Γιορτάστε τη γιορτή της μητέρας με τα παιδιά – Thisisus.gr

Γιορτάστε τη γιορτή της μητέρας με τα παιδιά – Thisisus.gr

Προτάσεις για να γιορτάσετε με τα παιδιά τη γιορτή της μητέρας.

Η γιορτή της μητέρας πλησιάζει! Αν και τα συναισθήματά μας πρέπει να επιδιώκουμε να τα εκφράζουμε συνεχώς και να μην τα περιορίζουμε σε συγκεκριμένες επετείους… η ημέρα αυτή αφιερώνεται εξ ολοκλήρου στις μητέρες, στις αγαπημένες μας μαμάδες,  που δεν περνάει μέρα χωρίς να αφιερωθούν οι ίδιες στην οικογένειά τους. Παρακάτω μοιράζομαι μαζί σας κάποιες ιδέες για τη γιορτή της μητέρας με δραστηριότητες που μπορούν να μοιραστούν οι μαμάδες με τα παιδάκια τους.

Αποτυπώστε την αγάπη σας

Γίνετε εικαστικοί καλλιτέχνες και δουλέψτε με πηλό. Αγοράστε πηλό που στεγνώνει μόνος του και δουλέψτε τον μέχρι να μαλακώσει. Χωρίστε τον σε δυο μέρη και αναλάβετε ένα εσείς κι ένα το παιδί και δώστε του σχήμα (κύκλο, τετράγωνο, κ.λπ.). Έπειτα στην επιφάνειά του μπορείτε να αφήσετε το αποτύπωμα της παλάμης σας ή να σχηματίσετε καρδιές με τα αποτυπώματα των δακτύλων σας και στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις σκληρύνει αρκετά δώστε του χρώμα με τέμπερες ενώ μπορείτε να προσθέσετε και αφιέρωση-μήνυμα αγάπης. Τα δώρα σας είναι έτοιμα να τα ανταλλάξετε!

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Κρυμμένος θησαυρός της αγάπης

Ο καλύτερος τρόπος για να εκφραστεί ένα παιδί είναι το παιχνίδι. Οργανώστε ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για να αποκαλύψετε τα συναισθήματά σας. Μοιραστείτε χαρτιά με το παιδί σας και γράψτε η ζωγραφίστε ότι νιώθετε σε αυτά. Στη συνέχεια κρύψτε τα σε διάφορα μέρη του σπιτιού και ξεκινήστε το παιχνίδι! Μόλις βρείτε όλα τα μηνύματα καθίστε μαμάδες και παιδιά μαζί και διαβάστε το περιεχόμενο των μηνυμάτων. Εκφράστε παρέα την αγάπη σας!

Ενώστε τα κομμάτια της αγάπης

Καθίστε σε διαφορετικά μέρη του σπιτιού με το παιδί σας και φτιάξτε ο καθένας από μια ζωγραφιά αφιερωμένη στον άλλο. Μια ενδιαφέρουσα πρόταση θα ήταν να ζωγραφίσετε ο ένας τον άλλο. Έπειτα, κόψτε σε μικρά κομμάτια ο καθένας τη ζωγραφιά του σαν παζλ και τοποθετήστε τη σε ένα κουτάκι! Η ώρα της ανταλλαγής των δώρων φτάνει και για να τα δείτε θα πρέπει να ενώσετε τα κομμάτια!

Εναλλακτικά, η ζωγραφιά μπορεί να κολληθεί πάνω σε γλωσσοπίεστρα, να κοπεί στις γραμμές τους και το παζλ να αποτελείται από κομμάτια-γλωσσοπίεστρα.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω είναι απλά κάποιες ιδέες. Η κάθε μαμά έχει την τιμητική της και μπορεί να επιλέξει τον τρόπο που επιθυμεί να περάσει τη γιορτή της μητέρας. Ζητήστε από τα παιδιά σας να περάσουν μαζί σας τη μέρα αυτή και απολαύστε την αγάπη που νιώθουν και μοιράζονται με εσάς!

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες!

Για το Thisisus.gr γράφει η Ιωάννα Βερλέκη, Νηπιαγωγός – Ειδική Παιδαγωγός

Δείτε επίσης

Πώς να διαλέξω τον κατάλληλο παιδικό σταθμό; 

Γιορτάστε την επιστροφή στην κανονικότητα, μην χάσετε όμως επαφή! 

Πως επιλέγω babysitter για το παιδί μου

About Author