Η Μαντάμ Βουάλ Βισκόζ και το τρίγωνο των Βελούδων -Thisisus.gr

Η Μαντάμ Βουάλ Βισκόζ και το τρίγωνο των Βελούδων -Thisisus.gr

Τίτλος: Η Μαντάμ Βουαλ Βισκοζ και το τρίγωνο των Βελούδων

Συγγραφέας: Τάνια Χρυσού

Εικονογράφηση: Κριστίν Μενάρ

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εκδόσεις: Πνοή

Τη Μαντάμ Βουάλ Βισκόζ τη λατρέψαμε οικογενειακώς και σας την προτείνουμε με όλη μας την καρδιά!

Στο μικρό νησί Απλώστρα-Απλώστρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Ντουλάπας (που οι κάτοικοί του είναι κάλτσες!) , ένα μεγάλο βιολετί αερόστατο περνάει κάθε 4 χρόνια και παίρνει τις τρύπιες και ξεφτισμένες κάλτσες για να τις πάει στη χωματερή. Η ανακοίνωση έφερε αναστάτωση και οι δρόμοι γέμισαν διαδηλώσεις, αναταραχές και ρυθμικά συνθήματα….. Και κάπως έτσι μια υπέροχη ιστορία ξεκινάει!

Με αυτό το βιβλίο ξεκινάει μια μικρή περιπέτεια! Μια περιπέτεια αγωνίας και μυστηρίου που θα μας αποζημιώσει με τον καλύτερο τρόπο! Ξεκινάει μια προσπάθεια να αυξήσουμε την οικολογική μας συνείδηση. Μια προσπάθεια για την οποία τα παιδιά μας θα μας ευχαριστούν στο μέλλον. Με αυτό το βιβλίο ξεκινούν συζητήσεις για τις διακρίσεις και την αποξένωση. Μαθαίνουμε πως η φωνή όλων πρέπει να ακούγεται και πως πάντα μα πάντα πρέπει να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας γιατί κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος! Με αυτό το βιβλίο…. θα διασκεδάσουμε και θα γελάσουμε με την ψυχή μας! Γιατί γι’ αυτό είναι τα όμορφα βιβλία. Για να προσφέρουν πλουσιοπάροχα όλα αυτά τα σημαντικά πράγματα παρέα. Τόσα κι άλλα τόσα έχει “Η Μαντάμ Βουαλ Βισκοζ και το τρίγωνο των Βελούδων”!

Με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, με χιούμορ μυστήριο και φαντασία ξεκινάει μια περιπέτεια με τα πιο όμορφα και σημαντικά μηνύματα.

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Πώς συνδέονται οι μονές κάλτσες, το Τρίγωνο των Βελούδων, η μαντάμ Βουάλ Βισκόζ, η κοιλάδα Κασμίρ και οι μαλακτικές ιαματικές πηγές με την έννοια της ελευθερίας και της ανακύκλωσης; Θα καταλάβετε αμέσως γνωρίζοντας τους καλτσοκατοίκους του νησιού Απλώστρα-Απλώστρα στη Λαϊκή Δημοκρατία της Ντουλάπας! Η φιλόδοξη και άπληστη μαντάμ Βισκόζ θέλει να στείλει όλες τις μονές και χαλασμένες κάλτσες στο Ταπανταχαλούν, το μέρος όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη χωματερή απορριμμάτων. Οι κάλτσες όμως, με τη βοήθεια της Ποπλίνας, της Καμπαρντίνας και άλλων υφασμάτων, αντιστέκονται. Θέλουν να πάνε στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, στο Tρίγωνο των Βελούδων. Θα τα καταφέρουν; Θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τα δόντια της Βισκόζ και της χωματερής; Μια «φανταστική» περιπέτεια που προάγει τις αξίες της ελευθερίας και της ανακύκλωσης! Φορέστε δύο διαφορετικές κάλτσες και περπατήστε στα στενά συρταράκια του νησιού για να γνωρίσετε τους κατοίκους! Καλή βόλτα!

Με αγάπη Σοφία

About Author