Καραντίνα, παιδιά και γενική σπιτιού – Thisisus.gr

Καραντίνα, παιδιά και γενική σπιτιού – Thisisus.gr

γράφει η Μαρίνα Φραγκεσκίδου

Καραντίνα και καθάρισμα πάνε πακέτο διαβάστε γιατί.

Σπίτι με τα παιδιά 14 ολόκληρες μέρες (για την ώρα, γιατί αν με ρωτάς το κόβω να κρατήσει κι άλλο). Άρχισαν τα άρθρα με προτάσεις για παιχνίδια και δραστηριότητες που μπορούμε να μοιραστούμε με τα παιδιά στο σπίτι. Καλά και χρήσιμα όλα τους, δε λέω… αλλά να… τώρα που καθόμαστε παρέα όλοι μαζί, μήπως να το δούμε σαν μια ευκαιρία να κάνουμε λαμπίκο το σπίτι μας;

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Είναι πολλές οι μέρες. Θα παίξουμε. Θα δούμε τηλεόραση. Θα διαβάσουμε. Θα γράψουμε. Θα ξαναπαίξουμε. Θα ξαναδούμε τηλεόραση. Θα ξαναδιαβάσουμε. Θα ξαναγράψουμε. Πόσο πια; Ας κάνουμε και την επανάσταση μας, ας ξυπνήσει εκείνη η νοικοκυρά, ο νοικοκύρης, που κρύβουμε κάααααπου μέσα μας και ας αρπάξουμε σκούπα, φαράσι, σφουγγαρίστρα και ξεσκονόπανα!

Κουζίνα

Πότε ήταν η τελευταία φορά που άδειασες όλα τα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας σου και τα πέρασες με ένα σφουγγάρι, ρε παιδί μου; Πριν τα παιδιά; Έλα πες. Ευκαιρία ΤΩΡΑ με τα παιδιά παρέα να τα αδειάσουμε όλα, να τα καθαρίσουμε και να ξαναβάλουμε καθετί στη θέση του και μάλιστα τακτοποιημένα αυτή τη φορά και σε σειρά. Άλλωστε δεν μας βιάζει κανένας.

Ο δε φούρνος σας σε τι φάση βρίσκεται; Ο δικός μου είναι τραγικός. Όλο τρίβω και δεν καθαρίζει όσο θέλω. Τώρα θα του ρίξω ότι καθαριστικό έχω και θα περιμένω μέχρι να τον τρίψω και να τον καθαρίσω όσο χρειάζεται.

Μπάνιο

Ξέρω καθαρίζεις το μπάνιο σου και είσαι σωστή και προκομμένη. Αλλά βρε εκείνες οι κάτω γωνίες, σε πλακάκια, ντουλάπια, ράφια… εκείνες που μαζεύουν ενίοτε και μούχλα. Μήπως ήρθε η ώρα να τελειώνεις μια και καλή μαζί τους; Σε αυτή τη μάχη αυτή τη φορά εσύ θα βγεις νικητής, θέλει δε θέλει.

Υπνοδωμάτια

Ας ξεκινήσουμε απο το υπνοδωμάτιο των παιδιών. Η μεγάλη μέρα έφτασε. Εκείνα τα ατελείωτα κουτιά με τα παιχνίδια του παιδιού σου, με ξεχασμένα μικρά κομμάτια από σπασμένα παιχνίδια, χέρια, πόδια από κούκλες που έχουν σπάσει, τα σκισμένα λούτρινα, τις ξεχασμένες κουδουνίστρες, τις αλλοιωμένες μινιατούρες… μήπως, λέω, έφτασε η ώρα να τα ξεφορτωθείτε;

Ξεκινήστε με τα παιδιά την εκκαθάριση. Πάρτε δυο σακούλες και ζητήστε από τα παιδιά στη μια σακούλα να βάλουμε παιχνίδια που έχουμε βαρεθεί και δεν παίζουμε πια μαζί τους για να τα δώσουμε σε άλλα παιδάκια που τα θέλουν και θα τους δώσουν χαρά και στην άλλη σακούλα πετάξτε ότι αχρείαστο βρείτε μέσα στα παιχνίδια τους: χαρτί περιτυλίγματος, τσίχλες ξεχασμένες, μισά μολύβια και γόμες…

Τις κάλτσες (καλέ εδώ ήσασταν😉 και τα λαστιχάκια μαλλιών (και εσείς εδώ;) που θα βρείτε ξαναχρησιμοποιήστε τα!

Αν πάλι έχετε ένα παιδί σαν το δικό μου που κλαίει και μόνο στην ιδέα να συγυρίσουμε τα παιχνίδια του, καλή υπομονή. Θεωρώ πως αν το συζητήσουμε δυο, τρεις, δέκα μέρες, ε δεν μπορεί θα το πείσουμε! Θα σας ενημερώσω αν το πέτυχα και εγώ ή όχι.

Σειρά τώρα το δικό σας υπνοδωμάτιο. Και πιο συγκεκριμένα εκείνο το κομοδίνο. Καλέ εκείνο το πραγματάκι, δίπλα από το κρεβάτι σας το θυμάστε; Έχει και κάτι συρτάρια. Εκείνα ντε, που πετάτε μέσα ότι περισσεύει. Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και ανοίξτε το. Θα βρείτε από τα ξεχασμένα σκουλαρίκια σας μέχρι κρέμα χεριών, λιπ γκλος και εκείνες τις αναλύσεις αίματος που ψάχνατε τόσο καιρό. Ξεχωρίστε τι θέλετε και τι όχι και είστε έτοιμοι και καθαροί. Τώρα που το ξανασκέφτομαι αν το κάνουμε πρώτα αυτό με τα παιδιά μας, μετά ίσως τους είναι πιο εύκολο να το κάνουν και τα ίδια με τα δικά τους πράγματα.

Ντουλάπες

Τα ταμ έφτασε η σειρά τους. Ναι, πάμε βαθιές ανάσες. Δίπλα τα παιδιά παρέα να δούμε και να ξεχωρίσουμε τις μπλούζες από τα παντελόνια, τα φανελάκια, τις φούστες και ας γίνουν από μια μάζα τραγική, μια στοίβα ζηλευτή. Και ας προσευχηθούμε όλοι μαζί αυτό να κρατήσει πάνω από δυο μέρες.

Αποθήκη – αυτός ο άγνωστος

Η χαρά του παιδιού, ο εφιάλτης του ενήλικα. Κούτες, χαρτιά, ρούχα, κάτι ηλεκτρικές συσκευές (σοβαρά τώρα αυτό με τον ατμό τι φάση; Πότε το χρησιμοποίησες για εκείνην την απολύμανση που έλεγες😉 Ανοίξτε τις κούτες, επιλέξτε τι θέλετε, παιδιά και γονείς, και επιτέλους κάντε χώρο στην αποθήκη να μπορείτε να μπείτε μέσα σαν άνθρωποι.

Αυτά μου ήρθαν με το που σκέφτηκα τη γενική.

Καλό κουράγιο γονείς.

Καλή δύναμη σε όλους μας.

Και να ‘μαστε καλά αυτά να ‘ναι τα προβλήματα μας. Γιατί αυτά λύνονται. Μην το ξεχνάτε.

About Author