Κέικ χωρίς ζάχαρη; Τρώγεται; Αν τρώγεται λέει. Το δοκιμάσαμε και το εξαφανίσαμε μικροί – μεγάλοι μέσα σε δυο μέρες! Και το καλύτερο δεν σας το είπα, δε χρειάζεται ούτε μίξερ! Τι περιμένετε; Άντε στην επόμενη παράγραφο και έτοιμο το αυριανό κολατσιό και το συνοδευτικό για τον καφέ.
Θα χρειαστείτε:
170 γρ. μέλι
85μλ ηλιέλαιο
2 αυγά
2 μπανάνες (ώριμες)
100 μλ γάλα
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
3/4 κ.γλ. κανέλα
250γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη το μέλι με το ηλιέλαιο. Προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύουμε και έπειτα ρίχνουμε τις μπανάνες. Στη συνέχεια βάζουμε το γάλα ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά: μαγειρική σόδα, κανέλα και το αλεύρι.
Ρίχνουμε το μίγμα σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C αέρα, για 45-50′.
Τη συνταγή την είδαμε στο https://mamaknows.olivemagazine.gr/