Κέικ καρότου απο το spoonlove – Thisisus.gr

Κέικ καρότου απο το spoonlove – Thisisus.gr

Επειδή μια ζωή την έχουμε μας αξίζει μια στο τόσο να ξεδίνουμε και να απολαμβάνουμε ένα καλό κέικ καρότου, σαν κι αυτό που προτείνει η λατρεμένη μας Νάντια στο μοναδικό Spoonlove.gr.

Full fat λοιπόν για εκείνες όλες τις στιγμές που αναζητούμε το κάτι παραπάνω. Προσοχή αν σας γίνει συνήθεια εμείς δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη. Ενήλικες είστε!

Τι θα χρειαστείτε:

  • 240 ml καλαμποκέλαιο
  • 40 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 μεσαία αυγά
  • 200 γρ ζάχαρη καστανή
  • 400 γρ καρότα τριμένα στο ψιλό τρίφτη
  • 310 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κ. γλυκού τριμένη κανέλα
  • 1 κ. γλυκού baking
  • 1/2 κ. σούπας μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλυκού τριμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 130 γρ ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1 χούφτα αποξηραμένα κράνμπερις

Για το cream cheese frosting

  • 250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ. γλυκού φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.

Σε μπολ τοποθετειτε το κοσκινισμένο αλεύρι. Προσθέτετε το baking, τη σόδα, το αλάτι, κανέλα, το μοσχοκάρυδο και αφήνετε για λίγο στην άκρη.

Καθαρίζετε τα καρότα και τα τρίβετε στον ψιλό τρίφτη (όχι στο multi γιατί βγάζει περισσότερα υγρά).

Ρίχνετε σε μικρό μπολάκι τα κράνμπερις και προσθέτετε το σφηνάκι αφήνοντας εκεί για λίγο.

Τοποθετείτε σε ένα μπολ τα αυγά μαζί  με τη ζάχαρη και χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς.

Προσθέτετε το βούτυρο και το καλαμποκέλαιο σιγά σιγά και συνεχίζετε να χτυπάτε με το μίξερ για 3-4 λεπτά ακόμη.

Έπειτα ρίχνετε σιγά σιγά τα τριμένα καρότα, το  μείγμα από το αλεύρι (κι αυτό σιγά σιγά) και τελευταία τα καρύδια με τα κράνμπερις.

Ανακατεύουετε πλέον ελαφρά με μία μαρίζ και χωρίζετε το μείγμα σε δύο μικρά βουτυρωμένα ταψάκια (για να μην κόβετε το κέικ μετά στη μέση), περίπου 18 εκ διαμέτρου.

Κατεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170  και ψήνετε για 40 λεπτά σε αυτή τη θερμοκρασία και στη συνέχεια για 10 λεπτά στους 180.

Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει και ξεφορμάρετε

Για το frosting

Σε ένα μπολ αδειάζετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάτε με το μίξερ για περίπου 5 λεπτά, ξεκινώντας χαμηλά και στη συνέχεια στη δυνατή ταχύτητα.

Να σταματάτε για λίγο και να ανακατεύετε με τη μαρίζ το μείγμα που παραμένει στα τοιχώματα του μπολ.

Προσθέτετε το τυρί κρέμα και συνεχίζετε να χτυπάτε για 2-3 λεπτά.

Μετά στο ένα ταψάκι του κέικ και στρώνετε από πάνω του λίγο frosting.

Στη συνέχεια, τοποθετείτε το δεύτερο κεκάκι και πλέον γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια του κέικ μας.

Πασπαλίζετε, με ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά).

Αν τα κάνετε όλα αυτά καλη σας τύχη. Έλα μωρέ, απολαύστε χωρίς τύψεις αυτό το μοναδικό κέικ καρότο.

Αν θέλετε να μάθετε πειρσσότερα πατήστε εδώ

ερισσότερες συνταγές θα δείτε πάλι εδώ

About Author

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την προσπάθεια αποστολής του αιτήματός σας. ΠΑΡΑΚΑΛΩ προσπαθήστε ξανά.

This Is Us will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.