FunDoo: Το νέο ψηφιακό εργαλείο ανάπτυξης δεξιοτήτων για νέους -Thisisus.gr

FunDoo: Το νέο ψηφιακό εργαλείο ανάπτυξης δεξιοτήτων για νέους -Thisisus.gr

Με στόχο να εφοδιάσει νέους και εφήβους ηλικίας 15-24 ετών με δεξιότητες του 21ου αιώνα,
το νέο εργαλείο κυκλοφορεί από τη UNICEF και 
Junior Achievement Greece 

Το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα και το Junior Achievement Greece ανακοινώνουν με χαρά την κυκλοφορία του FunDoo, ενός νέου δωρεάν ψηφιακού εργαλείου ανάπτυξης δεξιοτήτων για έφηβους και νέους που μένουν στην Ελλάδα, που αναπτύχθηκε υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας.

Το εργαλείο είναι διαθέσιμο σε Ελληνικά και Αγγλικά μέσω της πλατφόρμας της UNICEF, U-Report Greece,κι έχει στόχο να εφοδιάσει εφήβους/ες και νέους/ες ηλικίας 15-24 ετών με δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως κριτική σκέψη, επικοινωνιακές και συναισθηματικές δεξιότητες και δημιουργικότητα μεταξύ άλλων. Παράλληλα, παρέχει χρήσιμες πληροφορίες επαγγελματικού προσανατολισμού, αλλά και ασκήσεις για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων.

Όλοι οι νέοι 15-24 ετών που ζουν στην Ελλάδα μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση στο εργαλείο, στέλνοντας «FunDoo» με μήνυμα μέσω των εφαρμογών WhatsAppViberInstagram και Facebook Messenger. Στη συνέχεια, οι χρήστες αλληλεπιδρούν με ένα chatbot, μέσα από μία σειρά εννιά διασκεδαστικών διαδραστικών ασκήσεων, που είναι αποκλειστικά σχεδιασμένες ώστε να εστιάζουν στη διαδικασία της μάθησης μέσω του παιχνιδιού. Το περιεχόμενο είναι διατυπωμένο σε απλή και κατανοητή γλώσσα, βοηθώντας τους χρήστες να πραγματοποιήσουν εύκολες και σύντομες δραστηριότητες με σκοπό  να αναπτύξουν σταδιακά συγκεκριμένες δεξιότητες που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. Με την ολοκλήρωση και των εννιά ασκήσεων, οι χρήστες μπορούν να λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Η παιδαγωγική προσέγγιση του FunDoo βασίζεται στις αρχές της βιωματικής μάθησης, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να ολοκληρώσει την κάθε άσκηση με τη σειρά που θέλει και στον χρόνο που θέλει. Ο σχεδιασμός του εργαλείου έγινε με την  παγκόσμια τεχνογνωσία της UNICEF, η οποία επέλεξε την Ελλάδα, ως την 1η χώρα της Ευρώπης και 4η χώρα παγκοσμίως, για την πιλοτική εφαρμογή του εργαλείου.  H προσαρμογή του FunDoo στις ανάγκες των νέων που ζουν στην Ελλάδα βασίστηκε στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διεξήχθη το Σεπτέμβριο του 2022 μέσω του U-Report Greece,  με θέμα  τη μετάβαση από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας, καθώς και σε μια σειρά διερευνητικών συζητήσεων με ομάδες νέων και εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκαν το 1ο τρίμηνο του 2023.

Το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα και το Junior Achievement Greece καλούν όσους νέους ενδιαφέρονται να  να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν το FunDoo στην «Εμπορική Έκθεση» που διοργανώνεται από το JuniorAchievement Greece στο The Mall Athens, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση», την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, από τις 09:00 έως τις 15:00. 
Μάθετε περισσότερα για το FunDoo εδώ
 
Σχετικά με την UNICEF 
 
Η UNICEF μέσα από τα προγράμματά της προωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε 
σε 191 χώρες και περιοχές ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε πράξη, εστιάζοντας τις προσπάθειές μας προς όφελος των πλέον ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών αλλά και όλων των παιδιών του κόσμου. Μάθετε περισσότερα για το έργο της UNICEF στην Ελλάδα και τον κόσμο στο www.unicef.org/greece
 
Στοιχεία Επικοινωνίας: Λίνα Αντάρα | Τηλ: +30 6948206612 | Email: santara@unicef.org    
Aκολουθήστε τη UNICEF GreeceFacebook, InstagramTwitter 
 
Σχετικά με το Junior Achievement
 
Δουλεύοντας σε περισσότερες από 100 χώρες, το Junior Achievement εφοδιάζει τους νέους ανθρώπους με τις δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζονται για να βγουν άρτια προετοιμασμένοι στο σύγχρονο επιχειρηματικό – επαγγελματικό κόσμο, καλλιεργώντας την επιχειρηματική τους σκέψη και παράλληλα διασφαλίζοντας ότι διαθέτουν τα εργαλεία ώστε να είναι οικονομικά ικανοί ενήλικες.
Ο οργανισμός υποστηρίζεται παγκοσμίως από σχεδόν μισό εκατομμύριο εθελοντές, ενώ προσεγγίζει περισσότερα από 12 εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο. 
 
Στοιχεία Επικοινωνίας: Φωτεινή Κοκκινάκη | Τηλ: +30 6970280150 | Email: fotini.kokkinaki@jagreece.org
Aκολουθήστε το Junior Achievement GreeceFacebookInstagramTwitterLinkedIn
 

About Author

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την προσπάθεια αποστολής του αιτήματός σας. ΠΑΡΑΚΑΛΩ προσπαθήστε ξανά.

This Is Us will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.