Γιατί χωρίζουν σήμερα τα ζευγάρια; – Thisisus.gr

Γιατί χωρίζουν σήμερα τα ζευγάρια; – Thisisus.gr

Πριν κάνω παιδιά δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι χωρίζουν με το που κάνουν παιδιά. Αφού έκανα το πρώτο κατάλαβα και το βούλωσα. Όταν δεν έχεις βοήθεια σου μοιάζει βουνό η καθημερινότητα όσο καλά και να είσαι στη σχέση σου. Και μην ακούσω υπερβολές. Αν δεν έχεις μείνει μόνος σου τουλάχιστον 18 συνεχόμενες ώρες με το παιδί σου για πάνω απο βδομάδα, έχοντας να φροντίσεις παράλληλα και παιδί και σπίτι ειλικρινά δε με ενδιαφέρει η γνώμη σου. Δε με αφορά. Δεν είναι της παρούσης πως να το πω αλλιώς;

Αν είναι δύσκολη η μητρότητα; Χμ… τόσα χρόνια μετά μπορώ να σου πω πως δεν είναι η μητρότητα δύσκολη είναι όλα τα υπόλοιπα που παίζουν παράλληλα μαζί της. Οι ορμόνες της γυναίκας αρχικά και η μη στήριξη, βοήθεια, απο τρίτους (είτε αυτό είναι παππούδες και γιαγιάδες είτε νταντάδες). Οι γονείς χρειάζονται χρόνο για τον εαυτό τους. Και δεν εννοώ μόνο λίγο χρόνο για να κάνουν μπάνιο σαν άνθρωποι. Μια μητέρα δικαιούται κι άλλα πράγματα βλ. ένα καφέ με φίλες, μια ψυχοθεραπεία, ένα γυμναστήριο ό,τι ευχαριστεί τη κάθε μία. Κι ένας μπαμπάς μπύρες με φίλους, το γήπεδο, τη γυμναστική, τη δική του ψυχοθεραπεία. Και ο μπαμπάς και η μητέρα χρειάζονται κοινό χρόνο, μαζί, για να θυμηθούν πως είναι ζευγάρι.

Ισορροπία

Όταν δεν υπάρχει βοήθεια και φροντίδα εαυτού, η ισορροπία χάνεται. Συνήθως ένας εκ των δυο γονιών αναλαμβάνει σπίτι και παιδί και ο άλλος καριέρα και σηκώνει το οικονομικό κομμάτι. Δεν βγαίνει η άσκηση, αν δεν κάνει κάποιος πίσω. Θα μου πεις να κάνουν καριέρα και οι δυο κι ας μεγαλώνει κάποιος επι πληρωμή το παιδί. Τι να σου πω. Αυτά είναι επιλογές. Και δικαιολογίες επίσης. Όπως εξυπηρετούν κάθε φορά το κάθε ζευγάρι. Γιατί το κάθε ζευγάρι ειναι μοναδικά ξεχωριστό.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Η γέννηση ενός παιδιού δεν επιλύνει κανένα πρόβλημα, τουναντίον δυσκολεύει την καθημερινότητα. Μια καθημερινότητα που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς καθώς οι υποχρεώσεις αυξάνονται ραγδαία και πια υπάρχουν τόσα πολλά άτομα για να φροντίσεις που τις περισσότερες φορές ξεχνάς να φροντίσεις τον εαυτό σου. Κι εκεί, ακριβώς σε αυτό το σημείο έρχεται η πρώτη ρωγμή στη σχέση…

Εμείς

Θέλει βάσεις γερές, θεμέλια αντισεισμικά, ενώ χρειάζεται τόση αγάπη και τόση υπομονή ούτως ώστε το ζευγάρι να τα καταφέρει, μαζί. Ναι. Γιατί όπως άκουσα κάποτε απο μια ψυχοθεραυπέτρια το πρώτο παιδί μιας σχέσης είναι το ΕΜΕΙΣ. Εγώ+Εσύ = ΕΜΕΙΣ. Κι αν δεν φροντίσετε καλά αυτό το παιδί όλα γύρω σας θα καταρρέψουν. Ναι γιατί κακά τα ψέμματα ο έρωτας χάνεται. Σόρι που σου το χαλάω αλλά είναι αλήθεια. Αν θα πάρει ένα, δυο, δέκα, είκοσι χρόνια δεν ξέρω, ξέρω όμως ότι χάνεται. Κι υπάρχουν στιγμές που δεν αντέχεις τον άλλον ούτε δίπλα σου στο κρεβάτι. Προτιμάς να κοιμάσαι μόνος στον καναπέ, με τα παιδιά ή δεν με άλλην/ον. Κι έρχεται η στιγμή που χωρίζουν τα ζευγάρια. Γιατί; Επειδή έχουν αφήσει ατάιστο κι απροσταύτευτο το πρώτο τους παιδί. Και το ΕΜΕΙΣ μάρανε, το ρούφηξε η δουλειά, το σπίτι, οι υποχρεώσεις, τα deadlines, οι φίλοι, οι συναδέλφοι, τα πεθερικά… όλα όσα εμείς επιτρέπουμε να εισβάλλουν σπίτι και στο μυαλό μας.

Άρα τα ζευγάρια χωρίζουν επειδή τους μοιάζει βουνό η καθημερινότητα με παιδιά, σκυλιά και λοιπά; ΟΧΙ. Υπάρχουν και χωρισμένα ζευγάρια που και βοήθεια είχαν και όλα έμοιαζαν ιδανικά στη δική τους ζωή. Επειδή αυτό βλέπαμε εμείς απέξω. Σε κάθε χωρισμό θεωρώ πως υπάρχει ο ίδιος παρανομαστής. Τα ζευγάρια χωρίζουν επειδή τους κουράζει τόσο πια η καθημερινότητά τους που δεν αντέχουν να φροντίσουν πρωτίστως τον εαυτό τους κι έπειτα τον σύντροφό τους. Κι αν δεν έχεις πως να δώσεις σε μια οποιαδήποτε σχέση;

Να χωρίζουν οι γονείς;

Οι γονείς έχουν κάθε δικαίωμα να χωρίζουν. Άλλωστε ποιος θέλει να είναι δυστυχισμένος; Μόνο που οφείλουν να προσπαθήσουν αρχικά για τη σχέση τους. Και για να γίνει αυτό πρέπει και τα δυο μέρη να έχουν ανοιχτά τα αυτιά, τα μάτια και την καρδιά τους. Και κυρίως να αγκαλιάζουν εκείνο το εμείς που αρχικά τους ένωσε και φώτισε το μέσα τους. Μα σαν το χάσουν πια και αποφασίσουν πως τους τελείωσε οφείλουν να χωρίζουν ο ένας απο τον άλλον ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.

Γιατί κι αν τα ζευγάρια χωρίζουν τα παιδιά ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ για κανένα χωρισμό και για κανένα λάθος των γονιών τους.

Αυτό μόνο να θυμόμαστε. Όλοι μας.

Σας στέλνω αυταγάπη σήμερα,

Μαρίνα

Δείτε επίσης

Η μοναξιά της μαμάς… 

About Author

1 Σχόλιο

  • by Άρης Posted 11 Φεβρουαρίου 2021 2:49 μμ

    Τα ζευγάρια χωρίζουν επειδή οι μανάδες ανατρέφουν κανακάρηδες και οι μπαμπάδες πριγκίπισσες. Και μετά πρέπει οι Κανακάρηδες να παντρευτούν με πριγκίπισσες πράγμα ασύμβατο. Αν οι γονείς είχαν μια υγιή ερωτική σχέση μεταξύ τους ώστε να μην μεταφέρουν την συναισθηματική τους ανεπάρκειας στα παιδιά τους και δεν τα μεγάλωναν σαν υποκατάστατα της δικής τους ανάπηρης σχέσης αλλά σαν Άντρες και γυναίκες τότε θα μπορούσαν να παντρευτούν.

Τα σχόλια είναι κλειδωμένα.