Η καλύτερη συνταγή για Σμυρνέικα κουλουράκια –Thisisus.gr

Η καλύτερη συνταγή για Σμυρνέικα κουλουράκια  –Thisisus.gr

Η Συνταγή είναι της πεθεράς μου και αν αποφασίσετε να την κάνετε θα με ευγνωμονείτε! Το Πάσχα όλοι φτιάχνουμε τα κουλουράκια μας, αλλά σαν αυτά τα Σμυρνέικα κουλουράκια δεν έχετε ξαναδοκιμάσει! ! Η γεύση τους είναι μοναδική και είμαι σίγουρη ότι θα θέλετε να φάτε όλο το ταψί! Η συνταγή δεν είναι μόνο για το Πάσχα αλλά για όλο τον χρόνο. Το Πάσχα όμως τα κουλουράκια έχουν την τιμητική τους! Προμηθευτείτε τα υλικά που χρειάζεστε και μην χάνετε λεπτό. Τρέξτε στην κουζίνα με τα παιδιά σας για να ξεκινήσετε την παρασκευή τους!

Τι θα χρειαστείτε για τα Σμυρνέικα κουλουράκια:

  • 400γρ φρέσκο βούτυρο γάλακτος (Το ζητάτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
  • 400γρ φυτίνη
  • 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 3 βανίλιες
  • 1,5 με 2 κιλά αλεύρι μαλακό

Εκτέλεση για τα Σμυρνέικα κουλουράκια:

Βάζουμε το φρέσκο βούτυρο και την φυτίνη μέσα σε ένα μεγάλο μπόλ. Χτυπάμε το βούτυρο και την φυτίνη με μίξερ χειρός για 5-7 λεπτά μέχρι να ασπρίσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε το κονιάκ και στην συνέχεια τον χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα. ( Ρίχνουμε την σόδα μέσα στον χυμό πάνω από το μπολ γιατί το μείγμα θα αφρίσει και θα αρχίσει να χύνεται έξω από το ποτήρι).

Μέσα στο αλεύρι προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Και ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί. Σταματάω να ρίχνω αλεύρι όταν έχω μια λεία και μαλακή ζύμη.

Αφήνω την ζύμη μου μέσα στο μπολ να ξεκουραστεί για μια ώρα και καλύπτω το μπολ με μεμβράνη.

Στην συνέχεια πλάθω τα Σμυρνέικα κουλουράκια μου και τα ψήνω στους 180 βαθμους στον αέρα για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν!

Καλή επιτυχία! Είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψετε!

Σοφία

Διαβάστε επίσης:

Τσουρέκια χωρίς ζύμωμα, Ελπίδα Χαραλαμπίδου

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την προσπάθεια αποστολής του αιτήματός σας. ΠΑΡΑΚΑΛΩ προσπαθήστε ξανά.

This Is Us will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.