JA Greece: Συγκλόνισε ο μαθητής «startupper» Χρήστος Γκανάτσας από το Ειδικό Σχολείο Κωφών/Βαρηκόων Θεσσαλονίκης στην ΕΡΤ3 -Thisisus.gr

JA Greece: Συγκλόνισε ο μαθητής «startupper» Χρήστος Γκανάτσας από το Ειδικό Σχολείο Κωφών/Βαρηκόων Θεσσαλονίκης στην ΕΡΤ3 -Thisisus.gr

Ο Χρήστος είναι Γενικός Διευθυντής της μαθητικής «startup» Let’sGoπου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό JAEurope/GEN- E 2024 στην Κατάνια της Ιταλίας

«Εμείς οι κωφοί μπορούμε να τα καταφέρουμε!» είπε και συγκίνησε σε συνέντευξή του στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Μέρα με Χρώμα» με τον Χάρη Αρβανιτίδη και την Έλσα Ποιμενίδου, την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, ο Χρήστος Γκανάτσας, μαθητής Γ’ Λυκείου και Γενικός Διευθυντής της μαθητικής «start up» Lets Go από το Ειδικό Γυμνάσιο/Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης.

Ο Χρήστος έστειλε μήνυμα δύναμης και ελπίδας μετά την κατάκτηση του 1ου Πανελλαδικού Βραβείου στον απαιτητικό μαθητικό διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2024» τουJunior Achievement Greece. Με την πρωτιά αυτή, η ομάδα Let’s Go πήρε το εισιτήριο να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον σπουδαίο Πανευρωπαϊκό Τελικό Μαθητικής και Φοιτητικής Επιχειρηματικότητας JA Europe/GENE 2024 στην Κατάνια της Ιταλίας, που θα πραγματοποιηθεί 2 με 4 Ιουλίου 2024. 

«Η νίκη μας, έκανε φανερό ότι μπορούμε να φθάσουμε ψηλά κι ας είμαστε κωφοί. Έχουμε δυσκολίες, ειδικά στο θέμα της επικοινωνίας, αλλά υπάρχουν λύσεις και όπως αποδείξαμε σε αυτό το project μπορούμε να κατακτήσουμε ακόμα και την πρώτη θέση», είπε ο Χρήστος και εκμυστηρεύτηκε το όνειρό του να γίνει στο μέλλον προπονητής μπάσκετ αλλά και επιχειρηματίας. «Θέλουμε να μας δίνουν οι εργοδότες ευκαιρίες, να μην μας απορρίπτουν για μια δουλειά πριν μας δοκιμάσουν μόνο και μόνο επειδή δεν ακούμε και μιλάμε στην νοηματική. Μπορούμε να κάνουμε πολλά, να δουλέψουμε εξαιρετικά στους υπολογιστές και σε πολλά άλλα αντικείμενα», τόνισε ο Χρήστος και με καμάρι έδειξε τα προϊόντα της Let’s Go μαζί με την Καλλιόπη Σιβρή, κοινωνική λειτουργό και υπεύθυνη του project στο σχολείο. Η Let’s Go δημιουργεί το καινοτόμο παιχνίδι για άτομα με προβλήματα όρασης TriGO αλλά και εκπληκτικά αξεσουάρ μόδας, όλα κατασκευασμένα από LEGO ® τουβλάκια που έμεναν αχρησιμοποίητα σε κουτιά στο σχολείο.

«Στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας σκεφτήκαμε να αξιοποιήσουμε τα LEGO ® τουβλάκια με πρωτότυπους τρόπους. Φτιάξαμε το επιτραπέζιο ΤriGΟ που μοιάζει με τρίλιζα με το οποίο μπορούν να παίξουν και τυφλά και βλέποντα άτομα μαζί, αλλά και ξεχωριστά αξεσουάρ μόδας για γυναίκες και άνδρες, όπως το παπιγιόν που φοράω», είπε ο Χρήστος και το έδειξε χαμογελώντας στην κάμερα.

Οι δημοσιογράφοι Χάρης Αρβανιτίδης και η Έλσα Ποιμενίδου συνεχάρησαν πολύ θερμά τον Χρήστο και όλα τα παιδιά της ομάδας Let’s Go, ευχαρίστησαν την φιλόλογο Μαρία Παλπάνη που έκανε την διερμηνεία στην νοηματική κατά την διάρκεια της εκπομπής και όταν ζήτησαν από την κα Σιβρή να μιλήσει περισσότερο για το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης, εκείνη τόνισε: «Η επιτυχία της ομάδας στον Τελικό του Junior Achievement, μας βοηθάει πολύ να μας μάθει ο κόσμος, να γνωρίσει ο κόσμος την κοινότητα των κωφών και να δώσει έμφαση στις δυνατότητές της και όχι στα προβλήματά της. Είμαστε ένα μικρό σχολείο που κάνει πολλά. Με μεγαλύτερη υποστήριξη θα κάνουμε ακόμα περισσότερα με στόχο έναν κόσμο ισότητας, χωρίς αποκλεισμούς», είπε η κα Σιβρή.

Η πρωτιά της Let’s Go αποτελεί ιστορική επιτυχία καθώς είναι η πρώτη φορά που ομάδα ειδικού σχολείου καταφέρνει να κερδίσει το κορυφαίο βραβείο μαθητικής επιχειρηματικότητας του JA Greece αλλά και Πανευρωπαϊκά ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν συμμετάσχει κωφοί μαθητές και μαθήτριες στον Τελικό του Junior Achievement Europe. 

«Τα πρωτότυπα, πολύχρωμα προϊόντα μας από LEGO ® τουβλάκια, συμβολίζουν τον ιδανικό κόσμο που όλοι επιθυμούμε, έναν βιώσιμο κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. Προσκαλούμε όλους και όλες στον κόσμο της Let’s Gο», είπε ο Χρήστος.  

Δείτε ολόκληρο το απόσπασμα της εκπομπής «Μέρα με Χρώμα» της ΕΡΤ3 με καλεσμένη την ομάδα Let’s Go: https://www.youtube.com/watch?v=TmJvrF86Eb4

Mάθετε περισσότερα για την μαθητική Εικονική Επιχείρηση Let’s Go στην ιστοσελίδα της: https://www.lets-go.gr/

Ψηφίστε την Let’s Go για το Βραβείο Κοινού στην Ψηφιακή Εμπορική Έκθεση του μεγαλύτερου Φεστιβάλ Μαθητικής και Φοιτητικής Επιχειρηματικότητας της Ευρώπης JA Europe/GEN-E 2024: www.gen-e.eu. Μπαίνετε στον Ψηφιακό Εκθεσιακό Xώρο Virtual Expo, κάνετε κλικ στην ρεσεψιόν, στο JA Company Program, στην χώρα Greece, βρίσκετε το εικονικό περίπτερο της Let’s Go και την ψηφίζετε!

Bρείτε περισσότερες πληροφορίες για το JA Greece στην επίσημη ιστοσελίδα: www.jagreece.org.

About Author

Προσθέστε Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *