Βία ανηλίκων: Έρχεται Κουμπί Πανικού για παιδιά -Thisisus.gr

Βία ανηλίκων: Έρχεται Κουμπί Πανικού για παιδιά -Thisisus.gr

Σε έξαρση βρίσκεται η βία ανηλίκων και οι παραβατικές συμπεριφορές πληθαίνουν στις ηλικίες 13-17 ετών. Το φαινόμενο θεωρείται ήδη ως ένα σοβαρό πρόβλημα της σύγχρονης κοινωνίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, να προαναγγείλει τη δημιουργία εφαρμογής για τη βία των ανηλίκων.

Πιο συγκεκριμένα, η τεχνολογία πρόκειται να συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση τέτοιων περιστατικών, με ένα πρόγραμμα αντίστοιχου του λεγόμενου panic button. Παράλληλα, ο υπουργός δε δίστασε να προαναγγείλει και τη δημιουργία ενός 24ωρου τηλεφωνικού κέντρου, το οποίο θα ειδικεύεται σε περιστατικά bullying.

«Ξεκινήσαμε ήδη να δημιουργήσουμε ένα site στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι γονείς και οι ανήλικοι για καταγγελίες, παράπονα. Ταυτόχρονα μια γραμμή τηλεφωνική, πενταψήφια, για να μπορεί ο καθένας αμέσως να καταγγέλλει στο Ανηλίκων ένα περιστατικό ούτως ώστε να υπάρχει μια άμεση παρέμβαση.

Όπως έχουμε το panic button στην υπόθεση της ενδοοικογενειακής βίας, ακριβώς κατά τον ίδιο τρόπο να υπάρχει μια εφαρμογή, ένα application το οποίο θα ειδοποιεί την αστυνομία ότι κάτι τρέχει κάπου. Μαζί βέβαια με τη συνεργασία και άλλων κοινωνικών φορέων και άλλων κυβερνητικών οργανισμών», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη στην ΕΡΤ, και την εκπομπή «Στο Κέντρο» με το Γιώργο Κουβαρά.

About Author

Προσθέστε Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *