Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης για την Πρωτοχρονιά! -Thisisus.gr

Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης για την Πρωτοχρονιά! -Thisisus.gr

Γράφει για το Thisisus.gr η Όλγα Λιάσκου

Ακόμη μία ιδέα για ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης, για όσους δεν έφτιαξαν ακόμη! Είναι απλό, αλλά πολύ ιδιαίτερο κ εντυπωσιακό!

Προλαβαίνεις! Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: ένα κομμάτι φελιζόλ και ένα βελουτέ λεπτό χαρτόνι για να το καλύψεις ή ό,τι άλλο έχεις για να δημιουργήσεις το ταμπλό, χαρτόνια κανσόν σε διάφορα χρώματα, ψαλίδι, κόλλα, κορδέλες, ενθουσιασμό και αγάπη! Μπορούν να βοηθήσουν και τα παιδάκια σου σε αυτό και να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί φτιάχνοντάς το! Και ακόμη πιο όμορφα μετρώντας τις 13 ημέρες που απομένουν μέχρι την Πρωτοχρονιά!

Η ιδέα ήταν αρχικά να φτιάξω μικρά τετράγωνα που να φαίνονται σαν δωράκια 🎁 με στόχο την εκμάθηση χρωμάτων και αριθμών, για το λόγο αυτό χρησιμοποίησα πολλά διαφορετικά χρώματα στα χαρτόνια και σε κάθε δώρο έγραψα έναν αριθμό από το 1 εώς το 25 (το είχα φτιάξει μέχρι τα Χριστούγεννα).

Στη συνέχεια, ξετυλίγοντας ο Κ. την κορδέλα θα δουλεύαμε τη λεπτή κινητικότητα. Οι κορδέλες ήταν πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, οπότε είχαν και διαφορετικές υφές που τρελαίνονται τα μικρά χεράκια να πιάνουν. Έκοψα λοιπόν το κάθε χαρτόνι σε μικρό ορθογώνιο, το οποίο διπλώνοντάς το μου έδινε ένα τετράγωνο. Το έδεσα με την κορδέλα σαν δωράκι και μέσα κόλλησα ένα μικρό χαρτάκι όπου έγραψα την περιγραφή του δώρου ή της δραστηριότητας που θα κάναμε την αντίστοιχη ημέρα.

Στην πορεία, σκέφτηκα να τα στήσω σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο🎄 και νομίζω η απόφαση μου να γίνει έτσι με δικαίωσε! Είναι πολύ εντυπωσιακό, δε συμφωνείτε;

Στόλιζε τόσο όμορφα τη γωνιά δίπλα στο δέντρο μας! Η χαρά δε του Κ. κάθε πρωί δεν περιγράφεται με λέξεις! Έτρεχε με λαχτάρα να ανοίξει το καρτελάκι- δωράκι και ήταν σα να άνοιγε τα δώρα όλου του κόσμου!

Βέβαια, πολλά από αυτά άνοιγαν πράγματι πολλούς κόσμους γιατί περιείχαν βιβλία 📚 που τα αγαπάμε πολύ και μας ταξιδεύουν! Φτιάξε το σήμερα κιόλας! Και να θυμάσαι πως για τα παιδιά δεν έχει σημασία η τιμή του δώρου, αλλά η αξία που θα δώσει στη ψυχούλα τους και όπως μου είπε χθες ο γιος μου (4,5 ετών), «Μαμά, η καρδιά μου είναι χαρούμενη! Η δική σου είναι;»! Τα είπε όλα..❤️

Φιλικά, μαμά Όλγα

About Author