«Ιατροί» των social media και θάνατος 4χρονου από γρίπη -Thisisus.gr

«Ιατροί» των social media και θάνατος 4χρονου από γρίπη -Thisisus.gr

Από μόνη της η είδηση είναι τραγική. Ένα τετράχρονο παιδί στις ΗΠΑ πέθανε από τη γρίπη. Ωστόσο οι λεπτομέρειες για την οικογένεια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι αυτές που προκαλούν περαιτέρω συζήτηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των διεθνών μέσων ενημέρωσης αλλά και του NBC που πρώτο αποκάλυψε την υπόθεση η μητέρα του παιδιού όταν εκείνο είχε πυρετό επισκέφθηκε τον παιδίατρο. Εκείνος διέγνωσε εποχική γρίπη και συνέστησε το γνωστό αντιϊκό φάρμακο τόσο για το παιδί όσο και για την υπόλοιπη οικογένεια για προληπτικούς λόγους.

Η μητέρα επιστρέφοντας σπίτι συμβουλεύτηκε μια ομάδα αντιεμβολιαστών του facebook στην οποία ήταν μέλος. Τα μέλη της ομάδας σχεδόν της απαγόρεψαν να χορηγήσει αντιϊκό φάρμακο στο παιδί ισχυριζόμενοι πως είναι επικίνδυνο και της συνέστησαν βότανα από λεβάντα και λάδι καρύδας για τη γρίπη. Εκείνη επέλεξε τον εναλλακτικό τρόπο με αποτέλεσμα το παιδί να χάσει τη ζωή του καθώς δεν έλαβε τη θεραπεία που έπρεπε.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα ούτε η τελευταία που γονείς ανατρέχουν στο διαδίκτυο για θεραπείες, συμβουλές, εναλλακτικές μεθόδους.

Σε πολλά γκρουπ στα social media η αμφισβήτηση επιστημόνων, ιατρών και όχι μόνο ξεχειλίζει. Κανείς δεν αμφισβητεί την πρόθεση όλων των γονιών του κόσμου που επιθυμούν το καλύτερο για το παιδί τους, ωστόσο πρέπει να ξέρουμε πού εμπιστευόμαστε την τύχη της υγείας του παιδιού μας. Δεν αγοράζουμε ψωμί από το φανοποιείο, ούτε κρέας από το ψιλικατζίδικο.Για την υγεία του παιδιού μας δεν ρωτάμε τον οποιοδήποτε και κρατάμε τη συμβουλή την πιο βολική και κοντινή στη φιλοσοφία μας. Μπορούμε να πάρουμε πολλές γνώμες ΓΙΑΤΡΩΝ αλλά όχι κομπογιαννιτών και περαστικών.

Υ.Γ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: τα παραπάνω γράφηκαν χωρίς καμία διάθεση κριτικής αλλά με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε γονείς και φίλους

About Author