Aυτό το κέικ μπανάνας με κακάο είναι υγρό, μαλακό και αφράτο.
Στο σπίτι μας οι μπανάνες συνηθίζουν να μαυρίζουν αλλά ποτέ δεν τις πετάμε. Άλλοτε φτιάχνουμε τηγανίτες κι άλλοτε το κλασσικό κέικ μπανάνας που αγαπάμε (δείτε εδώ) . Αυτή τη φορά είπαμε να δοκιμάσουμε κάτι πιο σοκολατένιο και πέσαμε πάνω σε αυτή τη συνταγή. Τη δοκιμάσαμε. Πέτυχε και σας την παρουσιάζουμε με καμάρι και χαρά.
Θα χρειαστείτε:
- 1 και 3/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 της κούπας κακάο σε σκόνη
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 3 αυγά
- 3 πολύ ώριμες μπανάνες
- 1/2 κούπας φρέσκο γάλα
- 1 κούπα νερό
- 1 κούπα ελαφρύ λάδι πχ ηλιέλαιο
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
- Κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο σε ένα μπολ.
- Προσθέτετε: ζάχαρη, baking powder, μαγειρική σόδα και ανακατεύετε.
- Πατάτε τις μπανάνες με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Σε ένα άλλο μπολ προσθέτετε:αυγά, μπανάνες, γάλα, νερό, λάδι και βανίλια.
- Ανακατεύετε το περιεχόμενο των δύο μπολ πολύ καλά.
- Αλευρώνετε, βουτυρώνετε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε εκτός αν είναι σιλικόνης, που δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι, και ρίχνετε μέσα το μίγμα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 45 λεπτά με μία ώρα, ανάλογα τον φούρνο.
Δείτε επίσης