όπως σουρωτήρια και σίτες. Τρυπητές κουτάλες και δοχεία. Μπορείτε επίσης να βουλιάξετε μέσα στο Oobleck σας τα αγαπημένα σας παιχνίδια και να προσπαθήσετε να τα βγάλετε από αυτό…. Παρατηρώντας παράλληλα τι συμβαίνει!

Με αγάπη Σοφία

Διαβάστε επίσης:

29 λόγοι για τους οποίους το παιχνίδι είναι τόσο σημαντικό σε περιόδους κρίσης και άγχους – Εκτυπώστε Δωρεάν την αφίσα

Τα καλύτερα χάρτινα ψαράκια από το Krokotak

Τα καλύτερα παιδικά καλοκαιρινά τραγούδια

Τα καλύτερα παιχνίδια ταξιδιού

Μαγικές Ζωγραφιές! Χαρτί κουζίνας και νερό και η μαγεία ζωντανεύει!

About Author