Κρακεράκια Ανθρωπάκια -Thisisus.gr

Κρακεράκια Ανθρωπάκια -Thisisus.gr

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΚΟΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ…

Κρακεράκια – ανθρωπάκια

ekdoseis_papadopoulos

Μια απλή συνταγή για κρακεράκια τυριού που μπορούν να τη φτιάξούν τα παιδιά και να την απολαύσουν μικροί και μεγάλοι!

Η βασική συνταγή είναι εδώ https://akispetretzikis.com/el/categories/pswmia-zymes/krakerakia-tyrioy, αλλά μετά από πολλές εκτελέσεις και δοκιμές, προτιμήσαμε τα χεράκια μας αντι για τον πολύκόφτη, ώστε να συμμετέχουν σε όλη τη διαδικασία τα παιδιά και την συνταγή την έχουμε πειράξει λίγο ώστε να ανεβάσουμε τη θρεπτική της αξία.

Υλικά:

  • 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.,  
  • 40 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • 1/4 κ.γ. κουρκουμά
  • 240 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 50 γρ. βούτυρο, κρύο, ανάλατο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 40 ml νερό, παγωμένο

Εκτέλεση :

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αλεύρια, το βούτυρο, τον κουρκουμά και την πάπρικα μέχρι να σπάσει τελείως το βούτυρο (χρειάζεται λίγη υπομονή)
  • Προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε μέχρι τα υλικά μας να γίνουν τρίμμα
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε το παγωμένο νερό, σιγά σιγά, μέχρι η ζύμη να κολλάει
  • Σχηματίζουμε με το ζυμάρι 2 μπάλες, τις τυλίγουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Απλώνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας και με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη καλά μέχρι το φύλλο να γίνει λεπτό
  • Με τη βοήθεια κουπ πατ διαφόρων σχημάτων, φτιάχνουμε και κόβουμε τα κρακεράκια μας σε σχέδια που επιθυμούμε. Εμείς χρησιμοποιούμε ανθρωπάκια
  • Ψήνουμε για 10-15 λεπτά, στους 180° C στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο ( μέχρι να φουσκώσουν λίγο και να αποκτήσουν ωραίο χρυσαφί χρώμα)
  • Όσο είναι ζεστά, τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφήσει το περιττό βούτυρο και απολαμβάνουμε !

Συνδυάζονται τέλεια με ντοματίνια … και με κρασάκι για τους γονείς !

Γράφει για το Thisisus η Βασιλική Παπαδοπούλου

About Author
Εκδόσεις Παπαδόπουλος