Γνωρίστε τα Μικρά Κατσίμπο για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας – Thisisus.gr

Γνωρίστε τα Μικρά Κατσίμπο για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας – Thisisus.gr

Κατοικούν σε δενδρόσπιτα στον Όλυμπο, αγαπούν τη μουσική και τη φύση, «αγκαλιάζουν» τη διαφορετικότητα και ξεχωρίζουν από τα φουντωτά πορτοκαλί τους μαλλιά! Τα Μικρά Κατσίμπο είναι τα παιχνιδιάρικα πλασματάκια που δημιούργησε ο Γιάννης Αμπεριάδης στο πλαίσιο ενός πολυμορφικού παιδαγωγικού project που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

«Θα γνωρίσετε τη Βζην που παίζει ούτι, τον Τζίμο που γεννήθηκε χωρίς πόδια, τον Κοφού που λατρεύει το καράτε και παίζει ντραμς, την Μπουμ, την επιστήμονα του χωριού με το συνθεσάιζερ, τον Μπάτζου που είναι στο φάσμα του αυτισμού και αγαπάει τα κρουστά όργανα, τη Ράφ, την ράφτρα και το κανονάκι της και τον τυφλό Μπατς που παίζει πιάνο», περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 29χρονος δημιουργός.

«Με έφεση», όπως λέει, στα «φανταστικά παρατσούκλια» και με μια «ανάμνηση παιδικότητας», έδωσε το όνομα Κατσίμπο στο project του και στους χαρακτήρες, «εμφυσώντας» τους αγάπη για τη ζωή και το περιβάλλον. Όπως εξηγεί, τα «Μικρά Κατσίμπο» είναι ένα πολυμορφικό παιδαγωγικό project που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και περιλαμβάνει video-animation παιδαγωγικού-εκπαιδευτικού χαρακτήρα καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα με την συνοδεία εκπαιδευτικού υλικού (παραμύθια, διαδραστικά βιβλία ζωγραφικής, επιτραπέζια κτλ).

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Στόχος η ευαισθητοποίηση γονιών και παιδιών

«Στόχος μας είναι να μπορέσει το παιδί να αυτο-διδαχθεί μέσω της χρήσης του οπτικοακουστικού υλικού εξερευνώντας τον κόσμο των Μικρών Κατσίμπο», σημειώνει. Παράλληλα, στοχεύει να ευαισθητοποιήσει γονείς και παιδιά γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα (ανακύκλωση- επαναχρησιμοποίηση- μείωση χρήσης πλαστικού κτλ), μειονοτικές ομάδες, σωματικές αναπηρίες και ψυχικές παθήσεις (κάποιοι απ’ τους χαρακτήρες εντάσσονται σε αυτές τις ομάδες). Τα εκπαιδευτικά προγράμματα συνοδευόμενα από συγκεκριμένο υλικό, έρχονται να καλύψουν το κομμάτι της κοινωνικοποίησης και του «μοιράσματος» κοινού ενδιαφέροντος στα διάφορα ζητήματα που προκύπτουν, καθώς επίσης και της περαιτέρω εμβάθυνσης σε κάθε πτυχή του project.

Η παραγωγή του πιλοτικού βίντεο υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της ActionAid Hellas καθώς τα «Μικρά Κατσίμπο» διακρίθηκαν στο διαγωνισμό «SKG in action». Εκτός από τον Γιάννη Αμπερίδη, στη δημιουργική ομάδα συμμετέχουν οι Σπυριδούλα Νταλούκα, Άγγελος Μιχαηλίδης και Σπύρος Μανωλάτος.

Δείτε το βίντεο γνωριμίας με τα μικρά Κατσίμπο.

πηγή

About Author