“Λίνος, ο δρακουλίνος “, ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα – Thisisus.gr

“Λίνος, ο δρακουλίνος “, ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα – Thisisus.gr

Σήμερα θα σας μιλήσω για το παραμύθι ” Λίνος, ο δρακουλίνος ” της Μαρίνας Φραγκεσκίδου που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Πνοή σε εικονογράφηση της Νίκης Λεωνίδου .

Παράξενα πράγματα συμβαίνουν στη χώρα των δράκων! Ένα αυγό που όμοιό του δεν έχει συναντήσει ποτέ κανείς! Ένα αυγό αλλιωτικο από τα άλλα. Εδω που τα λέμε βέβαια, το μόνο αλλιωτικο που είχε από τα άλλα ήταν το χρώμα. Αλλα καμια φορά για τους μεγάλους αυτό είναι πολύ σημαντικό! Το διαφορετικό δρακακι όμως, σύντομα θα ανακαλύψει ότι έχει άλλη μια διαφορά από τους υπόλοιπους δράκους… δε μπορεί να βγάλει φωτιά! Πω πω, τι ντροπή!

Ολοι οι δράκοι, με πρωτοστάτη το Σοφό Δράκο Ξερόλα, βιάζονται να τον διώξουν από τη χώρα τους, κανείς δε τον θέλει. Με δάκρυα στα μάτια, ο μόνος δράκος, ξεκινά να ανακαλύψει τον κόσμο, αλλά και τον εαυτό του. Το ταξίδι του δε θα είναι μοναχικό για πολύ, καθώς στο δρόμο του θα γνωρίσει φίλους πολλούς! Φίλους καρδιάς, που ο καθένας τους για κάποιο λόγο είναι διαφορετικοί από το κανονικό. Κανονικό βέβαια πάντα εννοούμε αυτό που ειναι πολλοί. Για παράδειγμα, ένα κουνελι που τρώει μπανάνες δε μπορεί να είναι κανονικό κουνέλι. Ούτε ένας λύκος που δε θέλει να τρώει κότες μπορεί να είναι κανονικός λύκος. Ούτε βέβαια και μια κάμπια που θέλει να πετάει, ή μία κότα που αγαπά ένα λύκο. Σωστά;

Όλα αυτα θα ανατραπούν σε μια περιπέτεια που έχει να διδάξει σε μικρούς και μεγάλους ότι το προφανές δεν είναι πάντα το κανονικό,ή το σωστό, ή το λογικό. Το παραμύθι ” Λίνος, ο δρακουλίνος” αφορά σε μια περιπέτεια γεμάτη αγάπη και φως, όπως συνηθίζει να λέει η ίδια η συγγραφέας. Μια περιπέτεια που προάγει την αυτοπεποίθηση, την ομαδικότητα και την εμπιστοσύνη.

Μια περιπέτεια που σας προσκαλώ να ζήσετε.

Να αφεθειτε στη ροή της και να την απολαύσετε! Πρόκειται για μια ιστορία που υποσυνείδητα και χωρίς διδακτικό μαθαίνει στους μικρούς,μα κυρίως στους μεγάλους, την πιο παλιά και συνάμα πιο μεγάλη αλήθεια. Πως η αγάπη όλα τα μπορεί.

Για το Thisisus.gr γράφει η Βάνα Μαυρίδου, συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Διαβάστε επίσης

Κατεβάστε δωρεάν το παραμύθι “Η κυρία Θεραπεία”

Ο Νέλο και το μαγικό πινέλο – ένα βιβλίο για τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας

Η κουτσή κιθάρα – ένα παραμύθι για την αυταγάπη

“Ο Γίγαντας” – ένα παραμύθι για την απώλεια

About Author