JAGreece: To κοινό ψηφίζει την αγαπημένη του μαθητική «startup» για το Public Choice Award – Βραβείο Κοινού 2024 -Thisisus.gr

JAGreece: To κοινό ψηφίζει την αγαπημένη του μαθητική «startup» για το Public Choice Award – Βραβείο Κοινού 2024 -Thisisus.gr

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 18 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα της 29ης Μαρτίου 2024

To κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει διαδικτυακά μαθητικές «start up» που συμμετέχουν στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα/διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση – JA Company Program 2024» του Junior Achievement Greece και να τις στηρίξει με την online ψήφο του στην πλατφόρμα: https://jagreece.org/promovoting/. Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 18 Μαρτίου

και θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα της 29ης Μαρτίου 2024.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Οι μαθητικές ομάδες από όλη την Ελλάδα -από Γενικά Γυμνάσια και Λύκεια, ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ. και Ειδικά Σχολεία- έχουν δημιουργήσει έξυπνα και πρωτότυπα διαφημιστικά βίντεο 30 δευτερολέπτων, τα οποία το κοινό βλέπει και ψηφίζει. Συμμετέχουν καινοτόμες «Εικονικές Επιχειρήσεις» από τους νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Αργολίδας, Μαγνησίας, Xανίων, Λασιθίου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Ευβοίας, Έβρου, Ξάνθης, Μεσσηνίας, Ηλείας, Δράμας, Λάρισας, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Χίου, Λέσβου, Γρεβενών, Αχαΐας.

Η ομάδα που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους θα κερδίσει το Public Choice Award – Bραβείο Kοινού 2024 το οποίο θα απονεμηθεί στην εντυπωσιακή τελική εκδήλωση του προγράμματος, τον Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2024 του JA Greece» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Το κοινό μπορεί να ψηφίσει μόνο μια φορά έως και 3 Μαθητικές Εικονικές Επιχειρήσεις. Στη σελίδα της ψηφοφορίας οι επισκέπτες βλέπουν τα βίντεο, επιλέγουν τις ομάδες που θέλουν να ψηφίσουν και πατούν την επιλογή «ΨΗΦΙΣΤΕ» στο κάτω μέρος της σελίδας για να καταχωρηθούν οι ψήφοι. Στη σελίδα υπάρχει ειδική ενότητα «Inspirational Mentors» όπου παρουσιάζονται οι 50 κορυφαίες προσωπικότητες της Ελλάδας που υποστηρίζουν φέτος 50 μαθητικές «start up».

Η ψηφοφορία του κοινού ακολουθεί τις Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης 2024 του JA Greece που πραγματοποιήθηκαν στις 16 Φεβρουαρίου στο The Mall Athens και την 1η Μαρτίου στο Mediterrenean Cosmos με πολύ μεγάλη επιτυχία. Οι 10 ομάδες που θα διαγωνιστούν στον Πανελλαδικό Τελικό θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή του Junior Achievement Greece βάσει του business plan που έχουν καταθέσει στην Υπεύθυνη του Προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση – JA Company Program» JA Greece, Φωτεινή Τουρνή.

 Η νικήτρια Mαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του Πανελλαδικού Τελικού 2024 θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του JA Europe/GEN-E 2024που θα φιλοξενηθεί 2 με 4 Ιουλίου 2024 από το JA Ιταλίας στην πόλη Κατάνια στην Σικελία.

Πανευρωπαϊκά συμμετέχουν στο «JA Company Program» 300.000 μαθητές και μαθήτριες (15 έως και 21 ετών) από 40 Ευρωπαϊκές χώρες.

Ελληνικές μαθητικές «start up» στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Εμπορική Έκθεση

Virtual Expo JA Europe/GEN-E 2024

Το JA Europe/Gen-E είναι τo μεγαλύτερο Φεστιβάλ Επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, μια γιορτή για τα επιχειρηματικά επιτεύγματα της ευρωπαϊκής νεολαίας και των υποστηρικτών της. Οι GEN-E, είναι οι Ευρωπαίοι κάθε ηλικίας, που πιστεύουν στην Επιχειρηματικότητα, την Εκπαίδευση, την Εργασία και την Καινοτομία. Χιλιάδες μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες της Ευρώπης, παρουσιάζουν κάθε χρόνο στο JA Europe/GEN-E τις πρωτοποριακές «επιχειρήσεις» τους, διαδικτυακά και δια ζώσης, διαγωνίζονται και διεκδικούν βραβεία.

H εγγραφή στο JA Europe/GEN-E 2024 είναι ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους στο www.gen-e.eu για να μπορούν να παρακολουθούν τα στάδια της προετοιμασίας του φεστιβάλ, να επισκεφθούν ψηφιακά μαθητικά και φοιτητικά περίπτερα και να παρακολουθούν απ’ ευθείας μεταδόσεις.

Δεκάδες ελληνικές, μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις 2024» ετοιμάζουν τα Ευρωπαϊκά ψηφιακά τους περίπτερα στο Virtual Expo JA Europe/GENE 2024 που θα ανοίξει τις πύλες του για το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο κοινό στις 22 Μαΐου 2024.

Εθνική Υπερηφάνεια: Η Ελληνική «Isometricks» εκπροσωπεί την Ευρώπη στον Παγκόσμιο Μαθητικό Τελικό Επιχειρηματικότητας 2024 του Junior Achievement

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις 16:00 ώρα Ελλάδος, θα μεταδοθεί ζωντανά στην σελίδα Facebook του Junior Achievement Worldwide ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Μαθητικής Επιχειρηματικότητας για την απονομή του «Junior Achievement De La Vega Global Entrepreneurship Award 2024». Στον Παγκόσμιο Τελικό θα διαγωνιστούν οι 6 καλύτερες μαθητικές «start up» του κόσμου από τις Η.Π.Α. (JA USA), την Λατινική Αμερική (JA Americas), την Ευρώπη (JA Europe), την Ασία (JA Asia Pacific), την Αφρική (JA Africa) και τις Αραβικές χώρες (JA MENA).

Παγκοσμίως συμμετέχουν στο «JA Company Program» δύο εκατομμύρια μαθητές και μαθήτριες στην ηλικία της εφηβείας.

Την Ευρώπη εκπροσωπεί η Ελληνική Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του JA Greece «Isometricks» από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που έκανε όλους τους Έλληνες υπερήφανους κερδίζοντας το Πανευρωπαϊκό 1ο Βραβείο, το χρυσό «μετάλλιο» του JA Europe/GENE 2023 που φιλοξένησε στην Κωνσταντινούπολη το Junior Achievement Τουρκίας.

Η «Ιsometricks» κατέκτησε την Ευρώπη με το «Wizzle», ένα καινοτόμο παιχνίδι συμμετριών με κρυμμένα μαθηματικά και ευεργετική επίδραση στον εγκέφαλο. Οι ψηφίδες του «Wizzle» σχεδιάζονται με μαθηματικούς υπολογισμούς και εκτυπώνονται από τα ίδια τα παιδιά σε 3D εκτυπωτή.  

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα κέρδισε για δύο συνεχόμενες χρονιές (2022 Microgreens Magicgreens – 2023 Ιsometricks) τα χρυσά μετάλλια του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού JA Europe/GEN-E. Πρόκειται για παγκόσμια πρωτιά καθώς καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν έχει καταφέρει να κερδίσει για δύο διαδοχικές χρονιές το πρώτο βραβείο της ηπείρου της στα 105 χρόνια που υπάρχει το Junior Achievement.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του JA Greece, https://jagreece.org

About Author