Πέθανε ο Laurent de Brunhoff, συγγραφέας των παιδικών βιβλίων Babar -Thisisus.gr

Πέθανε ο Laurent de Brunhoff, συγγραφέας των παιδικών βιβλίων Babar -Thisisus.gr

Πέθανε στα 98 του ο Laurent de Brunhoff, συγγραφέας των παιδικών βιβλίων Babar

Ζωγράφος και αφηγητής, που αναβίωσε τη σειρά εικονογραφημένων βιβλίων για τον βασιλιά των ελεφάντων, είπε ότι δεν έγραψε συνειδητά για τους νέους.

Ο συγγραφέας του Babar Laurent de Brunhoff, ο οποίος συνέχισε τη δημοφιλή σειρά εικονογραφημένων βιβλίων του πατέρα του για έναν βασιλιά ελέφαντα και προήδρευσε στην άνοδό του σε ένα παγκόσμιο franchise, πέθανε σε ηλικία 98 ετών.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Ο De Brunhoff, ο οποίος ήταν από το Παρίσι και μετακόμισε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1980, πέθανε την Παρασκευή στο σπίτι του στο Key West της Φλόριντα, αφού βρισκόταν σε νοσοκομειακή περίθαλψη για δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τη χήρα του, Phyllis Rose.

Ήταν μόλις 12 ετών όταν ο πατέρας του, Jean de Brunhoff, πέθανε από φυματίωση. Ο Laurent ως ζωγράφος και αφηγητής κυκλοφόρησε δεκάδες βιβλία για τον ελέφαντα που βασιλεύει πάνω από το Celesteville, μεταξύ των οποίων ο Babar στο τσίρκο και η γιόγκα του Babar για ελέφαντες. Προτιμούσε να χρησιμοποιεί λιγότερες λέξεις από τον πατέρα του, αλλά οι εικονογραφήσεις του μιμούνταν πιστά το ευγενικό στυλ του Ζαν.

“Μαζί, πατέρας και γιος έχουν υφάνει έναν φανταστικό κόσμο τόσο απρόσκοπτο που είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί πού σταμάτησε ο ένας και που ξεκίνησε ο άλλος”, έγραψε η συγγραφέας Anns Haskell στους New York Times το 1981.

Η σειρά έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και προσαρμόστηκε για ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα και κινούμενα σχέδια όπως το Babar: The Movie και το “Babar: King of the Elephants. Με θαυμαστές από τον Σαρλ ντε Γκωλ μέχρι τον Μορίς Σεντάκ, ο οποίος κάποτε έγραψε: “Δεν είχα ιδέα, πώς θα καλωσόριζα αυτόν τον μικρό ελέφαντα και θα τον έπνιγα με στοργή.”

Ο De Brunhoff θα έλεγε για τη δημιουργία του,” Babar, c’est moi “(“Αυτός είμαι εγώ”), λέγοντας στο National Geographic το 2014: “είναι όλη μου η ζωή, για χρόνια και χρόνια, ζωγραφίζω τον ελέφαντα.”

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στη Guardian εδώ.

About Author

Προσθέστε Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *