Είναι γεγονός πως κάθε τι καινούργιο, όπως η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, προκαλεί άγχος και στρες στα παιδιά. Από τον καινούργιο φίλο μέχρι το καινούργιο φαγητό, οι αλλαγές είναι αλήθεια πως τις περισσότερες φορές προκαλούν αναστάτωση! Φτου κι απ’ την αρχή λοιπόν!
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κάνουμε τα παιδιά μας ανθεκτικούς ενήλικες από το να τα κάνουμε προσαρμοστικά στις αλλαγές που έρχονται. Η ζωή είναι αναπάντεχη και ένα από τα μεγαλύτερα αν όχι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που μπορούν να αποκτήσουν τα παιδιά μας είναι η προσαρμοστικότητα. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου πως χάρη σε αυτήν την προσαρμογή εξελίσσεται και επιβιώνει και το ανθρώπινο είδος. Η πανδημία μας έδειξε περίτρανα πόσο προσαρμοστικοί είμαστε στις δυσκολίες και πόσο μεγάλη αξία έχει αυτή η προσαρμογή μας.
Πηγαίνοντας λοιπόν από τα απλά στα πιο σύνθετα η αξία αυτού του βιβλίου για όλους τους παραπάνω λόγους είναι ανεκτίμητη!

Κάθε αρχή και δύσκολη λένε μα αυτό το παιδικό βιβλίο θα μας δείξει και την γλύκα που μπορεί να κρύβει μια νέα αρχή! Πιάνοντας το δύσκολο και πάντα επίπονο θέμα της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος η συγγραφέας μέσα από την γλυκιά ιστορία της μας δίνει μαθήματα θάρρους και μας μαθαίνει να προσπερνάμε τον φόβο του καινούργιου!
Δίνοντας στην αρχή υπέροχες και χρήσιμες συμβουλές για τους γονείς και τα παιδιά από σύμβουλο ψυχικής υγείας , σχετικά με το θέμα της προσαρμογής ενός καινούργιου μαθητή, μας βάζει στο κλίμα του θάρρους και της αλλαγής που θα έρθει αβίαστα, έτσι ακριβώς όπως γίνεται και όπως πρέπει!
Η Παρασκευή Λουκά μας διηγείται με τα πιο ζεστά χρώματα την ιστορία ενός μαθητή που θα αλλάξει σχολείο. Μας μεταφέρει το άγχος και την αγωνία του και με έναν τρόπο σχεδόν μαγικό που μόνο η πένα ενός συγγραφέα ξέρει να κάνει, οι λύσεις έρχονται όπως τους αρμόζουν. Γλυκά και ήσυχα….σχεδόν ονειρικά! Δεν σας αποκαλύπτω τίποτα παραπάνω καθώς αξίζει να το ανακαλύψετε μαζί με τα παιδιά σας!
Πάρτε μια γεύση από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
“Καλώς όρισες στη µαγική παιδική χαρά, όπου αντί για κούνιες υπάρχουν σκαντζοχοιροφωλιές που τα πόδια τους είναι φτιαγµένα από µολύβια, για να γράφεις την ευχή σου, και αντί για τσουλήθρες δρακότρυπες, για να βουτάς και να πραγµατοποιούνται οι παραπάνω ευχές. Εδώ βρίσκεται και ο Φάνης, του οποίου η ευχή είναι να τον υποδεχτούν µε αγάπη οι συµµαθητές του στο καινούργιο σχολείο. Ένα κοριτσάκι, η Γιούλη, κάνει την εµφάνισή της µε έναν περίεργο τρόπο… ο σκοπός της µαγικός. Αναπτύσσεται µια φιλία που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του. Ένα παραµύθι που βοηθάει τα παιδιά να µιλήσουν για τις ανησυχίες τους, αλλά και για το πώς να διαχειρίζονται τον φόβο του καινούργιου. Μια τρυφερή ιστορία που θα µείνει ανεξίτηλη στην καρδιά σας!”
Συγγραφέας: Παρασκευή Λουκά Εικονογράφηση: Ανδρέας Σωτήρχου
Εκδόσεις: i Write
Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.