Ζούμε σε μια ευλογημένη χώρα που μας προσφέρει απλόχερα υγιεινές και νόστιμες πρώτες ύλες! Στη συνταγή μας, οι μεσογειακές γεύσεις παντρεύονται με τη γαλλική τάρτα και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό ! Μια υπέροχη Καλοκαιρινή τάρτα λοιπόν που μυρίζει Ελλάδα!
Δε θα πω πολλά , ξεκινάω αμέσως!
Υλικά για τη ζύμη για την Καλοκαιρινή τάρτα:
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1κγ θυμάρι
- ½ κγ αλάτι
Υλικά για τη γέμιση:
- 3-4 κ.γ. μουστάρδα της αρεσκείας σας
- 250-300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- Τουλάχιστον 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 200γρ. Γραβιέρα τριμμένη
- Φρέσκια ρίγανη
- Φρέσκο βασιλικό
- Λίγο ελαιόλαδο
- Πλάθουμε όλα τα υλικά της ζύμης , φτιάχνουμε μια μπαλίτσα, την τυλίγουμε σε ζελατίνα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα , κάνουμε τρύπες με το πιρούνι και τη βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά .
- Στρώνουμε στην επιφάνεια της τάρτας τη μουστάρδα, από πάνω απλώνουμε τη φέτα , μετά τοποθετούμε τις ντομάτες έτσι ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια και τελειώνουμε με την τριμμένη γραβιέρα.
- Πασπαλίζουμε με βασιλικό, ρίγανη και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, περίπου για 30 λεπτά.
Νόστιμή , υγιεινή και πολύ πολύ πολύ μυρωδάτη !!!!
Γράφει για το Thisisus.gr η Βασιλική Παπαδοπούλου!
Διαβάστε επίσης:
Εύκολο και γρήγορο cheesecake από την Άννα
Οι πιο Δροσερές Καλοκαιρινές Σαλάτες