Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος -Thisisus.gr

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος -Thisisus.gr

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας είναι και πάλι εδώ! Αυτό το καλοκαίρι, από την Δευτέρα 17 Ιουνίου έως την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών υποδέχονται τους μικρούς φίλους τους, προσκαλώντας τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης… από τη Γη ως τον ουρανό! Φέτος, στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία, μαθαίνουμε, σκεφτόμαστε, ζούμε μέσα στο απέραντο σύμπαν και όλοι μαζί μετράμε τα αμέτρητα, εξηγούμε τα ανεξήγητα και αναζητούμε απαντήσεις για όλα όσα βλέπουμε γύρω μας αλλά και όσα δεν μπορούμε να δούμε.

Με σύνθημα «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…» και κεντρικούς άξονες τη γνώση, την επιστήμη, τον πολιτισμό, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, αυτό το καλοκαίρι, οι τοπικές βιβλιοθήκες μετατρέπονται σε κυψέλες εξερεύνησης και δημιουργικότητας και μας προσκαλούν, σε μια περιπλάνηση, κάνοντας τον δικό μας γύρο του κόσμου και ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στον πλανήτη.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (Διευθυντής: Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης).

Καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας τα #ΚΕ2024gr και #forEBEr.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) και αποτελεί έναν πανελλήνιο θεσμό για την ανάπτυξη και την προώθηση της φιλαναγνωσίας, και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας. Κάθε χρόνο, με ένα θέμα ξεχωριστό, η Ομάδα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΕΒΕ, σε συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες, φορείς κ.ά, σχεδιάζει δράσεις-εργαστήρια, στο πλαίσιο μιας θεματικής και δίνει στους μικρούς επισκέπτες των βιβλιοθηκών του ΔΕΒ την ευκαιρία να έρθουν κοντά στο βιβλίο αλλά και να ανακαλύψουν την απολαυστική πλευρά μιας επίσκεψης στη βιβλιοθήκη.

Μέσα από τα θέματα και τις δράσεις που σχεδιάζονται, οι βιβλιοθήκες του ΔΕΒ μετατρέπονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε κυψέλες δημιουργικότητας και ενισχύονται με τέτοιο τρόπο ώστε μακροπρόθεσμα να προσφέρουν σύγχρονες υπηρεσίες βιβλιοθήκης στα παιδιά, καλλιεργώντας την ανάγνωση ως βασικό άξονα παιδείας.

Βρείτε όλες τις δράσεις της ΚΕ2024 εδώ.

About Author

Προσθέστε Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *