Αγαπάτε τις γαρίδες; Αν η απάντηση είναι ναι, συνεχίστε να διαβάζετε. Αν πάλι απαντήσατε όχι, δοκιμάστε αυτήν τη συνταγή και θα τις λατρέψετε!
Τι θα χρειαστείτε:
- 500 γρ κριθαράκι μέτριο
- 500 γρ γαρίδες μεγάλες
- 3 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι ούζο
- παρθένο ελαιόλαδο
- φρεσκοκομμένο μαιντανό (προαιρετικά)
- τριμένη παρμεζάνα
- 2 κούπες ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά και καθαρίζετε τις γαρίδες, αφαιρώντας το εντεράκι τους – χαράσσοντας τη ράχη τους. Το κέλυφος τους όπως αγαπάτε. Κρατήστε ή πετάξτε το.
Σε ένα τηγάνι σωτάρετε για λίγο τις γαρίδες με λίγο ελαιόλαδο,μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να ροδοκοκκινήσουν (περίπου από 1 με 2 λεπτά σε κάθε πλευρά).
Αλατοπιπερώνετε και αφαιρείτε από το σκεύος τις γαρίδες.
Στη συνέχεια, προσθέτετε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και το σκόρδο με λίγο λάδι και αφού τα σωτάρετε λίγο, ρίχνετε μέσα το ούζο.
Αφού εξατμιστεί προσθέτετε τις φρεσκοκομμένες ντομάτες μαζί με μία πρέζα ζάχαρη και με λίγο νερό και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει.
Στη συνέχεια προσθέτετε το κριθαράκι και σιγά σιγά λίγο λίγο ρίχνετε το ζωμό. Σιγοβράζετε. Χρειάζονται περίπου 10-15 λεπτά.
Αφαιρείτε από τη φωτιά (προσοχή να κρατάει λίγο το κριθαράκι) και ρίχνετε μέσα τις γαρίδες.
Θέλετε περαιτέρω οδηγίες; Δείτε τη συνταγή στη σελίδα του Spoonlove.gr