Ξέρεις πόση δύναμη και πόση χαρά κρύβει μια κάρτα ευχών; – Thisisus.gr

Ξέρεις πόση δύναμη και πόση χαρά κρύβει μια κάρτα ευχών; – Thisisus.gr

Ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας γεμάτος ανάμεικτα συναισθήματα. Ίσως για τους περισσότερους να είναι ο πιο όμορφος μήνας του χρόνου, όμως για κάποιους συνανθρώπους μας δεν είναι το ίδιο όμορφος. Υπάρχουν άνθρωποι που περνάνε δύσκολα για διάφορους λόγους. Κάποιοι από αυτούς ίσως να μη βρίσκουν κάτι όμορφο για να χαμογελάσουν ή αρνούνται να προσπαθήσουν, άλλοι γιατί δε θέλουν και άλλοι γιατί δε μπορούν!

Γίνε εσύ η δύναμή τους! Χάρισε τους ένα χαμόγελο με μία κάρτα ευχών πλημμυρισμένη αγάπη! Δε σου λέω μια αγκαλιά, γιατί είναι παράτολμο στις περίεργες μέρες που διανύουμε.

Να σκέφτεσαι αυτές τις αδύναμες και πονεμένες ψυχές κάθε μέρα, κάθε λεπτό! Όχι μόνο κάθε Δεκέμβρη!

Αυτές οι σκέψεις με οδήγησαν σε ακόμη μία δραστηριότητα καλλιτεχνικής φύσεως. Συνεργάτης μου, όπως πάντα, ο γιός μου ο Κ (4,5 ετών) ο οποίος όταν παραλάβαμε τα νέα υλικά για τις χειροτεχνίες μας, αποφάσισε πως ήθελε να φτιάξει μία κάρτα για τη γιαγιά και τον παππού. Στην πορεία ήθελε να φτιάξει για όλους! Κι εγώ φυσικά δεν του χάλασα χατίρι, αντιθέτως είχαμε .. παρόμοια σκέψη θα έλεγα. Γιατί η αλήθεια είναι πως, ειδικά φέτος, σε όλους μας κάποιος  ή κάτι θα λείπει. Ας βγούμε αλώβητοι από όλο αυτό που βιώνουμε και θα ανταμώσουμε και πάλι!

Έτσι λοιπόν, οι πρώτες μας καρτούλες ετοιμάστηκαν! Και αυτό που έχει σημασία είναι ότι φτιάχτηκαν με περισσή αγάπη γιατί, εκτός του ότι μας αρέσει να δημιουργούμε, είχαμε στο μυαλό μας τους ανθρώπους μας που φέτος δε θα είμαστε μαζί τις γιορτινές μέρες. Μπορεί να μην είναι τέλειες, αλλά ποιος νοιάζεται γι’ αυτό. Εμείς σίγουρα όχι! Αλλά και οι αγαπημένοι μας που θα τις λάβουν σε λίγες μέρες, δε νομίζω.. τα μάτια τους ίσως θα έχουν βουρκώσει ελαφρώς ή περισσότερο, ακόμη κάποιοι ίσως χαμογελάσουν τόσο πολύ, με αυτά που μου υπέδειξε ο Κ να τους γράψω, που τα μάτια τους θα γίνουν τόσο σχιστά, οπότε πιστεύω πως δε θα σταθούν σε λεπτομέρειες.

Δείξε την αγάπη σου και το νοιάξιμο σου κάθε μέρα! Πόσο μάλλον τώρα που οι μόνοι που χτυπούν την πόρτα μας είναι οι υπάλληλοι των εταιρειών ταχυμεταφοράς.

Στείλε μια κάρτα και δώσε χαρά στον παραλήπτη της! Έτσι απλά. Μην το σκέφτεσαι! Πάρε χαρτί και μολύβι τώρα! Ο χρόνος κυλάει γοργά και ορισμένοι το γνωρίζουν πολύ καλά. Μπορεί να μην είναι πολύ μακριά σου, ο άνθρωπος  που έχει ανάγκη από λίγη αγάπη για να αντλήσει δύναμη και να χαμογελάσει! Κι εσύ με τη σειρά σου θα νιώσεις πολύ πλούσιος και γεμάτος από συναισθήματα! Άλλωστε όπως έχει γράψει ο αγαπημένος μου συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος στο τελευταίο του μυθιστόρημα με τίτλο «Εράν, βυζαντινά αμαρτήματα», «Αγάπη λογίζεται κυρίως να δίνει και όχι να παίρνει κανείς»!

Ελπίζω να σε ενέπνευσα, να σου μετέδωσα έστω λίγο από τον ενθουσιασμό μου και να είσαι έτοιμος να αρχίσεις να γράφεις τις δικές σου κάρτες!

Σε αφήνω με μια τρυφερή αγκαλιά γεμάτη αγάπη και αισιοδοξία και είμαι βεβαία πως όλα θα πάνε καλά! Φτάνει να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε στη ζωή μας!

Αυτά από μένα.. ένα δάκρυ συγκίνησης κύλησε..

Καλές γιορτές με υγεία και αγάπη!

Γράφει για το Thisisus.gr η Όλγα Λιάσκου.

About Author