Η ζωή μετά τον Κορονοϊό – Thisisus.gr

Η ζωή μετά τον Κορονοϊό – Thisisus.gr

Υπάρχει ζωή μετά τον Κορονοϊό ; Εδώ υπήρχε ζωή μετά την εξαφάνιση των δεινοσαύρων και μετά απο Παγκόσμιους πολέμους…

Τι έμαθα κλεισμένη στο σπίτι δεν_εχω_ιδεα_σε_ποια_μέρα_βρισκόμαστε_πια.

Δημόσια Παιδεία

Η δημόσια παιδεία λειτουργεί κατά διάθεση και κατά βούληση και εξηγώ.

Οι δάσκαλοι που έχουν όρεξη ετοιμάζουν δραστηριότητες και στέλνουν εργασίες στα παιδιά ανά μάθημα.

Κανονική τηλε-εκπαίδευση παίζει όντως σε κάποια σχολεία απότι ακούω, μπράβο και εύγε. Στο δικό μας αρκούμαστε σε ανταλλαγή mail και κάποια έγγραφα στην σχετική πλατφόρμα. Σήμερα πάλι, μετρήστε_πόσες_μέρες_μετά, θα κάνει πρώτη φορά τηλε εκπαίδευση το πρωτάκι μου για δυο ώρες. Ο Θεός κι η Παναγιά και οι Άγιοι Απόστολοι, όπως λέει η γιαγιά μου, μαζί μας.

Σε γενικές γραμμές, κάθε γονιός καλείται να εκτελέσει και χρέη δασκάλου, ψάχνοντας και βρίσκοντας υλικό, παρακαλώντας τον Θεό, το σύμπαν και το παιδί του παράλληλα να κάτσει να λύσει όλες τις ασκήσεις. Τα παιδιά βαριούνται και καλά κάνουν. Η νόρμα δεν τα θέλει να χτυπάνε παλαμάκια κάθε φορά που έχουν να λύσουν κάποιο πρόβλημα στα μαθηματικά ή να ξεχωρίσουν τα η,ι,ει,οι στις προτάσεις.

Η κόρη μου με ρώτησε γιατί δεν γίνεται να πάνε ξανά τρίτη δημοτικού μέχρι τα Χριστούγεννα και να ξεκινήσουν την τετάρτη απο το Γενάρη του 2021. Δεν ήξερα τι να της απαντήσω. Αλλά συμφώνησα μαζί της οτι αυτό θα ήταν μια καλή λύση.

Μήπως να βάλουμε 8χρονα να βοηθήσουν το Υπουργείο παιδείας; Αν είχα μεγαλύτερα παιδιά εκεί κοντά στις πανελλήνιες αυτήν τη στιγμή θα πατούσα παύση. Καλά για να είμαστε ειλικρινής, γενικά θα πατούσα παύση στην παιδεία και θα το ξεκινούσα όλο απο την αρχή απο Σεπτέμβρη. ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ η ζωή για μια χρονιά.

Είπαμε τα παιδιά μας είναι εστία μόλυνσης και “ύπουλοι” φορείς του ιού άρα καλύτερα να μείνουν μακριά απο παππούδες, γιαγιάδες κλπ. Να το σώσουμε. Και καλά κάναμε και κλείσαμε τα σχολεία. Γιατί ξαναλέω ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ η ζωή για μια χρονιά.

Η ζωή δεν χάνεται στην παύση

Κι αυτό είναι κάτι που μου έμαθε ο κορονοϊός: Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΥΣΗ. Τουναντίον, ρολάρει με διαφορετικό ρυθμό.

Αυτό το πρωτοφανές φαινόμενο της ΠΑΥΣΗΣ έχει να μας μάθει τόσα. Πόσοι άραγε απο εμάς είμαστε σε θέση να τα αντιληφθούμε και να περάσουμε το μάθημα με επιτυχία;

Με λύπη διαπιστώνω οτι θα μείνουμε ανεξεταστέοι, γιατί:

  • οι Κινέζοι φταίνε για όλα – πάντα βολεύει να φταίνει οι άλλοι
  • ο Μπιλ Γκέιτς μας έχει κάνει πειραματόζωα – για να προωθήσει δικές του εταιρείες
  • οι φαρμακευτικές θέλουν να μας εκμεταλλευτούν – όπως κάνουν με τα εμβόλια τόσα χρόνια τι κι αν δεν πεθαίνουμε πια απο έμπολα και πνευμονιόκοκκο
  • οι μασσόνοι διοικούν τον κόσμο – αυτό πάντα είναι επίκαιρο και πάει παντού
  • όλα γίνονται για να μας ελέγχουν – όχι οτι τους τα δίνουμε στο πιάτο μιας και ποστάρουμε και πότε κατουράμε στα κοινωνικά δίκτυα
  • είμαστε πιόνια μιας μεγαλύτερης πανδημίας, μιας συνομωσίας – ο άνθρωπος γουστάρει τα σενάρια κάθε συνομωσίας
  • μόνο έτσι θα εγκαταστήσουν κεραίες 5G ανενόχλητοι και θα ψοφήσουμε όλοι απο καρκίνο – το κάπνισμα, τα ναρκωτικά, τα ατελείωτα junk food, η υπερβολική έκθεση σε οθόνες, το να κοιμόμαστε αγκαλιά με το κινητό και η έλλειψη άσκησης στην καθημερινότητα μας δεν θα μας ψοφήσουν!

Και εδώ λοιπόν που συνειδητοποιώ τι συμβαίνει γύρω μου, γιατί ζούμε όσα ζούμε και Θεέ μου πόσο πολύ μου λείπουν οι φίλοι και η οικογένεια μου, προβληματίζομαι για το πως θα είναι η επόμενη μέρα. Θα μας πουν τι; Απο αύριο συνεχίστε κανονικά τη ζωή σας σα να μη συνέβηκε ποτέ; Τελικά μας είπαν να συνεχίσουμε να βγαίνουμε ανα τετράδες και με ατομική ευθύνη και κατα βούληση. Βασικά πετάω το μπαλάκι σε εσάς και κάντε οτι νομίζετε αλλά άμα τα κάνετε σκατά εσείς θα φταίτε γιατί εμείς σαν κράτος τα κάναμε όλα όπως πρέπει.

Γελάστε. ΧΑ! Ξανά ΧΑ ΧΑ. Τα κάναμε σωστά κύριοι; Ε λοιπόν θα τολμήσω να απαντήσω ΝΑΙ και να πω οτι όσο μας κουνούσατε το δάχτυλο εμείς ακούγαμε (θέλω να ελπίζω οτι όσοι ακούγαμε ήμασταν περισσότεροι απο όσους τριγυρνούσαν με φίλους και παιδιά σε πλατείες και ανοιχτές παιδικές χαρές). Αλλά. Ναι δυστυχώς υπάρχει αυτό το αλλά…

Ανασφάλεια και έλλειψη εμπιστοσύνης

Όταν ξεκίνησε όλο αυτό παρακολουθούσακι εγώ με δέος την ενημέρωση στις 6. Σιγά σιγά άρχισα να απομακρύνομαι απο όλο αυτό μιας και με πλάκωσε το άγχος. Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Αποφάσισα λοιπόν να ενημερώνομαι μια φορά την ημέρα απο έναν συγκεκριμένο άνθρωπο τον κύριο Μόσσιαλο. Όλα καλά. Καμία κρίση πανικού, το ελέγχω. Και σιγά σιγά αποφασίζω να βγω απο το σπίτι για περπάτημα (ουαο φοβερό) και δε θα πεθάνω αν αναπνεύσω λίγο αέρα. Με το που βγήκα απο το σπίτι είδα κόσμο να περπατάει, παρέες των έξι εφτά ατόμων να γελούν και να περνούν καλά. Τόσο καιρό ζω το δράμα μαζί με τις φίλες μου τηλεφωνικά και οι υπόλοιποι συναντιούνται κι ανταλλάζουν σταγονίδια και σάλια; Θύμωσα.

Μετά άκουσα να λέει ο κύριος Τσιόδρας οτι δεν χρειάζεται μάσκα και τον είδα να πηγαίνει σε καταυλισμό όντως χωρίς μάσκα και χωρίς γάντια παρέα με τον κύριο Χαρδαλιά. Ωραία. Δεν κάνει τίποτα η μάσκα μη ζοριζόμαστε. Ας την αφήσουμε. Ας φοράμε όμως εμείς καλού κακού γάντια. Λέω εγώ τώρα.

Και πάνω που δέχομαι οτι υπάρχει κάπως ζωή εκεί έξω, η μάσκα δεν κάνει τη διαφορά και τα παιδιά οφείλουμε να τα περιορίσουμε για να προστατέψουμε τις ευπαθείς ομάδες… ΤΑ ΤΑΜ επιστροφή στη νέα κανονικότητα.

Η νέα κανονικότητα

Η νέα κανονικότητα θέλει:

  • Υποχρεωτική μάσκα: Ναι εκεί που δεν έκανε κάτι , κατά τα λεγόμενα των ειδικών, τώρα θα τρώμε και πρόστιμο 150 ευρώ αν δεν φοράμε. Κι όταν λέμε τώρα εννοούμε απο Δευτέρα 4 Μαίου. Σήμερα ας πούμε που είναι Πέμπτη και έχουμε 30/4 αν βγω χωρίς μάσκα, δεν θα πάθω κάτι και δεν έχει πρόστιμο. Απο τη Δευτέρα θα είναι επικύνδυνη η μη χρήση της και θα τιμωρείται.
  • Τα παιδιά δεν είναι ο κύριος φορέας μετάδοσης. Όπως είπαν τώρα οι ειδικοί δεν αποδεικνύεται με τα μέχρι τώρα στοιχεία και μάλλον δεν ισχύει τόσο όσο φανταζόμαστε. Αρα παππούδες και γιαγιάδες δείτε άφοβα τα εγγόνια σας; Αντιλαμβάνομαι οτι οι έρευνες και τα αποτελέσματα αλλάζουν ίσως και λεπτό προς λεπτό. Αλλά τόσο; Κι αν ναι.. δώστε μας στοιχεία. Με βάση ποιες έρευνες; Τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα πόσα στοιχεία έχουμε; Και τελικά έχουμε;

Ρε εσείς μια ανασφάλεια τη νιώθω. Καλά για εμπιστοσύνη ούτε λόγος. Μόνο στα παιδιά που γέννησα έχω εμπιστοσύνη τελικά σε κανέναν άλλον.

…and last but not least… ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!

Οι Τέχνες δεν αφορούν την ανθρωπότητα

Κλείσε τα μάτια και σκέψου μια αγαπημένη σου στιγμή. Φέρε στο μυαλό μια ανάμνηση, εκείνην στην οποία γυρνάς τις μαύρες μέρες σου. Ακούς κάτι; Μια μελωδία; Μουσική;

Το βράδυ πριν κοιμηθείς ή ακόμα και τις μέρες που έχεις χρόνο βλέπεις ταινίες, σειρές, διαβάζεις βιβλία, χαλαρώνεις με τραγούδια που αγαπάς, μήπως παρακολουθείς και θέατρο που τόσες παραστάσεις πια κυκλοφορούν ελεύθερες στο YouTube;

Δε θα το πιστέψεις αυτό που θα σου πω αλλά όλα αυτά, θέατρο, τηλεόραση, βιβλία τα δημιουργούν άνθρωποι! Ναι αμέ. Σκηνοθέτες, μουσικοί, σκηνογράφοι, ηθοποιοί, επιμελητές, εικονογράφοι, συγγραφείς, τραγουδιστές… Απίστευτο έτσι;

ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ την στιγμή που μιλάμε προσπαθούν να συνεχίσουν αυτό που αγαπούν ανεβάζοντας βίντεο στα μέσα κοινωνικής διχτύωσης, για να μας ψυχαγωγήσουν. ΔΩΡΕΑΝ.

Οι καλλιτέχνες ζουν με αέρα κοπανιστό

Οι καλλιτέχνες τρώνε, κοιμούνται, πληρώνουν. Τέλος του μήνα έχουν να πληρώσουν τις δόσεις, τους λογαριασμούς που τρέχουν, το σουπερ μάρκετ τους. Απίστευτο;

Όπως και όλοι οι καταστηματάρχες, παραγωγοί, επιχειρηματίες , έτσι κι αυτοί ζουν ανάμεσα μας και δεν τρώνε αέρα κοπανιστό ούτε πληρώνουν τους λογαριασμούς με το ταλέντο τους.

Και οι κυβερνήσεις δεν δίνουν δεκάρα γι αυτό!

Γιατί ο πολιτισμός ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ. Μας το έχουν αποδείξει περίτρανα. Και εμείς τι κάνουμε;

Τι έμαθα τελικά

Η ζωή μετά τον κορονοϊό θα με βρει περισσότερο προβληματισμένη απο πριν. Αλλά μου έχει ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα:

1. Ποιοι είναι οι πραγματικοί μου φίλοι, αυτοί που μου λείπουν αυτές τις μέρες, αυτοί που θέλω να ακούσω τη φωνή τους.

2. Τα παιδιά μας είναι η δύναμη μας και η μόνη αλήθεια της ζωής. Η παιδεία δε θα τα σώσει, ούτε θα τα διδάξει τη ζωή. Αυτή είναι δουλειά δική μας.

3. Εμπιστοσύνη να έχουμε μόνο στον εαυτό μας. Κανείς άλλος δε θα μας σώσει απο τον όποιο πόλεμο. Ακούμε, σκεφτόμαστε και πράττουμε. Με αυτή τη σειρά.

4. Η τέχνη είναι για όλους, αλλά δε θεωρείται δημόσιο αγαθό. Γιατί αν ήταν μέρος του δημοσίου θα είχε και το αντίστοιχο όφελος. Να υπάρχει και να πληρώνεται.

Που θέλω να καταλήξω; Οτι απο σήμερα παίρνω τις ξυλομπογιές και ζωγραφίζω τον κόσμο μόνο με ότι γουστάρω. Κι άργησα!

Διαβάστε επίσης

We will always have …

Κι αν η ζωή είναι άδικη, οι στιγμές είναι τέλειες

Η Ζωή είναι για να μάθουμε να χορεύουμε στην Βροχή!

Μοιράστε δύναμη και αισιοδοξία

About Author

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την προσπάθεια αποστολής του αιτήματός σας. ΠΑΡΑΚΑΛΩ προσπαθήστε ξανά.

This Is Us will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.