Γεμιστά μούρλια απο τη Mamangelic – Thisisus.gr

Γεμιστά μούρλια απο τη Mamangelic – Thisisus.gr

Σε πόσους αρέσουν τα γεμιστά; Έτσι μπράβο. Σας έχουμε την καλύτερη και νοστιμότερη εκδοχή τους απο τα χέρια της μοναδικής Mamangelic. Αυτή η γυναίκα όλο μας εκπλήσσει!

Θέλεις ο κουρκουμάς; Θέλεις το μέλι; Αυτή η συνταγή είναι σούπερ τέλεια και άκρως γευστική. Δεν περιγράφω άλλο βουρ στο ψητό που λέει και η Mamangelic.

ekdoseis_papadopoulos

Τι θα χρειαστείτε:

  • Όσες ντομάτες και πιπεριές χωράει το ταψί.
  • Ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα ( όσα τα γεμιστά τόσες κουταλιές της σούπας ρύζι + 8 ακόμα κουταλιές)
  • Φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο (ή ξερό)
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 30 γρ. σταφίδα (προαιρετικά – εμείς το δοκιμάσαμε χωρίς)
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ανιθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μια κουταλιά σούπας μέλι
  • Ελαιόλαδο 
  • Λίγο κουρκουμά
  • Τριμμένο καρότο
  • Τη ψίχα των ντοματών αλεσμένη σε χυμό – βάζετε αρκετή στη γέμιση και κρατάτε και λίγο χυμό για να τον περιχύσετε πάνω απο τις πατάτες στο ταψί.
  • Πατάτες κομμένες κυδωνάτες

Εκτέλεση:

Πλένετε καλά τα λαχανικά και τα αδειάζετε.

Τη ψίχα από τις ντομάτες τη βάζετε σε μπλέντερ. Αυτός ο χυμός θα χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το: ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο, αλάτι, πιπέρι, μέλι και κουρκουμά και τα αφήνετε μέχρι να γυαλίσουν τα κρεμμύδια (περίπου ένα 5 λεπτο).

Στη συνέχεια προσθέτετε τον δυόσμο, τον άνιθο, τον μαϊντανό και τις σταφίδες και τα αφήνετε για περίπου 2 λεπτά -ανακατεύοντας συνεχώς- , έπειτα ρίχνετε μέσα το ρύζι και ανακατεύετε για άλλα 2 λεπτά προσέχοντας να μη κολλήσει το μίγμα στο τηγάνι.

Κατόπιν, ρίχνετε μέσα τον χυμό ντομάτας (κρατήστε λίγο για μετά) και σιγοβράζετε ανακατεύοντας συνεχόμενα για 4 λεπτά περίπου, μέχρι να ρουφήξει λίγα υγρά το ρύζι.

Τέλος, γεμίζετε τις ντομάτες και τις πιπεριές με το μίγμα και τοποθετείτε τα λαχανικά στο ταψί.

Ενδιάμεσα, τοποθετείτε και τις πατάτες και περιχύνετε με τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας, λίγο ακόμα λάδι, λίγο αλάτι και πιπέρι για ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC στον αέρα με αντιστάσεις για περίπου 1 – 1 1/2 ώρα.

Καλή σας όρεξη.

Απο την Mamangelic αγαπάμε και το τσουρέκια και τα κρουασάν της!

About Author
Εκδόσεις Παπαδόπουλος