Την Νικολέτα Καπίλλα την ξέρουμε και την αγαπάμε μέσα από τα βιβλία της εδώ και χρόνια. Με την κυρία Γενναιοδώρα όμως έχει μπει για πάντα στην καρδιά μας!

Τίτλος βιβλίου: Η κυρία Γενναιοδώρα
Συγγραφέας: Νικολέτα Καπίλλα
Εικονογράφηση: CALDERON MARCELA
Εκδόσεις: ΒΙΒΛΙΟΣΚΟΠΙΟ
Η κυρία Γενναιοδώρα έχει ένα μαγαζί με αγκαλιές, φιλιά, χειραψίες και όλα τα όμορφα συναισθήματα. Όλα άψογα τακτοποιημένα και στη θέση τους! Τι θα γίνει όμως όταν μια μέρα ανοίξουν τα βαζάκια και τα κουτιά και ξεχυθούν στους δρόμους τσιμπήματα στα μαγουλάκια, φιλιά και αγκαλιές; Τι θα γίνει όταν οι μαμάδες αντί να καλημερίσουν τα παιδιά με ένα φιλί, τους κάνουν μια χειραψία; Όταν ο τροχονόμος δίνει κλήση για υπερβολική ταχύτητα μ’ ένα ζεστό χειροκρότημα και ο πολίτης την παραλαμβάνει με μια βαθιά υπόκλιση; Τι θα γίνει όταν μέσα από αστεία μπερδέματα ανακαλύψουμε πόσο σημαντικοί είναι οι τρόποι συμπεριφοράς στη ζωή μας; Τι θα κάνει τελικά η χαριτωμένη και ευγενική κυρία Γενναιοδώρα;

Ένα ζεστό βιβλίο με χιούμορ και δράση που θα θέλουμε να διαβάζουμε ξανά και ξανά!
Μια πραγματικά πρωτότυπη ιστορία που μας ζεσταίνει και μας αγκαλιάζει, σαν τις αγκαλιές και τα φιλιά που κρύβονται στις σελίδες της!
Είναι σπουδαίο να διαβάζεις ένα βιβλίο και να σε πλημμυρίζουν αισθήματα αγάπης και χαράς! Γιατί αυτό το βιβλίο, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, αυτό κάνει. Η ταλαντούχα Νικολέτα Καπίλλα με το κείμενό της συνοδευμένο από μια πολύχρωμη και ζωηρή εικονογράφηση καταφέρνει να μας συγκινήσει, να μας ζεστάνει και να μας κάνει να γελάσουμε με την καρδιά μας! Δεν είναι και λίγο!
Αυτό το υπέροχο, μοναδικό βιβλίο πρέπει να μπει σε όλες τις παιδικές αγκαλιές. Να μας γεμίσει γλύκα και εξαίσιες εικόνες! Γιατί γι’ αυτές τις απίθανες εικόνες και γι’ αυτά τα συναισθήματα που δημιουργούν, για όλα αυτά, αγαπάμε τα καταπληκτικά βιβλία!

Από το εξώφυλλο του βιβλίου:
Στο μικρό μαγαζί της κυρίας Γενναιοδώρας μπορείς πάντα να βρεις αυτό που ψάχνεις: μια γλυκιά αγκαλιά, ένα ζεστό φιλί ή ίσως ένα φιλί αποχαιρετισμού, ένα τσίμπημα στο μαγουλάκι, ένα κλείσιμο ματιού, μια χειραψία και λοιπά και λοιπά.
Κάθε πρωί, η κυρία Γενναιοδώρα φτάνει με το άσπρο ποδήλατο στο μαγαζάκι της, βάζει το μεγάλο μπρούτζινο κλειδί στην ξύλινη πόρτα, κ κλακ ξεκλειδώνει, μπαίνει μέσα και καλημερίζει τραγουδιστά τους θησαυρούς της.
Όμως μια μέρα ζωντανεύει ο χειρότερος εφιάλτης της!
Μπαίνει στο μαγαζάκι της και τι να δει;
Άνω κάτω όλα! Βαζάκια ξεκαπάκωτα, σακούλες σκισμένες, κουτάκια ορθάνοιχτα και άδειες ντουλάπες! Οι πολύτιμοι θησαυροί της το έσκασαν!
Ακολουθεί πανικός!
Μία πρωτότυπη ιστορία που μέσα από αστεία μπερδέματα περιγράφει πόσο σημαντικοί είναι οι τρόποι συμπεριφοράς στη ζωή μας και τα προβλήματα που προκαλούνται όταν αυτοί δεν τηρούνται! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)