Καλοκαιρινή τάρτα που μυρίζει Ελλάδα!

Καλοκαιρινή τάρτα που μυρίζει Ελλάδα!

Ζούμε σε μια ευλογημένη χώρα που μας προσφέρει απλόχερα υγιεινές και νόστιμες πρώτες ύλες! Στη συνταγή μας, οι μεσογειακές γεύσεις παντρεύονται με  τη γαλλική τάρτα και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό ! Μια υπέροχη Καλοκαιρινή τάρτα λοιπόν που μυρίζει Ελλάδα!

Δε θα πω πολλά , ξεκινάω αμέσως!

Υλικά για τη ζύμη για την Καλοκαιρινή τάρτα:

Εκδόσεις Παπαδόπουλος
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1κγ θυμάρι
  • ½ κγ αλάτι

Υλικά για τη γέμιση:

  • 3-4 κ.γ. μουστάρδα της αρεσκείας σας
  • 250-300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • Τουλάχιστον 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 200γρ. Γραβιέρα τριμμένη
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Φρέσκο βασιλικό
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Πλάθουμε όλα τα υλικά της ζύμης , φτιάχνουμε μια μπαλίτσα, την τυλίγουμε σε ζελατίνα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα , κάνουμε τρύπες με το πιρούνι και τη βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά .
  • Στρώνουμε στην επιφάνεια της τάρτας τη μουστάρδα, από πάνω απλώνουμε τη φέτα , μετά  τοποθετούμε τις ντομάτες έτσι  ώστε να καλύψουμε όλη  την επιφάνεια και τελειώνουμε με την τριμμένη γραβιέρα.
  • Πασπαλίζουμε με βασιλικό, ρίγανη και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, περίπου  για 30 λεπτά.

Νόστιμή , υγιεινή και πολύ πολύ πολύ μυρωδάτη !!!!

Γράφει για το Thisisus.gr η Βασιλική Παπαδοπούλου!

Διαβάστε επίσης:

Εύκολο και γρήγορο cheesecake από την Άννα

Οι πιο Δροσερές Καλοκαιρινές Σαλάτες

Μπαλάκια με φυστικοβούτυρο και Μπανάνα

Freddo espresso Smoothie ένας απολαυστικός καφές

About Author