Η σκέψη μου με κάνει Δυνατή Ένα βιβλίο σταθμός για την προσαρμογή -Thisisus.gr

Η σκέψη μου με κάνει Δυνατή Ένα βιβλίο σταθμός για την προσαρμογή -Thisisus.gr

Η σκέψη μου με κάνει Δυνατή Ένα βιβλίο σταθμός για την προσαρμογή

Είναι κάποια βιβλία που είναι αγαπημένα. Είναι κάποια βιβλία που είναι χρήσιμα. Είναι κάποια βιβλία που είναι γραμμένα με ταλέντο! Αυτό το βιβλίο είναι όλα αυτά τα τρία μαζί.

Ένα βιβλίο που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε αποκτήσει πριν κάνει το παιδί σας το μεγάλο βήμα της προσαρμογής του στο καινούργιο σχολικό περιβάλλον αλλά και όχι μόνο! Κάθε καινούργια πτυχή της ζωής μας ζητάει προσαρμοστικότητα. Και αυτό το βιβλίο δεν περιορίζεται απλώς σε περιγραφή της κατάστασης…. προχωράει πολύ πιο βαθιά.

Τα παιδιά σίγουρα θα ταυτιστούν με τους ήρωες του βιβλίου είτε πρόκειται για το πως νιώθουν για τη σχολική τους προσαρμογή είτε για οτιδήποτε τους προκαλεί άγχος και αμηχανία. Το μόνο σίγουρο είναι πάντως πως μέσα από την ανάγνωση του βιβλίου, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα παιδιά θα βρουν την ιδανική λύση για να απεγκλωβιστούν από πράγματα που τα βαραίνουν και τα κρατούν καθηλωμένα σε καταστάσεις δύσκολες και άβολες, αλλά παρ’ όλα αυτά τόσο συνηθισμένες.

Είναι πολύ σπουδαίο πράγμα να μπορείς να βρεις τη δική σου φωνή και αυτό το παιδικό βιβλίο γίνεται αρωγός σε αυτή τη σπουδαία προσπάθεια. Βοηθάει γονείς και παιδιά να χειριστούν καταστάσεις από τις οποίες λίγο πολύ, όλοι μας θα περάσουμε!

Ένα βιβλίο σπουδαίο! Ένα βιβλίο σταθμός για την προσαρμογή των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον και όχι μόνο! Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από ΚΑΜΙΑ παιδική βιβλιοθήκη! Ένα βιβλίο γραμμένο με ταλέντο, με καταπληκτική εικονογράφηση, που μας βοηθάει μαγικά να δούμε τις λύσεις στα προβλήματά μας!

Εάν βρίσκεστε σε περίοδο που ετοιμάζεστε για το μεγάλο και υπέροχο βήμα της μετάβασης του παιδιού σε καινούργιο σχολικό περιβάλλον, αυτό το βιβλίο θα σας κρατήσει την καλύτερη παρέα και θα σας δώσει τις καλύτερες συνθήκες για να αρχίσετε μια υπέροχη συζήτηση για όλα όσα μας κάνουν δυνατούς και για το πως μπορούμε να απαλλαγούμε από το άγχος που τόσο μας βαραίνει.

Ένα βιβλίο που επίσης δεν πρέπει να λείπει από κανένα σχολικό περιβάλλον! Ένα βιβλίο που μπορεί να αποτελέσει σπουδαίο εργαλείο στα χέρια κάθε εκπαιδευτικού. Ένα βιβλίο που θα κάνει τους μαθητές κάθε σχολείου να το αγαπήσουν. Μερικές φορές τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ ότι φαίνονται….. και Ναι….. πολλές φορές οι λύσεις βρίσκονται μέσα στους ήρωες των βιβλίων που τόσο αγαπάμε!

Το προτείνω ανεπιφύλακτα στην περίπτωση που τα παιδιά σας ετοιμάζονται να αρχίσουν το σχολείο. Αλλά, το συνιστώ οπωσδήποτε, στην περίπτωση που δεν είσαι ο μαθητής αλλά ο δάσκαλος. Σε αυτήν την περίπτωση το βιβλίο αυτό δεν πρέπει να λείπει από κοντά σου!

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ.

Συγγραφέας: Φωτεινή Τζέκου – Οικονόμου Εικονογράφηση: Ράνια Ηλιάδου

Εκδόσεις: Τζιαμπίρης Πυραμίδα

Καλές αναγνώσεις και καλές προσαρμογές σε κάθε νέο ξεκίνημα

Με πολλή αγάπη Σοφία

About Author