Η κουτσή κιθάρα – ένα παραμύθι για την αυταγάπη -Thisisus.gr

Η κουτσή κιθάρα – ένα παραμύθι για την αυταγάπη -Thisisus.gr

Η κουτσή κιθάρα (εκδόσεις Πνοή) είναι το πρώτο παραμύθι της Μαρίνας Φραγκεσκίδου, μέλος της ομάδας του thisisus. Και επειδή αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει λέμε να σας το παρουσιάσουμε και εδώ με έναν διαφορετικό τρόπο.

Η Μαρίνα λέει οτι το βιβλίο το έγραψε με αφορμή το ομώνυμο τραγούδι που άκουσε στο ραδιόφωνο ένα πρωί πηγαίνοντας τις κόρες της στο σχολείο. Στην πορεία, συνειδητοποίησε οτι η Ρουζ, η κουτσή κιθάρα, γεννήθηκε μια περίοδο που ζοριζόταν πολύ επαγγελματικά και πίστευε πως δε θα μπορέσει ποτέ να ξαναγράψει. Ίσως και γι αυτό να την αγάπησε τόσο την ηρωίδα της και να ταυτίστηκε μαζί της.

Έχουν αναρτηθεί διάφορες κριτικές στο διαδίκτυο για το βιβλίο:

Στην επίσημη σελίδα του “tovivlio.net” αναφέρει:

“Πρόκειται για μια ιστορία γεμάτη χρώματα, μουσική, αγάπη και ανησυχίες. Ανησυχίες που ανήκουν σε μια κιθάρα ή σε άλλα μουσικά όργανα, κι όμως είναι πράγματα που απασχολούν τα παιδιά. Η πρώτη μέρα στο σχολείο, οι φιλίες, η χαρά και η απογοήτευση, η κοροϊδία των άλλων συμμαθητών, η έλλειψη αυτοπεποίθησης και ο τρόπος να ξαναπατήσουν γερά στα πόδια τους. Όλα αυτά και ακόμα παραπάνω περέχονται στην ιστορία αυτή κάνοντάς μας να ταξιδέψουμε στο μαγικό κόσμο των οργάνων και να τα γνωρίσουμε με έμμεσο τρόπο. Γραμμένο με τρυφερότητα σε κάνει να πιστέψεις πως τα όνειρα δεν τελειώνουν με το πρώτο εμπόδιο, μα αν πιστέψεις στον εαυτό σου, όλα είναι πιθανά!”

Ενώ στο https://vivlia4u.weebly.com/ αναφέρουν:

” Μέσα σε είκοσι πέντε σελίδες  η Μαρίνα Φραγκεσκίδου στήνει ένα παραμύθι σε πεζό και έμμετρο λόγο, τραγουδώντας μαζί με την κουτσή κιθάρα της, και προβάλλοντας αρετές όπως η αγάπη, η φιλία, η αισιοδοξία και προ πάντων η πίστηστον εαυτό μας.
Στις τόσο τρυφερές ηλικίες. όπως αυτές των μικρών παιδιών, που το κάθε τι πρέπει να είναι προσεκτικά και με αγάπη δοσμένο και που πρέπει τα παραμύθια να αποτελούν εκτός από τα πρώτα βήματα στη λογοτεχνία, και ένα φορέα, όσο το δυνατόν, περισσότερων μηνυμάτων, αντιλαμβάνεται ο κάθε γονιός πόσο υπεύθυνα θα πρέπει να επιλεχτεί το κάθε ένα από αυτά.
Το παραμύθι της Μαρίνας Φραγκεσκίδου  έχει όλες τις προϋποθέσεις !”

Εμείς αντικειμενικά δηλώνουμε οτι αγαπάμε την κουτσή κιθάρα και τους φίλους της. Αν είμαστε αντικειμενικοί δεν ξέρουμε. Διαβάστε το και πείτε μας τη γνώμη σας.

Το βιβλίο το συνοδεύει ένα CD με την αφήγηση του παραμυθιού απο την ηθοποιό, Μαρίνα Μπασέτα. Τρία τραγούδια ερμηνεύουν οι: Ζωή Παπαδοπούλου, Λυδία Σέρβου και Άννα Μονογιού. Την εικονογράφηση υπογράφει η Δήμητρα Καραμπά. Κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Πνοή και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Οπισθόφυλλο:

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει σε μια κιθάρα αν χάσει μία της χορδή; Θα μπορέσει άραγε να παίξει μουσική, έστω και κουτσή; Κι αν ναι, πώς θα είναι οι μελωδίες που θα δημιουργεί; Αυτά και άλλα πολλά θα έρθει να σας τα απαντήσει η Ρουζ, μια ξεχωριστή κιθάρα. Στην περιπέτειά της έχει σύμμαχους καλούς: Τον φίλο της, τον Μπλου, τη δασκάλα, τη Λίνα τη Μαντολίνα, και φυσικά τη μαμά κιθάρα, που μας μαθαίνουν πως τίποτα δεν είναι αδύνατον όταν το θέλουμε πολύ, απλώς μερικές φορές πρέπει να βρούμε κι άλλους τρόπους για να πραγματοποιήσουμε τις επιθυμίες μας.

Το σίγουρο είναι πώς μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, αρκεί να έχουμε επιμονή, θέληση και λίγο φως στην καρδιά.

Για να πάρετε μια γεύση σας παρουσιάζουμε όλα τα τραγούδια του παραμυθιού.

Με χαρά να ακούσουμε και τη δικιά σας γνώμη. Καλή ανάγνωση!

About Author