Kookooland: Νέα παιδική εκπομπή με φαντασία, δημιουργικό κέφι και αισιοδοξία στην ΕΡΤ -Thisisus.gr

Kookooland: Νέα παιδική εκπομπή με φαντασία, δημιουργικό κέφι και αισιοδοξία στην ΕΡΤ -Thisisus.gr

Kookooland: Νέα παιδική εκπομπή με φαντασία, δημιουργικό κέφι, αγάπη και αισιοδοξία από τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 και κάθε ημέρα, στις 16:00 στην ΕΡΤ2 και στο ERTFLIX

Η Kookooland είναι ένα μέρος μαγικό, φτιαγμένο με φαντασία, δημιουργικό κέφι, πολλή αγάπη και αισιοδοξία από γονείς για παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας. Παραμυθένια λιλιπούτεια πόλη μέσα σ’ ένα καταπράσινο δάσος, η Kookooland βρήκε τη φιλόξενη στέγη της στη δημόσια τηλεόραση και από τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 θα μεταδίδεται καθημερινά στις 16:00, στην ΕΡΤ2 και στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX.

Οι χαρακτήρες, οι γεμάτες τραγούδι ιστορίες, οι σχέσεις και οι προβληματισμοί των πέντε βασικών κατοίκων της θα συναρπάσουν όλα τα παιδιά πρωτοσχολικής και σχολικής ηλικίας, που θα έχουν τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν με ασφάλεια στο ψυχοπαιδαγωγικά μελετημένο περιβάλλον της Kookooland, το οποίο προάγει την ποιοτική διασκέδαση, την άρτια αισθητική, την ελεύθερη έκφραση και τη φυσική ανάγκη των παιδιών για συνεχή εξερεύνηση και ανακάλυψη, χωρίς διδακτισμό ή διάθεση προβολής συγκεκριμένων προτύπων.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Πώς γεννήθηκε η Kookooland

Πριν από 6 χρόνια, μια ομάδα νέων γονέων, εργαζόμενων στον ευρύτερο χώρο της οπτικοακουστικής ψυχαγωγίας, ξεκίνησαν -συγκυριακά αρχικά και συστηματικά κατόπιν- να παρατηρούν βιωματικά το ουσιαστικό κενό που υπάρχει σε ελληνικές παραγωγές που απευθύνονται σε παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας.

Στη μετά covid εποχή, τα παιδιά περνούν ακόμα περισσότερες ώρες μπροστά στις οθόνες, τις οποίες η Kookooland φιλοδοξεί να γεμίσει με ευχάριστες ιστορίες, με ευφάνταστο και πρωτογενές περιεχόμενο, που με τρόπο εύληπτο και ποιοτικό θα ψυχαγωγούν και θα διδάσκουν ταυτόχρονα τα παιδιά με δημιουργικό τρόπο.

Σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, παιδοψυχολόγους, δημιουργούς, φίλους γονείς, αλλά και με τα ίδια τα παιδιά, γεννήθηκε μια χώρα μαγική, με φίλους που αλληλοϋποστηρίζονται, αναρωτιούνται και μαθαίνουν, αγαπούν και νοιάζονται για τους άλλους και τον πλανήτη, γνωρίζουν και αγαπούν τον εαυτό τους, χαλαρώνουν, τραγουδάνε, ανακαλύπτουν.

Η αποστολή της νέας σειράς εκπομπών

Να συμβάλει μέσα από τους πέντε οικείους χαρακτήρες στην ψυχαγωγία των παιδιών, καλλιεργώντας τους την ελεύθερη έκφραση, την επιθυμία για δημιουργική γνώση και ανάλογο για την ηλικία τους προβληματισμό για τον κόσμο, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και στη μοναδικότητα του κάθε παιδιού. Το τέλος κάθε επεισοδίου είναι η αρχή μιας αλληλεπίδρασης και «συζήτησης» με τον γονέα.
Σκοπός του περιεχομένου είναι να λειτουργήσει συνδυαστικά και να παρέχει ένα συνολικά διασκεδαστικό πρόγραμμα «σπουδών», αναπτύσσοντας συναισθήματα, δεξιότητες και κοινωνική συμπεριφορά, βασισμένο στη σύγχρονη ζωή και καθημερινότητα.

Το όραμα

Το όραμα των συντελεστών της Kookooland είναι να ξεκλειδώσουν την αυθεντικότητα που υπάρχει μέσα σε κάθε παιδί, στο πιο πολύχρωμο μέρος του πλανήτη.

Να βοηθήσουν τα παιδιά να εκφραστούν μέσα από το τραγούδι και τον χορό, να ανακαλύψουν τη δημιουργική τους πλευρά και να έρθουν σε επαφή με αξίες, όπως η διαφορετικότητα, η αλληλεγγύη και η συνεργασία.

Να έχουν παιδιά και γονείς πρόσβαση σε ψυχαγωγικού περιεχομένου τραγούδια και σκετς, δοσμένα μέσα από έξυπνες ιστορίες, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.
H Kookooland εμπνέει τα παιδιά να μάθουν, να ανοιχτούν, να τραγουδήσουν, να εκφραστούν ελεύθερα με σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Κοοkοοland, η αγαπημένη παρέα των παιδιών, ένα οπτικοακουστικό προϊόν που θέλει να αγγίξει τις καρδιές και τα μυαλά τους και να τα γεμίσει με αβίαστη γνώση, σημαντικά μηνύματα και θετική και αλληλέγγυα στάση στη ζωή.

Οι ήρωες της Kookooland

Λάμπρος ο Δεινόσαυρος

Ο Λάμπρος, που ζει σε σπηλιά, είναι κάμποσων εκατομμυρίων ετών, τόσων που μέχρι κι αυτός έχει χάσει το μέτρημα. Είναι φιλικός και αγαπητός και απολαμβάνει να προσφέρει τις γνώσεις του απλόχερα. Του αρέσουν πολύ το τζόκινγκ, το κρυφτό, οι συλλογές, τα φραγκοστάφυλα και τα κεκάκια. Είναι υπέρμαχος του περιβάλλοντος, της υγιεινής διατροφής και ζωής και είναι δεινός κολυμβητής. Έχει μια παιδικότητα μοναδική, παρά την ηλικία του και το γεγονός ότι έχει επιβιώσει από κοσμογονικά γεγονότα.

Kooμπότ το Ρομπότ

Ένας ήρωας από άλλον πλανήτη. Διασκεδαστικός, φιλικός και κάποιες φορές αφελής, από κάποιες λανθασμένες συντεταγμένες προσγειώθηκε κακήν κακώς με το διαστημικό του χαρτόκουτο στην Kookooland. Μας έρχεται από τον πλανήτη Kookoobot και, όπως είναι λογικό, του λείπουν πολύ η οικογένεια και οι φίλοι του. Αν και διαθέτει πρόγραμμα διερμηνέα, πολλές φορές δυσκολεύεται να κατανοήσει τη γλώσσα που μιλάει η παρέα. Γοητεύεται από την Kookooland και τους κατοίκους της, εντυπωσιάζεται με τη φύση και θαυμάζει το ουράνιο τόξο.

Χρύσα η Μύγα

Η Χρύσα είναι μία μύγα ξεχωριστή που κάνει φάρσες και τρελαίνεται για μαρμελάδα ροδάκινο (το επίσημο φρούτο της Kookooland). Αεικίνητη και επικοινωνιακή, της αρέσει να πειράζει και να αστειεύεται με τους άλλους, χωρίς κακή πρόθεση, γεγονός που της δημιουργεί μπελάδες, που καλείται να διορθώσει η Βάγια η κουκουβάγια, με την οποία τη συνδέει φιλία χρόνων. Στριφογυρίζει και μεταφέρει στη Βάγια τη δική της εκδοχή από τα νέα της ημέρας.

Βάγια η Κουκουβάγια

Η Βάγια είναι η σοφή και η έμπειρη της παρέας. Παρατηρητική, στοχαστική, παντογνώστρια δεινή, είναι η φωνή της λογικής, γι’ αυτό και καθώς έχει την ικανότητα και τις γνώσεις να δίνει λύση σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει στην Kookooland, όλοι τη σέβονται και ζητάνε τη συμβουλή της. Το σπίτι της βρίσκεται σε ένα δέντρο και είναι γεμάτο βιβλία. Αγαπάει το διάβασμα και το ζεστό τσάι.

Σουριγάτα η Γάτα

Η Σουριγάτα είναι η ψυχή της παρέας. Ήρεμη, εξωστρεφής και αισιόδοξη πιστεύει στη θετική πλευρά και έκβαση των πραγμάτων. Συνηθίζει να λέει πως «όλα μπορούν να είναι όμορφα, αν θέλει κάποιος να δει την ομορφιά γύρω του». Κι αυτός είναι ο λόγος που φροντίζει τον εαυτό της, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Της αρέσει η γιόγκα και ο διαλογισμός, ενώ θαυμάζει και αγαπάει τη φύση. Την ονόμασαν Σουριγάτα οι γονείς της, γιατί από μικρό γατί συνήθιζε να στέκεται στα δυο της πόδια σαν τις σουρικάτες.

Ακούγονται οι φωνές των: Αντώνης Κρόμπας (Λάμπρος ο Δεινόσαυρος + voice director), Λευτέρης Ελευθερίου (Kooμπότ το Ρομπότ), Κατερίνα Τσεβά (Χρύσα η Μύγα), Μαρία Σαμάρκου (Γάτα η Σουριγάτα), Τατιάννα Καλατζή (Βάγια η Κουκουβάγια)

Σκηνοθεσία: Ιβάν Σάλφα
Σεναριογράφος και υπεύθυνη μυθοπλασίας: Θεοδώρα Κατσιφή
Σεναριακή ομάδα: Λίλια Γκούνη Σοφικίτη, Όλγα Μανάρα

Επιστημονική Σύμβουλος: Σουζάνα Παπαφάγου
Μουσική και ενορχήστρωση: Σταμάτης Σταματάκης
Στίχοι: Άρης Δαβαράκης
Χορογράφος: Ευδοκία Βεροπούλου
Χορευτές: Δανάη Γρίβα, Άννα Δασκάλου, Ράνια Κολιού, Χριστίνα Μάρκου, Κατερίνα Μήτσιου, Νατάσσα Νίκου, Δημήτρης Παπακυριαζής, Σπύρος Παυλίδης, Ανδρόνικος Πολυδώρου, Βασιλική Ρήγα

Ενδυματολόγος: Άννα Νομικού
Κατασκευή 3D Unreal engine: WASP STUDIO
Τίτλοι – Γραφικά: Γιώργος Ζάμπας, Δημήτρης Μπέλλος, Νίκος Ούτσικας, ROOFTOP IKE
Art Direction Supervisor: Άγγελος Ρούβας
Line Producer: Ευάγγελος Κυριακίδης
Βοηθός οργάνωσης παραγωγής: Νίκος Θεοτοκάς
Εταιρεία παραγωγής: Feelgood Productions
Executive Producers:  Φρόσω Ράλλη – Γιάννης Εξηντάρης
Παραγωγός: Ειρήνη Σουγανίδου

Πηγή Ερτ

About Author