ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ: Δραστηριοτήτες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση – Θεματική ενότητα Ξωτικά -Thisisus.gr

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ: Δραστηριοτήτες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση  – Θεματική ενότητα Ξωτικά -Thisisus.gr

Για το thisisus.gr γράφει η νηπιαγωγός Ανδρομάχη Πουλοπούλου.

Τι θα λέγατε να μιλήσουμε για… ξωτικά;

Οι γιορτές είναι μια καλή αφορμή για να ετοιμάζουμε καθημερινά κι ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο θέμα με έναν νέο πρωταγωνιστή, κάθε φορά! Ο τρόπος της αποκάλυψης του θέματος για να έχει περισσότερο ενδιαφέρον θα μπορούσε να γίνει με ένα αίνιγμα. Να, όπως το δικό μας αίνιγμα, που έφτιαξα για την τάξη μου και πάει κάπως έτσι:

«Μικρούλικα, μικρούλικα γλυκά και ζωηρούλικα.. τον Αι Βασίλη βοηθάνε, γέλια και χαρές σκορπάνε.. έχουν αφτάκια μυτερά και μια πράσινη φορεσιά..»

Τι είναι;

Μα φυσικά είναι τα ΞΩΤΙΚΑ!!!

Σήμερα λοιπόν είναι «η μέρα του ξωτικού»!

Παραμύθι

Αφού λοιπόν γίνει η αποκάλυψη του θέματος μπορείτε να συνεχίσετε με την ανάγνωση ενός παραμυθιού της επιλογής σας, με θέμα βέβαια το ξωτικό. Δικό μας αγαπημένο παραμύθι είναι «Ο πιο μικρός βοηθός του Άι Βασίλη» , που μετέφρασε και επεξεργάστηκε η Τάνια Μάνεση, μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Χορός και τραγούδι

Τι λέτε λοιπόν να γίνετε όλοι για λίγο ξωτικά του Άι Βασίλη; Τρέξτε και με ό,τι υλικά θέλετε μεταμορφωθείτε σε ξωτικά! Κι αφού πια είστε όλοι μεταμορφωμένοι τότε είναι η κατάλληλη στιγμή για τραγούδι και χορό!! Χορέψτε, ακούστε και εκτελέστε Ό,ΤΙ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ στο τραγούδι “Ένα ξωτικό στο σχολείο μας” της Μαίης Κοκκίδου. Μπορείτε βεβαίως να επιλέξετε κάποιο άλλο τραγούδι της επιλογής σας.

Η επίσκεψη του Ξωτικού

Κι αφού ευχαριστηθείτε το χορό φτάνει η στιγμή για την επίσκεψη, ποιου άλλου; Του ξωτικού των Χριστουγέννων. Ένα ξωτικό που θα μείνει μαζί σας ως το τέλος των γιορτών και θα σας βάζει γρίφους για να λύσετε και αποστολές που θα πρέπει να εκτελέσετε. Θα το βρείτε εδώ από την Κατερίνα Παπαευθυμίου.

Για παράδειγμα η πρώτη αποστολή που ανατεθεί στα παιδιά είναι να φτιάξουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από όμοια αντικείμενα της επιλογής τους π.χ. τουβλάκια, αυτοκινητάκια κτλ. . Μπορείτε να ζητήσετε από τα παιδιά να σας στέλνουν φωτογραφίες από τις αποστολές που φέρνουν εις πέρας.

Κατασκευή

Τι καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε τη «μέρα του ξωτικού» με μια κατασκευή ξωτικού. Επιλέξτε μια χειροτεχνία της επιλογής σας για να φτιάξετε το δικό σας ξωτικό ή ακολουθείστε τις οδηγίες, πατώντας εδώ και δείτε το βίντεο για την κατασκευή από ρολό χαρτί υγείας. Είναι μια εύκολη και διασκεδαστική διαδικασία που σίγουρα θα την απολαύσουν.

Να δείτε και τα δικά μας αγαπημένα στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Tips:

Μπορείτε να στείλετε σαν συνέχεια του μαθήματος τα online παιχνίδια από το παραμύθι του “Ο πιο μικρός βοηθός του Άι Βασίλη»  ώστε να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά και στο σπίτι. Θα τα βρείτε εδώ

Καλή σας διασκέδαση!!

Δείτε επίσης

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ: Εργαλεία και δραστηριοτήτες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

About Author