Γιατί να χρησιμοποιείς φυσικά καλλυντικά; – Thisisus.gr

Γιατί να χρησιμοποιείς φυσικά καλλυντικά; – Thisisus.gr

Εσείς χρησιμοποιείτε φυσικά καλλυντικά ;

Με αφορμή την Ημέρα της Γης και τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, το θέμα των φυσικών καλλυντικών είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Επίσης και ως καταναλωτές έχουμε το δικαίωμα να γνωρίζουμε ποια είναι η σύνθεση των προϊόντων που χρησιμοποιούμε.

Τα φυσικά καλλυντικά γίνονται όλο και περισσότερο ευρέως διαθέσιμα και συνεπώς πιο προσιτά οικονομικά. Ακούμε και διαβάζουμε πολλές συμβουλές για να επιλέξουμε ένα πιο φυσικό τρόπο ζωής, αλλά τι σημαίνει αυτό; Είναι πράγματι μια καλύτερη επιλογή ή απλά είναι η μόνη φυσική επιλογή!

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Γιατί να χρησιμοποιούμε φυσικά καλλυντικά

Πρώτα οφείλουμε να καταλάβουμε ότι το σώμα μας είναι ιερό. Αυτό είναι το μοναδικό σώμα που έχουμε και το βάρος πέφτει σε μας για να λάβει την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει πιο ευαισθητοποιημένοι στο τι τρώμε και πίνουμε για να κρατήσουμε το σώμα μας σε άριστη κατάσταση. Η συχνή χρήση φυσικών καλλυντικών είναι ένας υπεύθυνος τρόπος για να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε το εξωτερικό μας σώμα, το δέρμα μας.

Ερχόμαστε τώρα στην φροντίδα του δέρματος μας. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και απορροφά ότι βρίσκεται στην επιφάνεια κατευθείαν στο αίμα! Τα περισσότερα σαπούνια, αφροντούς,οδοντόκρεμες, κρέμες και αρώματα έχουν μεγάλα στοιχεία χημικών ως βασικά τους συστατικά. Αντιθέτως, τα φυσικά καλλυντικά παράγονται χωρίς προστιθέμενα χημικά και πετρελαιοπαράγωγα όπως σιλικόνες, πάραμπενς και συμμορφώνονται στην ηθική καλλιέργεια και συγκομιδή των συστατικών. Όταν χρησιμοποιούμε φυσικά προϊόντα, παρατηρούμε λιγότερες αλλεργίες και κηλίδες. Ο κίνδυνος του καρκίνου μειώνεται αισθητά. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι η ισορροπία των συστατικών στα φυσικά καλλυντικά στην πραγματικότητα συχνά προάγει την υγεία, λόγω των θεραπευτικών τους ιδιοτήτων. Μακροπρόθεσμα, η διατήρηση μιας αγωγής φροντίδας της επιδερμίδας με φυσικά καλλυντικά θα προωθήσει την καλύτερη υγεία και την αίσθηση ευεξίας.

Φυσικά καλλυντικά και μακιγιάζ

Και ένα θέμα που μάς αγγίζει όλες μας, το μακιγιάζ. Το make up χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια, ωστόσο η υψηλή περιεκτικότητά του σε μόλυβδο και σε τοξικά βότανα αφήνει σημάδια που πολλές φορές μπορεί να αποδειχθούν πολύ επικίνδυνα. Η χρήση φυσικών καλλυντικών σημαίνει ότι λαμβάνουμε την αγνότερη μορφή συστατικών χωρίς τα επιβλαβή χημικά. Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα σας θα αποκτήσει μία φυσική λάμψη και θα γίνει πιο υγιές.

Στα πλεονεκτήματα των φυσικών καλλυντικών συγκαταλέγεται η παρατήρηση λιγότερων αλλεργιών και ερεθισμών στο δέρμα και στα μάτια. Επίσης, τα φυσικά καλλυντικά απορροφώνται και δεν φράσσουν τους πόρους, συντελώντας έτσι σε λιγότερα σπυράκια και ακμή. Για όσες δεν πείστηκαν ακόμη, η αποτελεσματικότητα των συστατικών προάγει στην καλύτερη υγεία, ενώ τα φυσικά προϊόντα βοηθουν την ανάπλαση του δέρματος που έχει καεί από τον ήλιο και φυσικά το όφελος για το περιβάλλον είναι πολύ μεγάλο. Αν και τα προϊόντα μπορεί να φαίνονται πιο ακριβά, που δεν είναι πιστέψτε με, λόγω της μεγάλης συμπύκνωσης των συστατικών, χρειάζεται να χρησιμοποιείται λιγότερη ποσότητα για να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα.

Σημειώνω επίσης ότι ο καθημερινός καθαρισμός του δέρματος κάνει το δέρμα να φαίνεται υγιές ακόμα και χωρίς make up. Επιπλέον οικονομίες θα υπάρξουν καθώς δεν θα χρειάζεται να αγοράζουμε επιπρόσθετα προϊόντα για να αντιμετωπίζουμε εκζέματα, σπυράκια και άλλους ερεθισμούς. Η δισεκατομμυρίων ευρώ βιομηχανία συμβατικών καλλυντικών είναι ακόμα πολύ πιο ισχυρή και ο μόνος τρόπος που μπορεί να αλλάξει είναι εμείς, οι καταναλωτές, να πάρουμε την απόφαση ότι θέλουμε φυσικά προϊόντα ομορφιάς και φροντίδας για μας και για την οικογένεια και επιλέγοντας και ελληνικά φυσικά καλλυντικά προϊόντα, στηρίζουμε και την χώρα μας.

Για το Thisisus.gr γράφει η Αργυρώ Μπέσιου.

Η Αργυρώ Μπέσιου με τον Πάνο Ρεντίφη, φαρμακοποιό, κρύβονται πίσω από την καινοτόμα σειρά δερμοκαλλυντικών Filia, που μπορείτε να βρείτε σε επιλεγμένα Φαρμακεία και χώρους ομορφιάς.

About Author