«Ίσια το Τιμόνι» του Chris Naylor – Ballesteros Ο Φρανκ και ο Μπερτ σε νέες περιπέτειες -Thisisus.gr

«Ίσια το Τιμόνι» του Chris Naylor – Ballesteros Ο Φρανκ και ο Μπερτ σε νέες περιπέτειες -Thisisus.gr

Ίσια το Τιμόνι του Chris Naylor – Ballesteros O Φρανκ και ο Μπερτ σε νέες περιπέτειες

Τίτλος: Ίσια το Τιμόνι
Συγγραφέας: Chris Naylor – Ballesteros
Εκδόσεις: Διόπτρα

*Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ.

Το «Ίσια το Τιμόνι» είναι το δεύτερο βιβλίο του Chris Naylor – Ballesteros με ήρωες τους αγαπημένους φίλους Φρανκ και Μπερτ και είναι το ίδιο διασκεδαστικό και απολαυστικό όσο το «Πέντε δέκα Δεκαπέντε», που το αγαπήσαμε με την πρώτη ματιά!

Η Ιστορία

O Φρανκ και ο Μπερτ είναι δύο αγαπημένοι φίλοι! Ο Φρανκ είναι μια μικρή κόκκινη αλεπού και ο Μπερτ είναι ένας μεγαλόσωμος χνουδωτός αρκούδος!

Έρχεται η μέρα που οι δύο φίλοι, θα αποφασίσουν να κάνουν μια μεγάλη βόλτα με τα ποδήλατά τους. Απολαμβάνουν πολύ την ποδηλατάδα τους, όπως όλοι άλλωστε, αλλά ο Μπερτ είναι λίγο απρόσεκτος! Κάνει πολλά ζιγκ ζαγκ, δυσκολεύεται να κρατήσει Ίσια το Τιμόνι και έρχεται αντιμέτωπος με μικροατυχήματα.

Τότε ο Φρανκ σκέφτεται ένα Έξυπνο σχέδιο, για να βοηθήσει τον Μπερτ να τα καταφέρει και να ισορροπήσει στο ποδήλατό του. Ο Μπερτ δέχεται τη βοήθεια του Φρανκ αρκεί να του υποσχεθεί πως θα βρίσκεται κοντά του, διαρκώς! Οι υποσχέσεις δίνονται και τα μαθήματα ποδηλάτου ξεκινούν!

Ο Μπερτ τα πηγαίνει απροσδόκητα καλά! Τόσο καλά που ο Φρανκ αποφασίζει να τον αφήσει μόνο του! Πιστεύει πως πλέον δεν χρειάζεται την βοήθειά του και είναι σίγουρος πως ο μαθητής του θα τα καταφέρει!

Όμως τα πράγματα δεν πηγαίνουν κατ΄ευχήν και ο Μπερτ χάνει την ισορροπία του και σωριάζεται φαρδύς πλατύς!

Ο Αρκούδος θυμώνει με τον φίλο του που τον πρόδωσε και τον άφησε μόνο του και υπόσχεται να μην κάνει ποδήλατο ποτέ ξανά!

Η μικρή αλεπού όμως που αγαπάει τον Αρκούδο, θα σκεφτεί και πάλι ένα έξυπνο σχέδιο για να σώσει την κατάσταση!

Θα φτιάξει ένα ποδήλατο με δύο θέσεις ώστε οι Φίλοι να είναι συνεχώς μαζί και να μην χρειαστεί να χωριστούν καθόλου! Πανέξυπνη ιδέα! Ο Αρκούδος ενθουσιάστηκε και οι βόλτες ξεκίνησαν και πάλι!

Στην συνέχεια της ιστορίας, ο Φρανκ και ο Μπερτ θα προσπαθήσουν να ανέβουν με το ποδήλατό τους σε έναν μεγάλο και δύσκολο λόφο. Οι φίλοι θα φτάσουν στην κορυφή του λόφου, όμως ο Φρανκ που οδηγούσε το ποδήλατο θα νιώσει τρομερά εξαντλημένος. Πως θα καταφέρουν άραγε να κατέβουν τον λόφο αφού ο Φρανκ αδυνατεί να ποδηλατίσει; Θα αναλάβει ο Μπερτ να κάνει ποδήλατο και να τους πάει τελικά στο σπίτι; Άραγε θα τα καταφέρει αυτή τη φορά;

Spoiler alert και βέβαια θα τα καταφέρει! Αφού έχει τον φίλο του διαρκώς κοντά του!

Δείτε ένα μικρό απόσπασμα του βιβλίου εδώ.

Φιλία και εμπιστοσύνη

Μέσα από μια χαριτωμένη και διασκεδαστική ιστορία που μας δίνεται με μια πραγματικά ξεχωριστή και χρωματιστή εικονογράφηση (με υπέροχες νέον λεπτομέρειες), παίρνουμε μαθήματα ενσυναίσθησης και μαθήματα εμπιστοσύνης!

Γιατί φιλία σημαίνει να μπορώ να σε εμπιστεύομαι και να ξέρω πως μπορώ να βασιστώ πάνω σου! Φιλία σημαίνει να ξέρω πως θα βρίσκεσαι πάντα στο πίσω μέρος του ποδηλάτου!

Φιλία σημαίνει υποστήριξη και υπομονή! Και όπως όλες οι καλές σχέσεις, έτσι και οι καλές φιλίες, μας κάνουν καλύτερους και μας βοηθούν να πηγαίνουμε μπροστά!

Γιατί θα αγαπήσετε το «Ίσια το Τιμόνι»

Εικονογράφηση

Η υπέροχη, παιχνιδιάρικη εικονογράφηση θα σας κλέψει την καρδιά! Με λεπτομέρειες από νέον που μας τραβούν το βλέμμα και έρχονται σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παστέλ χρώματα και το καθαρό φόντο.

Μικρές προτάσεις

Ο Μπερτ κάνει την αφήγηση της ιστορίας με μικρές και κατανοητές προτάσεις, κατάλληλες για τις μικρές ηλικίες στις οποίες απευθύνεται το βιβλίο! Ιδανικό και για λίγο μεγαλύτερα παιδιά που ξεκινούν τώρα την ανάγνωση! Γιατί δεν υπάρχει κάτι καλύτερο απ’ το να ξεκινάει ένα παιδί τα πρώτα του αναγνώσματα με ιστορίες που έχουν χιούμορ και δράση!

Φιλία

Το βιβλίο μας δίνει αφορμή για σημαντικές συζητήσεις! Θα μπορέσετε να μιλήσετε με τα παιδιά για την φιλία, για την εμπιστοσύνη και για τη σημασία της ενθάρρυνσης!

Διασκέδαση

Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που θα αγαπήσετε αυτό το βιβλίο! Θα γελάσετε και θα διασκεδάσετε με τις ιστορίες των δύο φίλων!

Έχει συνέχεια

Θα αγαπήσατε σίγουρα τους δύο ήρωες από το πρώτο βιβλίο «Πέντε Δέκα Δεκαπέντε» και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από γνώριμους αγαπημένους χαρακτήρες σε καινούργιες περιπέτειες! Εμείς ήδη περιμένουμε την συνέχεια! Ελπίζουμε οι ιστορίες του Φρανκ και του Μπερτ να μας διασκεδάζουν για πολύ καιρό!

Χρειάζεται κάτι άλλο για να αγαπήσετε ένα βιβλίο; Για μας πάντως όλα τα παραπάνω ήταν υπεραρκετά ώστε όχι μόνο να το αγαπήσουμε αλλά να θέλουμε να το διαβάζουμε ξανά και ξανά! Είμαι σίγουρη πως όταν το πάρετε στα χέρια σας θα κάνετε το ίδιο!

Διασκέδασε όπως ο Φρανκ και ο Μπερτ!

Φτιάξε τις δικές σου ζωγραφιές! Ζωγράφισε το ποδήλατό σου! Ζωγράφισε έναν φίλο ή μια φίλη. Γράψε ή ζωγράφισε τι θα σου άρεσε να μάθεις σε έναν φίλο (όπως ο Φρανκ έμαθε στον Μπερτ να κάνει ποδήλατο)! Γίνε σαν τον Φρανκ και τον Μπερτ!

Κατεβάστε και εκτυπώστε το υλικό μας και περάσετε δημιουργικές ώρες παρέα με τα παιδιά!

About Author