Ιδέες για παιχνίδι το χειμώνα, εκτός σπιτιού! -Thisisus.gr

Ιδέες για παιχνίδι το χειμώνα, εκτός σπιτιού! -Thisisus.gr

Τι κι αν κάνει κρύο, τα παιδιά απολαμβάνουν τα παιχνίδια εκτός σπιτιού καθώς διεγείρονται οι αισθήσεις και η φαντασία τους. Ελάτε να δούμε παρέα, μερικά παιχνίδια που μπορείτε να οργανώσετε ή και να παίξετε μαζί με τα παιδιά σας, στον καθαρό αέρα.

Βόλτα στο δάσος

Μην σας ανησυχεί το δάσος. Αυτή η δραστηριότητα μπορεί να γίνει και σε κάποιο φυσικό πάρκο της γειτονιάς σας ή ακόμα και στην παιδική χαρά! Το μόνο που χρειάζεστε είναι δέντρα και στόχος σας είναι να εντοπίσετε οτιδήποτε κινείται και ζει πάνω στα δέντρα. Παρατηρήστε τον κορμό των δέντρων, τα φύλλα τους και όλα τα έντομα που μπορεί να ζούν πάνω τους. Τέλος σκαρφαλώστε στα δέντρα και ψάξτε για φωλιές πουλιών. Κάνοντας θόρυβο ή σκαρφαλώνοντας στα δέντρα προσπαθείστε μαζί με τα παιδιά σας να δείτε από που πετούν τα πουλιά. Μια καλή ιδέα θα ήταν να τους αφήσετε και κάποια τροφή.

Scavenger walk στη γειτονιά

Με τη βοήθεια των παιδιών φτιάχνετε μια λίστα με αντικείμενα που θα αναζητήσετε στη βόλτα σας όπως: μια κόκκινη αυλόπορτα, ένα σκυλόσπιτο, ένα γραμματοκιβώτιο κλπ. Κερδίζει πάντα αυτός που βρίσκει πρώτος όλα τα αντικείμενα που περιέχει η λίστα.

Βόλτα στα αστέρια.

Μιας και το χειμώνα νυχτώνει νωρίς, μπορούμε να βρούμε ένα μέρος χωρίς πολλά φώτα και εκεί να στρώσουμε και να ξαπλώσουμε για να απολαύσουμε τον έναστρο ουρανό. Προτιμήστε τα βράδια χωρίς φεγγάρι. Τα μικρότερα παιδιά μπορούν να μετρήσουν τα αστέρια, να ανακαλύψουν το μεγαλύτερο αστέρι, το πιο φωτεινό. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να εντοπίσουν αστερισμούς! Αν δεν έχετε γνώσεις αστρονομίας μην ανησυχείτε, η τεχνολογία είναι σωτήρια: Κατεβάστε το  SkyView Free app τοποθετήστε την οθόνη σας προς τον ουρανό και voilà!

Αγωνίσματα στο πάρκο της γειτονιάς

Πατίνια, ποδήλατο, τρέξιμο, άλματα ακόμα και διαγωνισμός χορού! Αλήθεια εσείς σε τι θα μπορούσατε να παραβγείτε με τα μικρά σας; Επιλέξτε μαζί τα αγωνίσματα, καλέστε αν επιθυμείτε και φίλους των παιδιών και ετοιμαστείτε για ένα υπέροχο απόγευμα. Προσοχή: να ορίσετε το έπαλθο και να φροντίσετε για την απονομή!

Παιχνίδι στον κήπο του σπιτιού ή στην πιλοτή της πολυκατοικίας

Δοκιμάστε να στήσετε μια πίστα εμποδίων στον κήπο ή την πιλοτή. Ένα χούλα χουπ, ένα σκουπόξυλο, ένα κομμάτι ξύλο με στηρίγματα -εν είδη δοκού ισορροπίας – και κουδουνάκια είναι τα απλά υλικά που θα χρειαστούν. Τοποθετήστε τα κουδουνάκια σε καίρια σημεία και προκαλέστε τα παιδιά να διασχίσουν την πίστα χωρίς να ηχήσουν ντινγκ ντονγκ!

Τώρα που μας διαβάσατε είστε έτοιμοι να βγείτε έξω και να παίξετε με τα παιδιά σας; Σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα – κυρίως τον χειμώνα – μιας και στους κλειστούς χώρους ελλοχεύουν ιώσεις και μικρόβια. Τι περιμένετε λοιπόν;

Καλή διασκέδαση!

Γράφει για το thisisus η Κατερίνα Μπαρδάκα

About Author