Γράμμα στις κόρες μου… – Thisisus.gr

Γράμμα στις κόρες μου… – Thisisus.gr

Αγάπες μου, ο κόσμος που σας μεγαλώνουμε είναι γεμάτος σκατάνθρωπους και κακία. Το ξέρω πως σας το έχω επαναλαβεί αμέτρητες φορές το τελευταίο διάστημα μα φοβάμαι. Φοβάμαι πάρα πολύ για σας και το μέλλον σας.

Κάνουμε ότι μπορούμε για να σας παρέχουμε όλα όσα χρειάζεστε κι ακόμα παραπάνω. Για να σας βλέπουμε να μεγαλώνετε όμορφα, με πολλή αγάπη και λιγότερες εντάσεις. Ξέρω πως κάποιες φορές γίνομαι σίφουνας και βγαίνω εκτός εαυτού – συνήθως λόγω κούρασης ή επειδή νιώθω ανεπαρκής – αλλά μετά σας ζητάω συγνώμη και το συζητάμε παρέα.

Δε ζητάνε, μάτια μου, όλοι συγνώμη για τις άσχημες συμπεριφορές τους. Ανάμεσά μας υπάρχουν άνθρωποι που αγαπήθηκαν πολύ κι άνθρωποι που δεν αγαπήθηκαν αρκετά. Και δυστυχώς όσοι ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία μολύνουν πολλούς άλλους ανθρώπους.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Δε μπορώ ούτε εγώ, ούτε ο μπαμπάς να είμαστε συνέχεια δίπλα σας για να σας προστατεύσουμε απο τη σκατίλα και τις μαύρες στιγμές σας. Θα είμαστε πάντα εδώ όμως για να ακούσουμε κάθε τέτοια στιγμή σας. Με μια αγκαλιά γεμάτη να μοιραστούμε εμπειρίες και να αποβάλλουμε ότι μας πνίγει. ΜΑΖΙ.

Είστε ούτε δέκα χρονών αλλά συναναστρέφεστε με όλα τα είδη ανθρώπων. Σας το έχω ξαναπεί, το σχολείο είναι μια μικρή κοινωνία κι αν κάτι κάνει είναι όχι να σας μάθει γράμματα, μα να σας μάθει να επιβιώνετε αντιμετωπίζοντας κάθε λογής κοπιά ανθρώπου. Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος. Ποτέ το χρώμα κάποιου ανθρώπου δεν καθορίζει το ποιόν του. Οι άνθρωποι, αγάπες μου, ξεχωρίζουν από τις πράξεις τους και όχι από το χρώμα τους. Η καρδιά ολονών μας το ίδιο χρώμα έχει και τα ίδια καρδιοχτύπια. Γι’ αυτό να είστε επιλεκτικές.

Δίπλα σας να έχετε ανθρώπους που ξέρουν να γελούν με την καρδιά τους, να αγκαλιάζουν, να τσαλακώνονται και να είναι δοτικοί. Όταν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα να ξέρουν να σας ακούνε. Κι εσείς να ακούτε το ίδιο και να παρατηρείτε. Η καρδιά και τα μάτια σας να είναι ανοιχτά. Το τι μας λένε οι άλλοι για κάποιον δεν είναι συμβόλαιο. Έχετε την κρίση να αποκτήσετε δική σας γνώμη. Κι αν καταλήξετε ότι δίπλα σε κάποιον έχετε άγχος, νευρικότητα και κλείνει η πόρτα της καρδιάς σας να φεύγετε μακριά. Μακριά κι αγαπημένοι. Οι τοξικοί άνθρωποι ξυπνούν τοξικά συναισθήματα που δεν οδηγούν πουθενά.

Το ΟΧΙ σημαίνει όχι. Πως μου λέτε πολλές φορές με παράπονο οτι το όχι της μαμάς δεν αλλάζει ποτέ. Έτσι να ‘ναι και το δικό σας όχι. Δυνατό, σταθερό και αμετάκλητο. Θυμάστε τι με μάθατε για το χώρο σας; Ο χώρος σας φτάνει μέχρι εκεί που απλώνετε το χέρι σας. Κι εσείς επιλέγετε σε ποιον θα κάνετε χειραψία και ποιον θα αγκαλιάσετε. Αυτό ισχύει για όλα στη ζωή. Στις φιλικές και ερωτικές σας σχέσεις, ακόμα και στις επαγγελματικές. Να νιώθετε άνετα σε κάθε φάση της ζωής σας. Κι όποιος δε μπορεί να το σεβαστεί αυτό το τόσο απλό δεν έχει θέση κοντά σας.

Ξέρω πως θα απογοητευτείτε απο πολλούς ανθρώπους, φίλους, συγγενείς. Δεν πειράζει είναι κι αυτό μέρος της ζωής μας. Ότι κι αν συμβεί όμως θα σας δώσει ένα μάθημα. Κι είναι τόσο όμορφο να περνάτε όλα τα μαθήματα για να πηγαίνετε πάρακάτω. Κανένα μάθημα και κανένα λάθος δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην αξιοπρέπεια σας.

Είμαι τόσο περήφανη για σας. Για το κάθε ναι και το κάθε όχι σας.

Σας αγαπώ απο δω μέχρι το υπερπέραν κι ακόμα πιο πέρα (αυτό δε μου λες Ελε;).

Γιατί μόνο η αγάπη που σας έχω μπορεί να είναι ανεξάντλητη. Κι ας με ισοπεδώνετε κάποιες φορές. Τώρα πια ξέρουμε όλοι καλά ποια είναι η αξία της αγάπης μας. Και αγαπιόμαστε και συγχωριόμαστε ( Νατ μου δεν είμαι σίγουρη αν το χρησιμοποίησα σωστά).

Είστε το καλύτερο δημιούργημα μας και οι εαυτοί σας, ανήκουν σε εσάς και σε κανέναν άλλο.

Με λατρεία ,

η μαμά.

About Author